Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fogadott orvosodnak mégse...

Fogadott orvosodnak mégse fizettél? Mi volt az oka? volt a dokinak reakciója?

Figyelt kérdés
csak érdekel,mert én nemtudok dokit megfizetni, de mi van,ha valaki fogad aztán mégse fizet?
2011. dec. 1. 13:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Azt megértem, ha valaki műhiba után nem fizet az orvosának v mert a doki bunkó volt, nem ment be. De az elég aljas dolog, ha dolgozik az orvos a kismamának és mégsem fizetik meg. Az olyan mint boltból lopni.
2011. dec. 1. 13:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én olyan dokit választottam, akinek nincs fix tarifája, tehát annyit adoki,amennyit akarok, amennyit a pénztárcánk bír. Nem pénzéhes, SZTK-s rendelésére jártam végig. Viszont mesélte, hogy az utóbbi időben már 3-4 olyan kismamája is volt, aki nem fizetett semmit sem. Ezen eléggé fel volt háborodva, hiszen senkinek nem kötelező fogadnia orvost, de ha már megtette, akkor fizesse is meg. Mondta, hogy ráadásul mindegyik szülés a szabadnapján volt, egyik esetben a balatoni nyaralásáróljött haza a kismamához. Őszintén, én a dokival értettem,és értek is egyet. Ha valakit fogadok, akkor kifizetem. Ha nem tehetem ezt meg, akkor marad az ügyeletes. Mondom ezt úgy, hogy az első fiamat ügyeletesnél szültem, és semmi bajom nem volt se az orvossal se a nővérekkel. Ha neked nincs pénzed rá, nyugodtan szülj ügyeletesnél, semmi hátrányod nem lesz. Én is csak azért fogadtam a másodiknál, mert nem volt meghatározott összeg!
2011. dec. 1. 13:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha megfogadod és ő betartja a ráeső részt,bemegy mondjuk szenteste(szabadnapján, éjjel), rendesen levezeti a szülést, odafigyel rád...Akkor az ugyanolyan lopás, csalás, mintha a boltban nem fizetnél. Nyilván nem jogilag, de erkölcsileg mindenképpen. Aztán hogy kinek mi fér bele a lelki világába, maga dönti el. Az enyémbe ez nem fért volna bele.

Én érdeklődtem, megfogadás előtt, azt mondták a dokim 20 ezer forintot szokott kapni, tudtam, hogy ez a legrosszabb körülmények közt is belefér, és ő ráadásul a legnevesebb, osztályvezető főorvos volt a városban, úgyhogy szakmailag sem lehetett kifogás.

Viszont nem fogadtam volna meg alapból sem egy olyat, akinek 100 ezer a tarifája-mert ezt sem tartom tisztességesnek. Valaki magándokihoz fordul, tudja az árat, utána meg viszakozik.

Más tészta, ha fogadnék orvost és nem teljesítene, nem lenne ott a szülésnél, nem csinálna sokat és elcseszné a dolgokat, akkor nem fizetnék neki. De érdekes módon, akiktől eddig panaszt hallottam a dokira, mind kifizette, a reális ár többszörösét. Hogy ez miért van?

2011. dec. 1. 13:54
 4/11 anonim ***** válasza:
És akkor mi a helyzet,ha fogadsz orvost,de nem pénzt adsz neki,hanem egy szép ajándékcsomagot?(ebbe már nincs boríték) Örült neki nagyon,mikor odaadtam.Ő sem anyagias.Szerintetek?
2011. dec. 1. 14:01
 5/11 A kérdező kommentje:
és ha soha nem mondja a doki,hogy pénzt,illetve mennyi pénzt vár?várna?akkor miért egyértelmű, hogy 9hónapig odahordok havi (mondjuk)8-9ezer forintot és még utána is fizetek?az is a z ő zsebébe marad.
2011. dec. 1. 14:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, ha én havonta veszek kávét egy üzletben, elhozok egy kávéfőzőt és nem fizetek érte? És ha azt mondják ez lopás, hivatkozhatok erre, ott vettem a kávét, korábban 9 hónapig?

Ha a dokid egyértelműen mondja, a gondozás része a szülés és benne van az árban, akkor oké nem fizetsz utána, de egyébként szerintem a gondozás és a szülés két külön dolog.

De ha nagyon sok a gondozás, akkor megoldható egy ajándékcsomaggal. De nekem a semmit nem adok nem férne bele.

Hangsúlyozom,ha elégedett vagyok vele.

2011. dec. 1. 14:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha megállapodott valaki egy dokival és az jól végezte a munkáját és mégsem fizet, annál nagyobb bunkóság nincs!
2011. dec. 1. 14:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is kifizetek havi 10ezret neki magánba.árat a szülésért nem kérdeztem ő meg nem mondja magától így annyit adok amennyit gondolok és tudok adni.Jövő héten lesz programozott császárom,ha addig magától nem indul be.
2011. dec. 1. 14:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Mivel érdemeltem már megint ki a lepontozást? Nem én voltam az egyetlen, aki offolt és nem én voltam az egyetlen, aki ezen a véleményen volt. Általánosságban írtam, nem pedig személyesen húztam le bizonyos embereket.
2011. dec. 1. 17:03
 10/11 Marilyn88 ***** válasza:
Én nem fizettem a fogadott dokimnak mert olyan gyorsan szültem hajnalban, h egyszerűen nem ért be. Az éjszakás dokinak adtam egy ajándékcsomagot és kész. Persze ha beért volna akkor kefizettem volna a megbeszélt összeget természetesen.
2011. dec. 2. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!