Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülésnél is gyakori...

Második szülésnél is gyakori a gátmetszés?

Figyelt kérdés
Egyszer elég volt belőle. Sokat hallottam, olvastam a gátvédelemről. Szerintetek melyik a jobb? Én nem bánnám, ha nem kéne újra gátmetszést átélnem...a szex azóta is fáj,pedig már több,mint egy éve szültem.
2009. máj. 25. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én hármat szültem gátvédelemmel, már több mint 15 éve, akkor még külön papirokat kellett hozzá aláirogatnom.

Csak egyszer repedtem egy egészen kicsit, de az is pár napon belül rendbejött.

Ma már a legtöbb szülésznő is fel van készülve a gátvédelemre, szerintem kérd és előtte is készülj rá.

2009. máj. 25. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem volt. majdnem nem kellett, de a baba szívhangja lelassult,és muszály volt gyorsan közbeavatkozni.

nekem is fájt a szex az első után, a második után újból nem:)

talán az elsőnél jobban összevarrtak, a 2.-al "nagyobbra" hagytak.

a 2. kevésbé fájt, előbb gyógyult, nem volt olyan érzékeny, és a varratok sem feszültek annyira.

2009. máj. 25. 12:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!!
2009. máj. 25. 12:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
5 hónapja szültem a 2-at! Ugyanígy voltam vele, mint te, egyszer elég volt a gátmetszés. Nekem 2-3 hét volt, mire felépültem belőle. A második szülésnél már külön kértem az orvost és a szülésznőt is, ha megy, menjen metszés nélkül. Bár elég furcsa volt, de megérte!
2009. máj. 25. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én szültem, ott rutinszerűen végzik el a gátmetszést. Nekem semmi bajom nem volt vele, működik a szex is, és gyorsan regenerálódtam mindkét alkalommal.
2009. máj. 25. 21:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első babánál volt,de 1 hét alatt teljesen rendbe jött.A 2.babámat tavaly szültem a Szt.István khzban,volt fogadott szülésznőm,és nem volt gátmetszésem(és nem is repedtem egy picit sem).Nagyon jó volt így.A 3.tolófájásra kint volt a buksija,szval még azt se mondhatom,h emiatt elhúzódott volna a kitolás.
2009. szept. 14. 08:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én az elsőt gátmetszéssel szültem, a másodikat gátvédelemmel. Semmit nem repedtem. Ég és Föld a felépülés utána. Már másnap semmi fájdalom, tudtam ülni, guggolni, stb. Keress olyan orvost és szülésznőt, aki vállalja, hogy megpróbáljátok így.

Felkészülés rá még fontos, szülésznő és orvos ajánlanak majd homeopátiás bogyókat, hogy lazuljon megfelelően a méhszáj, olajokat, hogy edződjön a gátrész, és olvass utána, mit érdemes gátlazítónak csinálni, vannak ilyen gyakorlatok. Pl TV nézés közben talpaidat összeteszed, egyenes hát, stb. ez is lazítja.

2009. szept. 14. 10:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Én gátmetszés, gátvédelem, gátszakadás nélkül szültem mindkét csemetémet. 4 kg fölöttiek voltak. Semmi extra védelem nem volt! Csak szültem :) Szóval valószínűleg alkati kérdés is lehet, hogy ki hogy tágul, na mg sok múlik az orvoson és a szülésznőn is. Nem szeretném, ha harmadjára vágnának, de azt sem, ha masszírozgatnának közben :P
2009. szept. 14. 14:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ!!
2009. szept. 14. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!