Mik azok az okok, amivel nem lehet természetesen szülni?
Bizonyos szívbetegségek esetén (van amelyikkel egyáltalán nem lehet kihordani egészséges magzatot), bizonyos szembetegségeknél császárt javasolnak.
Ájulékonyságnál is hallottam már, hogy azért császároztak valakit.(De nála nagyon fokozott ez a dolog).
Az agyi vérellátásban felelős erek betegsége esetén is fokozott elővigyázatosság szükséges.
Azt mondták nekem a kórházban, hogy alacsony és vékony nőknél 90%-os a tér-aránytalanság esélye ami kizárja a természetes szülést.
Én is alacsony vagyok, bár vékony nem, de alkatomhoz képest nagy volt a babám és ezért császároztak.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Majdnem egy éves kiscsaj anyuja
Az elsőnél nekem a rövidlátás miatt volt, de a másodiknál már nem volt indokolt ugyanazzal a dioptriával. Változott a szemlélet.:)
Amúgy az elsőnél 16 óra vajúdás után sem tágultam, és relatív téraránytalanság is volt, tehát kimerítettem az indikációkat...
A másodiknál sürgősségi volt hegszétvélés miatt. A sürgősségnél egyébként általában a baba állapota a döntő.
Harántfekvésnél is szinte mindig császároznak szerencsére, és sokszor a farfekvésnél is. Elhúzódó szülés is lehet ok. Ennyi jutott eszembe azokon kívül, amit a többiek írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!