Létezik olyan, hogy egy terhes nő nem képes a természetes szülésre, mert a teste nem reagál a szülést beindító hormonokra?
Figyelt kérdés
Tökre kivagyok. A 40. hét végén járok és nincsenek jóslófájásaim, a méhszájam beton zárt és semmi de semmi jele nincs annak, hogy valaha is megszülnék. Már azon gondolkodtam, hogy mi van, ha a kisfiam meg akarna születni, de a testem nem reagál fájásokkal erre, vagyis nem indul be a szülés? Ez szerintetek lehetséges? Nagyon köszi a segítséget!!!!2011. dec. 17. 11:11
11/17 anonim válasza:
Szia!
Emiatt ne aggódj! 40+2 naposan folyt el a magzatvizem, fájásom semmi, teljesen zárt volt a méhszáj. Kaptam oxitocint, és akkor már nagyon erősek lettek a fájások. Így meg is lett a babám.
De ha nem folyt volna el a magzatvíz, akor 1 hét után indítanak, és ha nem tágultam volna, akkor császár lett volna. Szóval minden rendben lesz. Várjuk a beszámolót a szülésről!:)
12/17 anonim válasza:
Szia! Én ma vagyok 41+2, ma kapom a 3. prosztaglandin kúpot, mert nem akar jönni a kisfiam, a méhszájam még mindig nem nyitott. Magzatvizet sem tudtak így nézni, úgyhogy nagyon aggódom, nem e kakilt bele a vízbe a baba. És hiába kérem hogy indítsák be a szülést, nem hajlandóak. Szóval, még ne aggódj, neked még nem is olyan rossz.
13/17 anonim válasza:
Én is 41+2 hetes voltam és én is halálra aggódtam magam. Nálam csak azért császároztak meg végre, mert burkot repesztettek és ugye elfojt az összes magzatvíz. Így se lett egy pici fájásom se. Már könyörögtem, rettegtem, h bekakilt a kicsim, szerintem csak a szerencsén múlt h nem lett baj...drukkolok neked kedves utolsó,meglátod nem lesz semmi baj:)
14/17 anonim válasza:
40+6-n indították... magától talán sosem indult volna el.
Fájásgyengeségre kaptam oxit, 3 óra múlva megvolt a baba.
Szerintem ha a baba jönni akar, akkor mindenképp beindul a szülés, csak lehet hogy mégsem sikerül "simán" kibújnia és császármetszésre van szükség.
15/17 anonim válasza:
mindkét fiam ezért lett császáros, az oxira se reagáltam, tágulás 1ujjnyi, szivárgó víz...
16/17 anonim válasza:
Esetleg van valami hír? Megszületett már a babád?
17/17 A kérdező kommentje:
Jó hírt szeretnék megosztani veletek és egyúttal biztatni minden tulhordasban lévő kismamat: megszületett a kisfiam ma délelőtt! na de hogyan... a tegnap reggeli orvosi vizsgálaton, 41. hét elején 3000-es volt a mehszaj :S Totál kétségbeesés... Aztán tegnap délután elkezdett kemenyedni a pocim, fájdalom nélkül. Este 10 körül már fajdogalni kezdett, reggelre pedig rendszereződő fajasaim lettek, ezért bementünk a klinikára...és a mehszajam már 1111 volt, egy nap alatt :) Délelőtt 10.40-kor pedig már a kezemben tarthattam a kisbabámat, aki természetes úton született. első baba, 3800 grammal született. Szóval egyik napról a másikra változhatnak a dolgok, mindig van remény! Kívánom minden tulhordo kismamanak, hogy hasonló happy enddel vegzodjon a varandossaga!
2011. dec. 21. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!