Igaz az, hogy a harántfekvés hátterében a baba fejlődési rendellenessége is állhat?
szerintem rendelleneség nem.
nekem rengeteg ismerösömnek volt harántfekvéses és soha nem hallottam ilyet.
ami biztos hogy régen sokkal gyakoribb volt a halálozás, mikor még nem csásároztak.
nagybátyám volt harántfekvéses 55 éve és nagyanyámat már akkor korházba küldték szülni, de telejsen normál embert szült. már 55 éve sem szülhettek otthon csak azok akiknek fejjel volt a babájuk.
A harátnfekvésnek smemi köze a baba állapotához, nem fejlödési rendellenesség az oka.
RÉGEN gyakori volt a halálozás, MERT a harántfekvés miatt a szülés közben halt meg a baba, mivel az anya nem tudta megszülni. Ma, amikor ilyen esetben császároznak, semmivel sem nagyobb az esélye, hogy baja lesz, mintha szabályosan befordult volna.
De sok baba csak az utolsó napokban fordul be, elöre nem érdemes emiatt idegeskedned.
Minden jót.
Utolsó három babám harántfekvéses volt, egyiküknek sincs semmi baja szerencsére. Még császárra sem volt szükség, mert ketten az utolsó pillanatban befordultak, a harmadikat pedig szülés közben az orvos fordította át külső masszázzsal. Legtöbbször persze császároznak, én direkt kerestem olyan orvost, kórházat, ahol megfordítják a babát.
Szerintem is azért volt gyakori a halálozás, mert az anya nem tudta megszülni időben a babát.
Az orvosom szerint a harántfekvésnek általában az az oka, hogy jobban tágul keresztirányban is a méh, így a babának keresztben is kényelmes.
Én is harántfekvéses voltam, picit korábban születtem a kiírtnál, kb 1 hetet, de "magamtól", nem kellett indítani. Harántban voltam a születéskor is, császároztak, de a nővérem császározása mitt is (ő meg "kifeszítette" felfele a fejét). Pár naposan sajnos oxigénhiányom volt, szerencsére még a kórházban és időben észrevették... A "durvább" annyi volt emiatt, hogy 5 éves korom táján kezdtem beszélni.Nem riogatásképpen.
3-as: érdekes ez a külső masszázs, kérdeztem is anno anyámat, nem tudtak volna születés előtt finoman átfordítani kívülről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!