Első babát tervezünk. TB alapon kell majd valamiért
fizetni?
Figyelt kérdés
A vizsgálatokra amikor járni kell nyilván tb alapon lesznek. De ha eljön a szülés, utána sem kell? Tehát elvileg egy szülés tb alapon teljesen ingyenes? A hálapénz más kérdés..
Mivel első babát szeretnénk, még nem tudjuk körübelül mi hogyan lesz, s szeretnénk tudni, hogy a ruhákon, babakocsin, ágyon stb kívül mire számithatunk...
2012. jan. 15. 10:25
1/9 anonim válasza:
megoldható teljesen pénz nélkül is, akkor nincs 4D-s ultrahang,nincsfogadott szülésznő vagy orvos.
Ma már nem annyira hálapénz alapon megy a dolog, ha fogadsz szülésznőt vagy orvost, az megmondja mennyibe kerül. Ha nem fogadsz, akkor nem fizetsz.
2012. jan. 15. 10:31
2/9 anonim válasza:
A vizsgálatok ingyen vannak, de ettől még az anyukának pénzbe kerül a terhesség még a szülés előtt is. Ha nincs semmi extra problémád akkor is a vitaminok más gyógyszerek havi szinten jó pár ezer forintba kerülnek. Nálunk a toxoplazma szűrésért is fizetni kell, és sok helyen nincs ingyen a vérből végzett Down kór szűrés sem. Kell pár fehérnemű, hálóing, nadrág, felső stb. A 4D babamozi is gyakorlatilag mindenütt fizetős szolgálatatás. Ha csak a legszükségesebbeket veszed akkor is jó pár tízezres költséggel kell előzetesen is számolni.
2012. jan. 15. 10:43
3/9 anonim válasza:
Egy fllérembe sem került a terhességem és a szülés. Szóval igen, lehet "ingyen" szülni.
2012. jan. 15. 10:44
4/9 anonim válasza:
Nekem idézőjelben " ingyen volt". Fogadott orvosok volt, de nem kellett fizetni, ami pénzbe került, hogy 200 km-re volt a kórház oda elmenni, párom közelben és, ha kórházban vagy kevesebb a táppénz.
A babának vettük meg amire szüksége volt. Ágy amit nem is használt soha, pelenkázó szekrény nélkül is el lettünk volna, egyedül a ruhásszekrényt használjuk ki maximálisan. Babakocsit sem tudtam kihasználni. Ruhából se vegyél túl sokat.
Kellemes tervezést kívánok!
2012. jan. 15. 10:44
5/9 anonim válasza:
Nekem nem kellett semmilyen gyógyszert szednem, megnéziumot vettem csak 2 dobozzal, az összesen 1200ft volt. Még kismama ruhákat sem vettem. Szoptatós melltartóm sincs, mert feleslegesnek tartottam és nem bánam meg. Down szűrésem nem volt vérből, csak a tarkóredő mérés és az orrcsont megfigyelése, de az is ingyen volt.
2012. jan. 15. 10:46
6/9 anonim válasza:
Nekem a vizsgálatők ingyen voltak, 4D - en nem voltunk, de nem is bánom. A többi szűrővizsgálat ingyenes, persze kellett pár hálóing, de kaptam kölcsön meg apránként meg lehet venni, ha tervezed.
Előző voltam.
2012. jan. 15. 10:49
7/9 anonim válasza:
Nem előző 4.
2012. jan. 15. 10:50
8/9 anonim válasza:
Igen, lehet, de amint valami aprócska gond is felmerül, tuti el fogsz rohanni egy magánorvoshoz. És nálunk sincs ingyen a toxoplazma vizsgálat például.
2012. jan. 15. 14:17
9/9 A kérdező kommentje:
értem köszönöm szépen a válaszokat. persze nem ugy gondoltam,hogy forinttal nekiindulni, csak nem tudtam, hogy a vizsgálatok és maga a szülés és az a 3-4 nap amit kórházban kell lenni mennyibe kerül...de mostmár tudom. Persze ruhákat,egyéb kellékeket kb tudom... köszike mégegyszer
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!