Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért mondják, hogy jobb ha...

Miért mondják, hogy jobb ha egy baba a 7. hónapban születik, mint a 8-ban- ha koraszülött? Olyat is hallottam, hogy jobb a 37. héten szülni, mint a 38-ban?

Figyelt kérdés
Nem értem az összefüggést- nem az jobb a babának, ha minél tovább bentvan anya pocakjában?
2012. jan. 12. 21:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

előző

természetesen jobb ha végig bent van a baba a pociban, de sajnos nem mindig lehetséges.

2012. jan. 13. 13:52
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
13:51 es: butasagot irsz, raadasul korababad van! Nem jobb 7 honapra szulni! 30 hetre szuletett baba tulelesi eselyei is valamivel kisebb mint a 35 hetre szuletette, de sok mas minden van meg. Kerdezd meg legkozelebb a nogyogyaszod, gyerekorvost! ( mert eddig nem tajekozodtal). Mellesleg nagyon sok 7 honapra szuletett babat sem kell lelegeztetni. ( meg arra is van pelda, h 26-27 hetest sem kell, bar ritka)
2012. jan. 13. 13:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

13,59 te irsz butaságot! van koraszülött babád? jártál koraszülött osztályon? ha igen, láthatnád hogy talán az olyan 35-36 hétre született babák nem kerülnek lélegeztetőre. a lányom is arra került, sőt koffeint kapott a tüdőre, ugyanis az éppúgy mint az asztmásokra segíti a légzést.28-tól egészen 36 hétre született babák voltak ott velünk.ne te akard már nekem elmagyarázni a koraszülött babákkal kapcsolatos dolgokat!

a nőgyógyásznak meg semmi köze a PIC osztályhoz ha csak annyi nem hogy meghívja őket hogy baba érkezése várható, készítsék az inkubátort.

de ahogyan nekem mondták a PIC-es nővérek: ha egy baba 7 hónapra születik, egyértelmű hogy gépi lélegeztetést kap, hiszen még fejletlen, mint ahogyan a 7 hónap előtt született babák. a gépi után nCPAP támogatást kap.

De ha mondjuk 8 hónapra születik egy baba akkor előfordulhat hogy csak félig aktív a tüdeje, így hiába is lenne olykor képes lélegezni, kénytelenek őt gépre tenni!de szerencsére elég ritka hogy 8 hónapos babát lélegeztetni kelljen. ha mégis gond van akkor szokták azt mondani hogy egy 7 hónapra született babát sokkal "könnyebb" ellátni.

De kedves utánam/előttem lévő, nyilvánvalóan a nővérkék is sík hülyék ezekhez, igaz?

2012. jan. 13. 22:59
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
Azért jobb,ha a 7.hónapban születik meg,mert akkor kezd a tüdeje fejlődni,és ha ekkor megszületik akkor az inkubátorban a lélegeztetőn tud erősödni a tüdeje.De ha a 8. hónapban születik meg,akkor nincs még kifejlődve a kis tüdeje,és sokkal könnyebben kaphat el fertőzéseket,mint ahogy a nővéremék barátjáéknak a kisfia,aki meg is halt,és azt mondták a dokik,hogy több esélye lett volna ,ha a 7. hónapra születik meg.
2012. jan. 14. 05:40
 15/21 anonim ***** válasza:
41%
Igen, kepzeld voltam korazsulott osztalyon, hisz leirtam, h koraszulott a gyerekem. Es ott megkerdeztem, mert en is hallottam ezt a TEVHITET, orvos, nover, szuleszno, mindenki elmagyarazta, h ez ma mar nem igaz, kb 30 evvel ezelott vallottal ezt az orvosok. Azota meg fejlodott az orvostudomany, es nem valljak mar ezt. Oszinten szolva, nem hiszem, h neked korhazban ezt mondtak volna, inkabb csak a te fejedben van, szuleidtol, idosebbektol hallottad. De logikatlan is az egesz, mert oke, nem mindeni 8 honapra szuletett babanak tokeletes a tudeje, de akkor meg ugyanugy lelegeztetik mint a 7 honapra szuletettet. Vagy nem? Hagyjak meghalni, mert o 8 honapra szuletett es felig erett a tudeje? Vegiggondoltad ezt? Arrol meg nem is beszeljunk, h a 7 honapra szuletettnek kisebb a tulelesi eselye ( ha nem is sokkal), mint a 8 honapra szuletettnek. Szerintem tajekozodjal kicsit jobban a temaban! A nogyogyasz meg tudja ezeket a dolgokat, kotelessege tudni, nem csak a PIC es orvosoknak.
2012. jan. 14. 10:24
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

Talaltam egy logikus magyarazatot erre itt a gyakorin, szerintem angyjabol emiatt mondjak:"Aki szerint rosszabb a 8. hónapban szülni, az a következő miatt hiszi: A 7. hónapban még viszonylag fejletlen a tüdő és kicsi (kisebb) a baba súlya is. A fejletlenebb tüdőnek kisebb súlyú babát kell oxigénnel ellátni. Ezután erőteljesen megindul a baba súlynövekedése, a tüdő érése viszont nem ilyen gyors és ha 8. hónapra születik, nagyobb súlyú babát kell a súlyhoz képest fejletlen tüdőnek ellátni.

