Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan kaposvari aki...

Van itt olyan kaposvari aki Szigetvaron szult/szulni fog vagy egyaltalan eszebe jutott hogy ott kene inkabb szulni a kaposvari korhaz helyett?

Figyelt kérdés
Mi kellett hozza? Hogyan lehet ezt kieszkozolni? Amiket mostanaba hallok a kaposvari korhazrol azoktol kiraz a hideg. 2 eve is eleg spartaiak voltak a korulmenyek, de ami most van az nevetseges. Ma mondta a vedonom, hogy beszeljem meg a dokimmal, hogy mire lehet szuksegunk szulesnel es azt mindent irjon fel receptre, es vigyuk magunkal a szulesre hogy biztos legyen. Tu, cerna, steril kesztyu, oxitocin....
2012. jan. 5. 13:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én Pécsen élek, de Szigetváron szültem. A Pécsi Klinika se egy matyóhimzés... Szóval inkább mentem 2x Szigetvárra és nem bántam meg :)
2012. jan. 5. 13:51
 2/14 anonim ***** válasza:

Ja, és szerintem nem kell hozzá semmi. Szabad orvosválasztás van az országban. Akár választhatsz tb alapon is ott egy dokit és jársz hozzá az ambulancián rendelésre. Be van osztva, hogy melyik nap ki rendel. Aztán ha megtetszik valaki, esetleg megfogadod szülésre is. Én magándokihoz jártam, és nála is szültem mindkétszer, de a többi doki is normális volt. A szülésznők meg mind szimpatikusak voltak, nem volt fogadott szülésznőm, de nem volt hátrányom belőle sosem.

Fizettem 1ágyas szobát a szülés után, úgy gondoltam, 2000 ft/nap nem egy extra összeg manapság, pedig igencsak szerény körülmények között élünk. De ennyit megért, hogy nyugiban tölthettem az első napokat :)

2012. jan. 5. 13:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

én is pécsi vagyok és szigetvári kórházat választottam szülésre. még nem szültem meg, mert van egy hetem.. de voltunk már kórház bejáráson és nagyon szimpatikus és barátságos az egész környezet. én is az egyágyas szobát fogom kérni, aminek még mindig 2000ft/nap az ára és teljesen egyetértek az előző válaszolóval, ennyit megér.

nem kérek fel szülésznőt, mert mindenkiről csak jókat hallottam innentől kezdve nekem mindegy ki lesz éppen ügyeletben. dokim pécsett is rendel magánba, de szigetvárra jártunk le sztk rendelésre, így csak a benzin volt költség, ami még így is olcsóbban jött ki mintha magánba mentünk volna. elégedett voltam vele, ezért meg is fogadtam a szülésre. tulajdonképpen csak akkor fizetünk neki.

annál szülsz akinél akarsz és ahol akarsz! kaposvár-szigetvár táv se nagy, szóval ha ennyire gázos az ottani kórház akkor tudom nyugodt szívvel ajánlani a szigetvárit, gyors- nincs nagy sorban állás és még szimpi is... :)

2012. jan. 5. 15:29
 4/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok! En is csak jot hallottam rola. A tavolsag tenyleg nem nagy es abszolut megeri a 2000ft/nap, ebben is egyetertek, bar nekem mar az is szimpatikus, hogy 2-3 agyas szobak vannak es mindegyikhez tartozik furdoszoba. Kaposvari korhazban az egesz osztalyra van 2 wc. Az aggalyom csak annyi hogy masik megye es ezert lehet hogy elutasithatnak. Ha jol ertem akkor ti mindketten oda is jartatok terhesgondozasra is. Az nem lehet gond hogy en nem oda jartam eddig? 28. hetben vagyok. Kvaron fogadtam ugyan orvost, de annyira nem ragaszkodok hozza. Masodik valaszolonak nagyon konnyu szulest kivanok, jo egeszseget babanak es mamanak es az egesz csaladnak. Ha esetleg majd szules utan par hettel lenne idod es kedved leirnad a tapasztalataidat? Minden jot nektek!

Varom a tovabbi tapasztalatokat, ha van valakinek.

