Egy 150 centis 50 kilós nő tényleg belehalna a természetes szülésbe?
A középkor nem mérvadó, a nők több mint fele belehalt a szülésbe. Nem véletlen volt régen annyi árva gyerek.
Én úgy tudom, de persze ez nem "hivatalos", hogy az orvosok nagyon félnek a műhibaperektől, és inkább császároznak, minthogy bíróság elé kelljen állniuk, mert "nem tettek meg mindent az anya és a magzat védelme érdekében". Emiatt lehet ez, hogy a kisebb, gyengébb, veszélyeztetett nőket inkább eleve császározzák.
Nem a baba hosszától, vagy súlyától függ, hogy meg tudja-e szülni az anyuka, hanem a téraránytalanságtól.
AMikor szültem, egy 170-175 cm magas, kb. 80 kg-s anyukát meg kellett császározni, mert a baba fejének az átmérője nagyobb volt, mint a medencéjén a rés, így esélytelen lett volna, hogy természetes úton szüljön.
A szobatársam meg vasággyal kb. 50kg, és talán megvolt 150 cm, és megszülte e lányát természetes útn, 61 cm-el és 3970g-al. Ez alkati kérdés, nem méretbeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!