Ez így valóban logikusan hangzik.

Elég sokáig tartotta is magát ez az elmélet és sokan még mindig vallják.

A tudomány mai állása szerint viszont ez tévhit, mert nem igaz, hogy lassúbb a tüdő fejlődése, mint a súlyfejlődés. A baba összes szerve annál fejlettebb, minél később születik (na persze a normális időig), ez igaz a tüdőre is, ezért a mai tudomány szerint ha már korábban születik a baba, minden bent töltött nap nyereség a 7. hónap után is."

2012. jan. 14. 10:30
 17/21 anonim ***** válasza:

nem vitatkozom veled. te aztán nagyon tudod hogy nekem mikor ki és mit mondott! csak jegyzem meg az én nőgyógyászom hanyagsága és felelőtlensége miatt lett ennyire koraszülött a lányom!ott voltál ugye minden beszélgetésen mellettem??? jó hogy nem azt nem írod hogy nincs is koraszülött gyermekem. ezt szeretem mikor valaki beleakar magyarázni a másikba bármit is csak mert ő másképpen áll dolgokhoz.De tudod mit? legyen akkor hazugság amit írok, én nem foglalkozom azzal hogy más a véleményed. de azért skrizofén még nem vagyok és tudom mi a valós mi pedig a képzelet szüleménye.

a szavakat meg ne fordítsd ki, senki nem írta hogy hagyják meghalni a babákat. ha az életben is így állsz másokhoz, elég sok konfliktusod lehet.

2012. jan. 14. 17:07
 18/21 anonim ***** válasza:

ja, még annyit! ne feledjük mint ahogyan írtam is, csak azoknál lévő 8 hónapra született babákról van ebben szó akiknél gond van a légzéssel.hisz a beadott "serkentők" éppen olyan mintha mondjuk egy náthára antibiotikumot szednél!

nagyon sokan azt sem hiszik hogy koffeint kap a gyerek(persze módosult formában) légzéstámogatásra.

Befejeztem ezzel, örülök hogy más jobban járatosabb az életünkben mint mi magunk! De tudod mit, ha legközelebb megyek az utógondozóba, rákérdezek erre. gondolom te is hordod még a gyermekedet.

2012. jan. 14. 17:16
 19/21 anonim ***** válasza:
60%

Nem forgatom ki a szavaidat. Tajekozott vagyok ebben a temaban, MAV ban szultem, es mindenki azt mondta, 8 honapra szuletni sokkal szerencsesebb mint 7re. Ha meg 8 honposan nem fejlett a tudeje, lelegeztetik, mint a 7re szuletettet, es kesz. Kislanyomat sosem kellett utogondozasra hordjam, itt megint csak kiugrik, h jobb ugye 8 honapra szuletni, mint 7re.

Tudod, nem szeretem amikor kismamak irogatnak itt a gyakorin olyan dolgokat amik nem igazak, sajnos nagyon sok ilyenbe belebotlom. Persze ez az en problemam, ha zavar, akkor minek jarok fel olvasni?

En ha valamit nem tudok, akkor nem nyilatkozom rola, vagy utananezek.

Jo egeszseget a kislanyodnak!

2012. jan. 14. 19:03
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és elgondolkodtató a sok válasz tartalma is, még a vita is tanulságos.

lehet így is ugy is magyarázni, mindben lehet logika.

Azért én is úgy gondolom még mindig, hogy a babának minél tovább anya hasában a legjobb.

Nekem 38hétre született a babám és nagyon picike és kis gyenge volt, nehezen alkalmazkodott a külvilághoz - rá pl azt mondták, hogy még minimum 3nap jót tett volna neki odabent a hasamban. Kb 3nap után erősödött meg annyira, hogy már nem kellett neki infúzió, és gyomorszonda. Azóta persze totálisan jól van, semmilyen gondozásra sem szorul, de koraszülöttet írtak a zárójelentésére! :) De persze tényleg a világon semmi baja.

2012. jan. 14. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!