Ha elfolyik a magzatvíz rögtön menjek a kórházba vagy várjam meg míg elkezdődnek a rendszeres fájások? Első babás,37+4hetes vagyok jóslófájásokkal.
Szia! Én úgy tudom, hogy ha elfolyik a magzatvíz azonnal indulni kell a kórházba.
Üdv
Még annyit, hogy ha elfolyt a magzatvíz, akkor nem szabad járkálni, lehetőleg feküdni kell, ha nincs autó, inkább hívj mentőt, mert ha még nem illeszkedett be teljesen a baba feje, de elfolyt a magzatvíz, akkor a köldökzsinór előre eshet, beszorul a feje és a medencesontod közé, és akkor akár meg is fulladhat a baba.
Nekünk ezt mondták a szülésfelkészítőn.
És mikor szültem, és már a kórházban voltam ,mikor elment a magzatvizem, nem is volt szabad felkelnem, míg a baba feje be nem illeszkedett, pedig annyira jól esett volna a járkálás, de még wc-re sem mehettem ki egy darabig.
Én felhívtam a dokit (bár tudtam a választ), azt mondta, hogy akkor lassan be kellene kocogni (100 km-re lakok tőle), de nem kell kapkodni, nyugodtan készülődjünk össze.
A hivatalos válasz: ha a magzatvíz elfolyt, akkor 24 órán belül ki kell jönni a babának (ha nem magától, akkor erőszakkal..., azaz császárral).
Szóval ráérsz, de azért menni kell, már ne indulj nyaralni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!