Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Máshol is kitiltják az apukát...

Máshol is kitiltják az apukát a vajúdóból?

Figyelt kérdés
Aug. közepére várjuk a picúrt,és voltunk szülőszobalátogatáson,ahol közölték,hogy közös vajúdó van,és amíg az anyuka ott van benn,addíg apuka nem lehet vele,ha nem tetszik,ne szüljek. Megkérdeztük a betegjogi képviselőt,és állítólag ez így törvénytelen,mert jogunk van végig együtt lenni.A párom nagyon szeretne ott lenni,és én is félek az egyedülléttől.Mit tegyek?
2009. máj. 11. 10:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hát a törvény az törvény, de sajnos az egészségügy helyzete Magyarországon nem követi a törvényben leírtakat. Én is Székesfehérváron szültem, és hidd el, hogy láttam már sok putri kórházat, és ez egy nagyon jó hely. Azt mondták, hogy azért nem lehet bent a vajúdóban az apa, mert közös vajúdó van, és zavarná a többi anyukát. Ami egyébként igaz is, és nem a kórház tehet róla, hogy nem tudtak külön vajúdókat kialakítani. Hiába mész a betegjogi képviselőhöz, ezért most nem fognak külön szobákat építeni.

De vannak rosszabb helyek is. Pl Veszprémben állítólag 1 db olyan szoba van, ahol egyáltalán lehet apás szülés, ha foglalt, akkor egyedül kell szülnöd.

Van orvosod? Mert attól is sok függ.

Én is elhatároztam, hogy 10 perces fájásokkal megyek csak be, mert inkább otthon vajúdjak. De nekem elment a magzatvíz. És akkor ugye be kell menni. Velem közölte az ügyeletes, hogy kapok antibiotikumot, hogy ne fertőződjön el a baba, és befektetnek a terhespatológiára, mert lehet, hogy másnap szülök csak. Szóljak, ha lesz fájásom. Mellesleg megkérdezték, hogy van-e orvosom. Ja, a főorvos úr? Akkor az más, a 2-es szülőszoba az öné. Kaptam tágítót, és 3 óra alatt meglett a baba.

2009. máj. 11. 13:05
 12/13 anonim válasza:
Én a Szt. Imrében szültem és ott sem jöhetett be a férjem a vajudóba, csak amikor már szülni mentem.
2009. máj. 11. 21:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Én is nagyon meg voltam ettől ijedve, de nem olyan vészes.

Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a vajúdóban vajúdsz, aztán a kitolási szakaszra mész a szülőszobára a férjeddel. A vajúdóba azok kerülnek, akik még nagyon az elején vannak. Van aki 24 órát vajúdik. Hát ők töltik az első 20 órát a vajúdóban. Szóval ennek tudatában csak akkor menj be, ha már rendszeres 10 perces fájásaid vannak. Nekem 4 óráig tartott, és mind a 4 órát a szülőszobában töltöttük a férjemmel.

2009. máj. 12. 22:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!