Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyibe kerül mostanában egy...

Mennyibe kerül mostanában egy szülés fogadott orvosnál? A 70. 000 Ft elfogadható ár?

Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 21:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem ennyire fekte-fehér ez a kérdés, mert ha belegondolunk a doktorok és az egészségügyben dolgozók végzik igazából az egyik leg tiszteletre méltóbb és leg felelősségteljesebb, legnehezebb munkát. Életeket mentenek, műtenek, gondoznak stb Mivel az emberi élet a legfontosabb, ezért én ezt a hivatást nagyon megbecsülöm. Szerintem elszomorító hogy egy multiban dolgozó csoportvezető többet keres mint egy a nővérke aki kisgyerekeket ápol éjszakai műszakban, együtt nevet vagy sír a szülőkkel, vagy idős embereket etet, mosdat, segít, bíztat, emelget nap mint nap sokszor egy jó szót sem kapva tőlük csak zsörtölődést, mert a beteg emberek nem túl kedvesek, persze ez érthető... vagy az az orvos aki sokszor órákon át küzd, hogy megmentsen egy-egy életet, lelkiismeretesen végzi a munkáját. Természetesen nem azokra gondolok, akik benne hagyják műtét után az emberben az eszközöket...

Azt gondolom hogy ha méltó fizetést kapnának, és meg lennének becsülve akkor sokkal több jó orvosunk lenne. De mivel ez nem így van, én nem tartom felháborítónak hogy plusz pénzre van szükségük hogy egy hosszú nap után ne azon kelljen még agyalniuk, hogy hogyan fizetik ki a számlát, és honnan máshonnan kaphatnának pénzt mintsem a páciensektől. De persze ez nem jó megoldás mert nem mindenkinek telik erre a kiadásra, és így megtörténhet hogy hátrányosabb helyzetbe kerül. Meg egyáltalán, olykor kellemetlen a helyzet mert nem fér össze igazán az orvosi hivatás elveivel, de akkor is ez van.

Számomra fontos, hogy mint első babás jó élményem legyen a babavárásról, szülésről, és hogy bízhassak az orvosban akitől bármit bármikor kérdezhetek, és ne aggódjak túl sokat, ezért kifizetem az árát a magánendelésnek és szülésnek. Tudom hogy sokan ügyeletesnél szülnek és minden a legnagyobb rendben, de nem vagyunk egyformák, van aki be meri vállani (vagy nincs más választása), és van aki nem!

2009. máj. 20. 23:15
 22/25 anonim ***** válasza:
Ez nem merem-nem merem kérdés!itt arról van szó,hogy az sztk-ban,a magánrendelésén is meg keresi az árát a "számláknak"!ha meg nem,ne éljen nagy lábon!De mivel sok gazdag ember így vélekedik,ezért az már nem elfogadható és nem ember(szerintük)aki nem fizet még egy havi bért!ha azt akarod,hogy foglalkozzanak veled akkor perkálj vagy fel is fordulhatsz felőlük!És hidd el,hogy nem sok kedves ápolónő van!Nem semmiért utálják és nem becsülik őket!
2009. máj. 21. 06:49
 23/25 anonim ***** válasza:
10:27-es vagyok. Tényleg nincsenek túlfizetve az eü. dolgozók, de nekem ne mondja senki, hogy emiatt pl. egy műtét után magatehetetlenül fekvő néni alól úgy kell kirántani az ágytálat, hogy a fele kiloccsan az ágyra, utána meg hangos káromkodásokkal leszúrni a nénit, hogy idézem: mi a f..ért nem tudja megemelni azt a ráncos s...ét. Szerintem ez nem pénz kérdése, hanem emberségé és elhivatottságé. Hogy az eredeti kérdésnél maradjunk, én 5000 Ft-ot fizettem a magánrendelésen alkalmanként, a vége felé hetente ctg, aztán már hetente 2x. És azért fogadtam orvost, mert első babás voltam és mindenki azzal riogatott, hogy jajj mi lesz veled fogadott orvos nélkül, rád se fognak bagózni. Na ehhez képest a dokim rám se nézett egész éjjel (du. ment el a magzatvíz, egész éjjel vajúdtam, de semmit nem tágultam), csak másnap 9-kor esett be. Végig az ügyeletes orvosok foglalkoztak velem, aranyosak, segítőkészek voltak. Ő még arra sem volt képes, hogy pl. este betelefonáljon, mi van velem. Csak azért adtam neki pénzt, mert végül ő császározott meg.
2009. máj. 21. 13:32
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.Még nem vagyok terhes, csak tervezzük a babát.Szeptemberre szeretnék teherbe esni.Még csak nézelődök az orvosok között. Egyébként én is felháborítónak tartom, hogy fizetni kell azért, hogy szülhessek. Szerintem ők megkapják a munkájukért a pénzüket.Elég kiadás vár a leendő szülőkre anélkül is,hogy az orvosnak fizessenek. Ha én pluszs pénzt fogadnék el a munkahelyemen, akkor ellenem büntetőeljárást indítanának és még lehet hogy ki is rúgnának a munkahelyemről.Sőt biztos! Szóval, akkor miért nem tessz az állam ez ellen is valamit? Mi se nagyon engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi pénzt kifizessünk, csak azért hogy foglalkozzon velem a dokim, de azért úgy gondolom hogy első terhességem lesz és jó lenne, ha csak egy orvos foglalkozna velem és nem pedig más és más minden alkalommal. A SOTÉN voltam egy dokinak a magánrendelésén, ahol a terhesgondozásér 7000 ft-ot kér alkalmakként. A szülésre azt mondta, hogy a vizitdíj 10%-át azaz 70.000 ft-ot szokták adni, de rám bízza, meg lehet vele beszélni a dolgokat. Egy terhesség alatt kb. 5 alkalommal kell majd menni a magánrendelőbe /ha nincs semmi gond a terhesség alatt/ a többit vizsgálatot a klinikán csinálja. Egyébként nagyon szimpatikus doki,nagyon alapos rendes és normálisan beszél az emberrel. Minden kérdésre szívesen válaszol. Ha valaki esetleg tud nekem ajánlani egy megbízható orvost,aki nem vár el sok pénzt az embertől akkor szívesen elfogadom a segítséget. Még egyszer köszönöm szépen, hogy megosztottátok velem a véleményeiteket.

Mindenkinek boldog babavárást és örömteli gyermeknevelést kívánok.

2009. máj. 21. 23:03
 25/25 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, tévedésben vagy! Azért hogy szülhess NEM kell plusz pénzt fizetned, az ingyenes (vagyis azért fizeted a Tb-t). Azért KELL illetve LEHET fizetni, ha plusz szolgáltatást kérsz a dokitól. Például azt, hogy éjjel-nappal bármikor a rendelkezésedre álljon, és bármikor szüljél is, ő bemenjen és segítsen. Ha te ezt nem várod el a dokidtól, akkor egy fillért sem kell fizetned a szülésért, hiszen ügyeletes orvos mindig van, és annál lehet szülni. Ugye azt te sem csinálnád ingyen, ha a munkahelyeden megkérnének, hogy dolgozz még pár órát, viszont azért egy fillért sem fognak fizetni?!
2009. máj. 29. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!