Egy 150 centis 50 kilós nő tényleg belehalna a természetes szülésbe?
Azért ez így nem igaz.
A szülés sok mindentől függ, pl. mennyire tágul az illető, milyen a genetikája, mekkora a baba, milyen az orvosa... Maga az általad leírt súly és magasság még nem egyenlő a császárral.
Én biztosan cáfolom. Bár 5 centivel magasabb vagyok. 155 cm és 50 kg. Kétszer szültem természetes úton, 3 kg feletti babákat.
Mondjuk a testalkat miatt lehet, hogy valakit császározni kell, de csupán mert kicsi valaki, még nem. A csontozat számít, meg persze sok minden más. Már leírták előttem.
Ebben a kérdésben találtam, 3. és 20. HSZ, két különböző nő.
Én is kétlem, hisz anyukám 148 cm és 48 kiló volt, amikor születtem, természetes úton. De szerintem a középkorban is voltak kis nők.
A plusz kg "nem számít". Az alkata számít a szülő nőnek: csak mert 150cm magas vagy és 50kg, ezért nem fognak megcsászározni, de ha a baba mérete nagyobb mint amit te bírnál, akkor senkit se érdekelne, ha esetleg 200cm és 90kg vagy, császároznak.
Anya+bébi méretei+ bébi fekvése=termszülés/császár.
Ami kifér azt hagyják kijönni, ami nem azt kiveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!