Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kádban szülés? Hamarosan...

Kádban szülés? Hamarosan szülni fogok és a terveim között szerepel a kádban szülés.

Figyelt kérdés
Hamarosan szülni fogok és a terveim között szerepel a kádban szülés. Persze csak ha minden jól alakul:) Szült valaki esetleg mostanában kádban? Én az István kórházban fogok szülni, ott van rá lehetőség...Tapasztalatokat várnék:)
2012. jan. 6. 22:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 7 hónapja szültem az Istvánban.Végig a kádban vajúdtam,aztán az utolsó 4 nyomásnál feálltam,így végül is nem a vízben,de a kádban-állva született a baba:)

Ott abszolút támogatják,és szerintem is nagyon jó hatása van a víznek:)

Mire vagy pontosan kíváncsi?Kinél fogsz szülni?

Gratula a babához:)

2012. jan. 6. 22:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
kicsit off leszek én nem pesti vagyok de hadd kérdezzem már meg ott végig maradhattok vízben tehát a kitolásnál is. Nekem is úgy tetszett volna ez a megoldás, csak nálunk a kitolást már nem lehet kádban, de az meg olyan hülyén néz ki hogy kimászok a kádból fel az ágyra vizesen, mert ez ezért nem wellness hogy ott még törölgessem magam meg stb, meg ha jönnek más dolgok is a babával a kitolásnál véletlenül.. na nem akarok senkit elriasztani csak felmerültek ezek bennem már akkor is. Amúgy végül oda került a sor nekem még a zuhany se esett jól a meleg víz egyáltalán nem pedig azt mondták hogy nyugodtan ha akarok.
2012. jan. 6. 23:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Első válaszoló vagyok:)

Igen,az Istvánban a kitolást is "engedik" a kádban.Talán az egyetlen klinika itthon,pedig külföldön nagyon sokan szülnek így...Ami még fontos,hogy gátvédelem pártiak,nekem az első baba volt,nem is kicsi(3600gr) én sikerült gátvédelemmel szülnöm:)

Én amúgy folyamatosan mászkáltam vagy inkább a végén "álltam",mert az segíti a gyorsabb lefolyást,amikor "elfáradtam" fél óránként belültem 10 percre a kádba,majd újra felálltam..

Az orvosoknak nyilván egyszerűbb,ha végig fekszel az ágyon..

2012. jan. 6. 23:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szi ugyan nekem meg nincs tapasztalatom a kadban szulessel,kapcsolatban, de hamarosan lesz s ha megelozlek megirom milyen volt.

Meg 1 hetunk van hatra a kiirtig v kevesebb vtobb, de en is szulomedenceben szeretnek szulni.

Mi Angliaban elunk s itt nagyon sok korhaz fel van keszulve ra.

Azt mondtak minden akadaly nelkul lehetseges csak akkor nem ha egeszsegugyileg nem teheted v valaki mar elotted elfoglalta a medencet.

Itt sok az otthon szules is kadban, teljesen elfogadott es nagyon szeretnek ha a jovoben tobben szulneek vizben megtapasztalva poz hatasait.

2012. jan. 7. 00:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Utolso vok: mikorra vagy kiirva?
2012. jan. 7. 00:10
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

3-mas vagyok.Neked is gratulálok a babához,és sok,erőt kitartást a következő napokra,utána meg sok boldogságot:)

Reméljük,hogy hamarosan itthon is elterjed,és nem megy csodaszámban,ha nem lekötözött lábbal/ágyon fekve szeretne vki szülni.

A nagyobbikat 10 éve én is Hollandiában szültem,ott már,akkor szinte minden intézményben fel voltak rá készülve-képzelheted,hogy néztek rám itthon mikor elmeséltem..Nagyon gáz,hogy ilyen a magyar eü.helyzete,attól függetlenül,hogy tudom pl.az angol eü.nek is számtalan hibája van(tesómék ott élnek)

2012. jan. 7. 00:17
 7/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!!

Hú, köszönöm a gyors válaszokat. Megpróbálok egybe mindenre válaszolni én is:)

Örülök, hogy ennyien írtatok, bevallom azt hittem, hogy nem fog jelentkezni senki, mert sajnos annyira nem elterjedt módszer ez még nálunk.

Nekem amúgy van már egy kisfiam, Ő is az Istvánban született 2009-ben, 3980g-mal és gátvédelemmel:) Szóval szerintem is tök szuper, hogy törekednek a gátvédelemre!:) Ráadásul 4 óra alatt meglett, úgyhogy egy szavam sem lehet:)

Most február végén fogok szülni. Dokim Dr. Kosztin Árpád.

Vele már beszéltem a kádban szülésről pár mondatot és abszolút támogatja ő is.

Igazából nem is tudom mire lennék kíváncsi...:D

Például mikor lehet már beszállni a kádba? Rögtön amikor megérkezünk a kórházba (mondjuk fájásokkal) vagy van valami kikötés, mondjuk hogy már x ujjnyira ki legyek tágulva?

Én már ennek az infónak is nagyon örülök, hogy végig lehet szülni, nem kell kiszállni a kitolásnál:)

Ja és az alternatív szobába kell vinni valami különlegesebb dolgot? Tehát úgy értem, hogy mondjuk a törölközőn, papucson, baba ruháján kívül valami extrát...

És szülés után meddig lehet még a kádban lenni? Gondolom azért nem üldögéltél még negyed órát ott...egyből elvágják a köldökzsinórt, vagy ott is marad az a szokás, hogy amíg pulzál a vér a köldökzsinórban addig nem vágják el?

Bocsi a hülye kérdésekért:)

Meg ha esetleg tudjátok, hogy mik azok a dolgok, amik miatt nem lehet kádban szülni, akkor írjátok le légyszi:)

Azt tudom, hogyha farfekvéses akkor nem lehet, vagy ha az anyának magas a vérnyomása például...

Na egyelőre ennyi:) Köszi :)

2012. jan. 7. 09:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Bocs, felcseréltem a számokat a fiam születési súlyánál, mert gyorsan írtam:) 3890g-mal született:)
2012. jan. 7. 09:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy emlékszem nem kell vinni semmi extrát,én egy fürdőköntöst vittem plusszba.

Végig ott lehet lenni,nincs megszabdva,hogy mikor mehetsz be a kádba,amikor jól esik illetve ha nem foglalt..

Farfekvéses babánál szerintem a kitolásnál nem engedik,vasjúdás alatt biztosan.Magasvérnyomásnál,keringési zavaroknál nem nagyon javallott végig ott lenni,de nem azt jelenti,hogy nem lehetsz ott,csak több órát nem érdemes eltölteni,de szerintem az nem is esne jól.

Nekem amúgy Pop Andrea dr.nő volt az orvosom,akivel maximálisan meg vagyok elégedve.Az egyik szobatársam a te orvosodnál szült,és ő is csak jókat mondott róla.

2012. jan. 7. 13:38
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi az infókat!

Hát nagyon bízok benne, hogy sikerül majd nekem is kádban szülnöm, mert nagyon szeretném:)

Én a Te dokidat nem ismerem, igazából az Istvánból csak a saját dokimat ismerem :) Meg én nem is Pesten élek. Szóval én csak szülni megyek oda:D

Én is nagyon meg voltam elégedve a dokimmal 2009-ben, ezért is döntöttem úgy, hogy ismét nála szeretnék szülni. Meg talán majd a harmadikat is, ha eljön az ideje:)

2012. jan. 8. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!