Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki vigyáz a nagyobbik gyerekre...

Ki vigyáz a nagyobbik gyerekre, míg a kórházban vagytok? Melyik jobb neki, hogyha bemegy látogatóba, vagy ha hírt sem kap az anyukáról abban az időben?

Figyelt kérdés
2 éves és 2 hónapos lesz akkor, mikor a kicsi születik.
2011. dec. 11. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mindenképpen menjen látogatóba minden nap.

Nálunk ez nagyon nehéz lesz, mert egyedül élünk külföldön a férjemmel és szüléskor lesz 21 hós a lányom. valószínü egyedül szülök, amitöl már most rettegek.de hát apának a gyerekkel kell majd maradnia.

2011. dec. 11. 14:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálunk apjával volt itthon, naponta jöttek be. Ráadásul koraszülés gyanúval benn voltam 10 napot a 8. hónapban is, akkor felváltva vigyáztak rá a nagyszülők. Nehéz volt megoldani, mert minannyian távol élnek (110-140 km). 22 hónapos volt, amikor megszületett a pici.
2011. dec. 11. 14:48
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez teljesen helyzet és gyerekfüggő.

Ha pl. elmegy a vidéki nagyihoz 3 napra, akkor lehet, hogy olyan neki, mint egy nyaralás, és akkor nem kell, hogy bármilyen hírt is kapjon.

Ha meg otthon van apával, és nagyon anyás, akkor jó neki a látogatás.

Nekem 23 hónapos volt a lányom, amikor húgica született, egyszer volt bent, elég furcsán kezelte a helyzetet, azért örült, de én úgy láttam, hogy abból se lett volna baj, ha nem jönnek.

Mondjuk ő nagyon apás, így nem okozott neki gondot, hogy apukával legyen két napig. (Mi ennyit voltunk bent, szombat délelőtt szültem, hétfőn 2-kor mentünk is haza.)

2011. dec. 11. 14:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Szülésnél anyós mert férjem mellettem lesz...anyukám fog lejönni pár napra segíteni férjemnek aki szabin lesz..és persze minden nap nagyon fogom várni,hogy kislányomat is be hozzák látogatóba :)
2011. dec. 11. 14:52
 5/11 anonim ***** válasza:
a férjemmel lesz otthon, épp tegnap este mondta fel a leckét, hogy mit hol talál, ha nem leszek itthon. Készül szörnyen a "kanbulira" a 22 hónapos kisfiammal:) Ha kell, be lehet vetni a mamákat is, egy városban élünk. Viszont nem fog a fiam bejönni hozzánk, most épp olyanja van a kórháznak, hogy nem engednek be gyereket látogatóba, meg aztán a férjem is vaskalapos, hogy gyereket kórházba nem viszünk (tök mindegy, hogy pszichiátria, vagy szülészet vagy járványkórház), szóval úgy kell becsomagoljak, hogy lehetőleg semmire se legyen szükségem a kórházban otthonról. Remélem, elboldogulnak, mert a kisfiam mostanában nagyon anyás lett.
2011. dec. 11. 15:13
 6/11 anonim ***** válasza:
nálunk apával és nagyokkal voltak a kórházba mindenképpen menjen be mert az mindenkinek jó, legyen sok program mai leköti és estére elfárad annyira hogy már aludni elgyen ereje és akkor kevesebbet gondol rád, játszóház séta cukrázda barátok
2011. dec. 11. 15:19
 7/11 anonim ***** válasza:

én bármikor szülhetek, fiam 21 hónapos. :) Apa jön be velem szülni, addig valamelyik nagyi vagy nagynéni vigyáz a fiunkra. Fél-egy napot bárkivel eltölt, max. délután nem alszik. Apa nélkül nem is tudnák szülni, el sem tudom képzelni, hogy ne legyen mellettem. Viszont amint megvan Kistesó, azonnal jön haza a fiunkhoz, hisz mégis csak ő tudja legjobban ellátni. Én nagyon szeretném, ha minden nap bejönnének, bababarát kórházban szülök, így a szobába is bejöhetnek, addig, amíg csak akarnak. Lehet, hogy inkább zavaró lesz, de ez az első alkalom után kiderül.

Igazából én nem is a 3 naptól tartok, hanem hogy mi lesz utána, majd itthon. :)

2011. dec. 11. 16:17
 8/11 anonim ***** válasza:
kislányom 3 éves.Anyóséknál volt amíg én szültem,mert apa is bent volt velem..Aztán amikor felkerültünk a csecsemős osztályra akkor apa elment érte és ő volt vele itthon a 3 napban..pénteki nap szültem,szombaton és vasárnap is bejöttek hozzám és a kislányt is hozták..hát nehéz volt az elválás,de megértette,hogy anyukának még bent kell maradnia..Hétfőn mehettem haza,akkor apa nem hozta magával,addig ismét anyósom vigyázott rá nálunk..Nagyon örült hogy hazaértünk...
2011. dec. 11. 18:04
 9/11 anonim ***** válasza:

22 hónap különbség.

Egy baráti házaspár vigyázott rá, amíg mi szültünk apával, ott is aludt náluk. Jól érezte magát, pedig életében először aludt máshol, előtte nem is vigyáztak rá soha (mások sem sokszor).

Kórházba minden nap bejött meglátogatni 1-2 órára, neki nagyon jól esett, láttam rajta, hogy jó hogy tudja, hogy én hol vagyok ,és hogy látja a kistesót is.

Jó döntés volt, hogy bejött. Az utolsó napon sírt egy picit, de akkor is azért, mert én elsírtam magamat :S

2011. dec. 11. 22:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Bátyáméknál 14 hónap volt a korkülönbség. Ráadásul sógornőmet hamarabb befektették (nagyon durván vizesedett). Szerencsére Anyu munkából hazafelé be tudott nézni bátyámra és unokahúgomra. Szüléskor pedig én voltam a kislánnyal. (Egyébként Öcsi születése előtt legalább 2 naponta bent voltak látogatáson Anyánál)

2011. dec. 12. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!