Mikortól nem koraszülött a baba? Ha előbb érkezik nagy baja lehet? Visszatartják még a 32. héten?
Ne parázz!
32 hétig bent maradt a babád,ezt a pár hetet is kibírja hidd el,ne idegeskedj mert azzal ártasz neki a legtöbbet.
Most a legfontosabb amúgy is a méhen belüli fejlődés,épp ebben az időszakban mert a léghólyagocskák ágazatos rendszere most fejlődik ki és rajtuk az a felületi anyag ami az első légvételeknél megakadályozza,hogy összeessen a tüdő.(surfactant)
Szóval pont most nem lenne jó ha kibújna.
Kedves utolsó rosszul tudod.
Nem az számít,hogy egy baba 1200 grammos vagy épp 4 kilós.A tüdejének a fejlettsége számít csak.Láttam én már 4 kilós gyereket akit újraéleszteni kellett a szülőágyon és láttam már 29 hétre született picurkát aki meg lélegeztető gép nélkül önállóan lélegzett.
Pont az elöbb írtam,hogy a 32 hét körül alakul ki ez a surfactant anyag ami védi a léghólyagocskákat az összeeséstől.Ez nem mindegy hogyan fejlődik.
Ezért is van az,hogy az a baba aki 29 hétre születik néha jobb eséllyel indul,mint aki a 36-ra,mert mesterségesen el tudjuk neki kezdeni adni a surfactant anyagot,de egy 36 hetes babánál már nem.
(nem kioktatni akartalak,de tényleg nem a súly számít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!