Császár után hány órát kell feküdni ha gerincbe kapok az érzéstelenitőt?
Figyelt kérdés
Sajnos ezt elfelejtettem meg kérdezni2011. dec. 17. 16:11
11/16 anonim válasza:
Én akkor valószínűleg epidurálist kaphattam,mert éjjel 3-kor császároztak és egy picit be is altattak.Reggel 9-10óra körül föl kellett kelnem az ágyból és a nővér nem segített,mondván később se lesz velem senki.Csak ott volt,nehogy baj legyen.Nem volt semmilyen mellékhatás.Szent Imre kórház
12/16 anonim válasza:
Én spinálist kaptam.Nálunk 16 órát kell feküdni.
Valaki azt írta hogy nem az érzéstelenítő miatt nem lehet felkelni hanem a seb miatt.Hát akkor hogy lehet hogy még a fejet se lehet megemelni,csak fordítani jobbra-balra.Nekem 13.45-kor lett meg a kislányom és másnap reggel vízit után kelhettem fel.Onnantól kezdve muszáj volt mozognom mert a kislányomat nekem kellett ellátnom.
13/16 anonim válasza:
spinális után elméletileg 24 órát,
EDA után nem kell feküdni...
14/16 anonim válasza:
Spinálist kaptam, este 8kor született a fiam, hajnal 5kor fel akart állítani az éjszakás nővér, de épp volt egy friss műtött anyuka, így hozzá kellett rohannia, így a műszakváltás után a délelőttös nővér volt ott, mikor fel kellett kelnem (reggel 7kor).
15/16 anonim válasza:
Epidurálás volt. Az altatóorvos mondta, hogy 6 órát kell vele feküdni és a fejemet sem emelhetem meg. Kicsit tovább feküdtem, mert az éjszakás nővér segített csak felállni egy kicsit. Másnap reggel megint segítettek felállni utána áttoltak az osztályra és onnantól nekem kellett ellátni a babámat és wc-re is ki kellett mennem, mert mielőtt áttoltak az osztályra kivették a katétert, más csövem nem volt.
16/16 anonim válasza:
Spinalis után X ideig nem kelhetsz fel, mert olyan fejfájásod lesz, hogy beszarsz. Ez min 6 max 12 óra. Utána baromi nagy hiba, ha nem kelsz fel, illetve nem mondják, hogy kezdj el járkálni, ugyanis a trombózisveszély fokozott, ha nem mozogsz! Sebészeten is, a 20 centis sebbel már másnap mobilizálni kell a beteget, mikor előző nap még a hasában turkáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!