A méhszáj tágulása, nyílása, érése, puhulása vagy bármilyen változása mindenképpen vérzéssel, barnázással vagy rózsaszín folyással jár?
Első terhességemnél 2 ujjnyira kinyílt a méhszájam a 33. héten, minden jel nélkül.
De aztán amikor már szültem (40+2), akkor a további nyílás vérzéssel járt együtt.
Ezért merült fel a kérdés,hogy mi van ha kinyílik,de nem áll meg 2 ujjnyinál és esetleg nincs is nyoma...
Amikor elkezd nyílni, annak valóban nincs semmi jele, ezért is veszélyes, ha valaki nem jár vizsgálatokra.
De amikor már "élesben" megy, akkor eljön a nyákdugó, ami azért feltűnik, és megjelenik a tágulási vérzés, amolyan véres nyúlós folyás-szerűség, meg nyilván a vajúdáskor fájások vannak, ami a tágulást is segíti.
Elsővel 2, másodikkal 3 ujjnyi méhszájjal estem be szülni és addig semmi látható jele nem volt. Sőt, elsővel a magzatvíz elfolyásáig biztos sem volt semmi, akkor már csak 2 óra volt a szülésig.
Nyákdugót nem biztos hogy észreveszed, én a kettőből csak egyszer találkoztam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!