Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem merek szülni?! Többi lent.

Nem merek szülni?! Többi lent.

Figyelt kérdés
Imádom a kisbabákat. Szeretnénk is Párommal, de félek... Félek a szülés fájdalmától, bár tudom, hogy van az epidurálás... Nem tudom hogy mitévő legyek, kicsit hülyének tartom magam emiatt, hogy azért nem merek szülni, mert félek a fájdalomtól. Gondolkoztunk az örökbefogadáson is, sőt, akár még béranyát is felfogadnánk. Tudnátok ebben tanácsot adni? Mi tévő legyek?
2012. jan. 3. 15:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Vágj bele!! Nagyon jó várandósnak lenni,és a szülés is hatalmas élmény szerintem. Igen baromi fájdalmakkal jár,de már nagyon sokan túlélték. És amikor először a kezedbe kapod a saját babád az fantasztikus érzés!! Ha meg nem múlik a félelem akkor még mindig kérhetsz epidurálást.
2012. jan. 3. 16:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig nagyon féltem a szüléstől. Aztán jött a párom, és azt éreztem, hogy annyira szeretem, hogy szeretnék tőle egy babát. Ne gondolj ilyenekre, a terhesség 9 hónap, elég idő arra, hogy megbarátkozz a szüléssel. A női testnek a szülés egy természetes folyamat, és legtöbbször nagyon szép emlék. Ne rágódj ezen, az csak néhány óra az életedből, az ajándék egy gyönyörű kisbaba.
2012. jan. 3. 16:03
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

Én megértelek, nekem is ez a bajom, csak nem a fájdalomtól félek, hanem minden mástól is, ami hozzá tartozik, pl. vizsgálatok, nem lesz egészséges, baja lesz, nekem lesz bajom, hogy jön ki (nem akarok császárt!!) stb.

A béranyaság Magyarországon nem legális dolog.

Én azt gondolom, hogy ameddig félünk, nem akarjuk igazán. Akkor kell belevágni, ha igazán akarjuk. Ha a félelmeink fontosabbak, akkor nem a baba a legfontosabb.

Megoldás lehet még, ha pszichológushoz fordulunk, én erősen gondolkozom ezen, mert már 35 vagyok, nem nagyon van időm gondolkozni.

2012. jan. 3. 16:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

:)

Rettegtem a szüléstől,de mégis belevágtam,mert ÉDES anya akartam lenni!

Igen,fáj,de hidd el szülés után csak röhögni fogsz ezen az elméleteden!:)

Amikor vajúdtam a szülőszobán,az nagyon fájt,semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam,mert az epidurális érzéstelenítésért horror összeget akartak kérni,de ha ingyen adták volna sem kértem volna!

Szóval vágjatok bele!! :)

Hatalmas öröm!

2012. jan. 3. 16:22
 5/13 anonim ***** válasza:
Igaza van a 16.05-ös válaszolónak. Ha igazán akarod, nem fogsz majd félni a szüléstől. Erősebb lesz benned az ösztön. És igen, 9 hónap alatt fel tudsz készülni lelkileg. Én személy szerint alig vártam. A fájdalom elmúlik, és amikor a kezedbe adják a kis mázgás testű babádat, mindent elfeledsz. Nem félni kell a fájdalomtól, hanem elfogadni. Nem hadakozni ellene. Szülés közben az éreztem, minden fájdalom hamarabb hozza el Őt nekem. Epidurál nélkül szültem, és csodálatos élmény volt. Senki ne ijesszen el, hogy így fájt-úgy fájt. Minden szülés más. Olyan orvosnál szülj, akiben megbízol. Nálunk apás szülés volt. Jó volt, hogy bennt volt, de megkértem, ne szóljon hozzám, csak fogja a kezem. Én otthon vajúdtam sokáig. Érzi az ember, mikor is kell indulni a kórházba. Onnantól kezdve pörögtek az események. Mindíg arra koncentráltam, ami épp előttem állt: borotválás, beöntés...(ezektől se félj!!!) aztán burokrepesztés (meg sem éreztem), oxitocin (ez sem fáj), és kb. a kórházba érkezés után 3 órával megszületett természetes úton, érzéstelenítés nélkül a 4440 grammos nagylányom. Végtelenül boldog voltam, és büszke. Rá is és magamra is. Ne foszd meg magad ettől az élménytől, ami egy nő életében valószínűleg a legnagyobb boldogság! Sosem felejtem el, hogy akkor láttam először könnyezni a páromat, mikor meglátta kibújni a kislányunkat. Ne maradjatok ki ebből a boldogságból! :-)
2012. jan. 3. 16:31
 6/13 anonim ***** válasza:
16,05 vagyok, kedves előző, baromira nem nyugtattál meg. :) vagy inkább :((((
2012. jan. 3. 16:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam vele. Aztán egyszer pozitív lett a tesztem, és akkor rájöttem, hogy innen már nincs mese, meg kell szülni, mert elvetetni nem fogom. Úgyhogy lassan kénytelen voltam beletörődni, nem volt más választásom. Nekem segített a tudat, hogy van epidurális, amit aztán kértem is.
2012. jan. 3. 17:07
 8/13 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, nem akartalak megijeszteni, ellenkezőleg.

Csak azt nem értem, miért kell esetleg évekig rettegni a szüléstől, esetleg még a 9 hónap alatt is, mikor (nagy átlagban) egy napig se tartó "szenvedésről" van szó. A világ legtermészetesebb dolgáról beszélünk. Igen, fáj. De nem rettegni kell, hanem felkészülni rá. Ha megszületik a babád, rájössz, hogy ennél nagyobb szenvedést is vállalnál Érte.

2012. jan. 3. 18:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy, kedves kérdező? Ha fiatal vagy, akkor ez természetes, majd jönnek az anyai ösztönök, ha 30 körül vagy már akkor viszont beszélgess el egy szülésznővel, ő elmond neked mindent a szülésről és hidd el megváltozik a véleményed.
2012. jan. 3. 18:17
 10/13 anonim ***** válasza:
2012. jan. 3. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!