2012. jan. 5. 21:16
 5/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Tuti nem gond, hogy másik megye, volt, aki Siófokról ment Szigetvárra. Az se gond tuti, hogy már 28. hétben jársz. Terhesgondozásra viszont akkor szerintem le kellene járni. 36. hét után heti 1x kellett mennem, de megoldották péntek este, igy a férjem el tudott vinni kocsival, nem kellett buszozni.

Hivd fel a nőgyógyászati ambulanciát! Tuti tudják kapcsolni a kórház kp-i számáról. Aki ott van assz.nő, nagyon rendes, segitőkész :) Beszélj vele, minden nap van rendelés.

Másodiknak: megkérdezhetem, kinél fogsz szülni?

2012. jan. 6. 15:59
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

másodikvagyok:

mindenképpen írok neked egy beszámolót a tapasztalatokról.. annyi időm csak lesz ;)

2012. jan. 6. 17:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

így van.. 36.héttől hetente kell menni. 36.héten van az utolsó labor, vérvétellel meg kutyafülével. utána csak heti nst, vérnyomás, uh.. szokásos a szülésig. és ha az ember lánya betölti a 40.hetet befektetik, ha nem odavalósi vagy, legalábbis a dokival simán meg lehet beszélni.

én a Kerner doktorhoz járok és nagyon meg vagyunk vele elégedve, de a terhesgondozás és uh-k alkalmával szinte az összes dokihoz volt szerencsém és szimpi volt a Rétvári és a Ruzicska is.

2012. jan. 6. 17:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is Kernernél szültem mindkettőt :)
2012. jan. 8. 17:20
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is pécsi vagyok, és Szigetváron szültem két éve és most jùniusban is ott fogok. Csak jót tudok írni, szerintem érdemes oda menni!
2012. jan. 10. 22:12
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha a fogadott orvosod Szigetváron (is) vezet szülést, akkor semmi akadálya annak, hogy Te ott szülj, bárhol is laksz.

Én sem Szigetvárhoz tartozom, sőt még csak Baranyai sem vagyok, mégis ott szültem. És egy cseppet sem bánom!!!

Mint már előttem is írták van 3 VIP szoba, ebből kettő 2000,-/nap, ezekhez van a közös fürdő, WC, de saját TV, hűtő; ill. a harmadik 4000,-/nap melyhez saját fürdő, WC, TV, hűtő, kanapé, fotel van. :) Apuka is ott lehet éjjel, nappal (vagy bárki akit szeretnél), ez esetben 10000,-/nap az ára kettőtöknek (hozzátartozónak is 3x étkezés, mint Neked). Ja! Amiért nagyon jók ezek a szobák, hogy bemehetnek a hozzátartozók! Köpenyben, lábzsákban ugyan, de ott lehetnek Veled (ha nincs ott a baba)! Ami ugye nem egy elhanyagolható tényező! (a többi szobába nem mehetnek be, sőt, az osztályra sem)

Van alternatív vajúdó, bordásfallal, franciaággyal, sarokkáddal, hintaszékkel, hifivel. :D Ahol természetesen szintén Veled lehet Apuka is, akárcsak a szülőszobán. Egyébként érdemes CD-t vinned, ha van valami zene ami megnyugtat. Ezt a szülőszobán is hallgathatod, ha kéred. :)

Szülésznői tapasztalatom nincs, mert sürgősségi sectio miatt talán csak fél órát voltam a szülőszobán.

De a nővérek (akik egyben a szülésznők is), nagyon kedvesek, aranyosak, segítőkészek!

Az újszülöttes nővérek MAXIMÁLISAK!!!! Mi sajnos "sokat" (10napot) voltunk bent, így volt idő megismerni Őket! Komolyan mondom: le a kalappal előttük!!! Nem gondoltam, hogy ennyire pozitív tapasztalatom lesz (egészségügyis lévén).

Az orvosok is rendesek, kedvesek (igaz, velem nem sok gondjuk volt).

Szívből ajánlom ezt a kórházat/osztályt!!! Remélem Te sem fogsz csalódni!

2012. jan. 31. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!