Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárral szült anyukák...

Haramia kérdése:

Császárral szült anyukák nincs hiányérzetetek?

Figyelt kérdés
Júliusban született a most 4 hónapos kisfiam. Első baba és 6 óra vajúdás után téraránytalanság miatt sürgősségi császár lett. Szerencsére így is 10-es apgarral született, és teljesen egészséges azóta is, én is rendben felgyógyultam. De valamilyen megfoghatatlan hiányérzetem van azóta is :( nagyon szerettem volna, ha természetes úton megélhetem ahogyan megszületik a babám, és nagyon kevésen múlott. Lehet hogy furi de így néha picit olyan mintha nem is szültem volna (persze a heget leszámítva) Más is érez/érzett ilyet? elmúlik?
2011. nov. 18. 11:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem nincs ,nem is volt.

Terhessegi cukor,tul sok magzatviz,inditottak 38+3-ra.Voltak fajasaim a zsele elott is(itt az van nem oxitocin),valoszinu inditas nelkul is szultem volna.

Bezorult koldokzsinor miatt surgosen megcsaszaroztak,altatasban.

Ha huvelyi uton szulok meg heg se lenne ami emlekeztet ra, nem?

2011. nov. 18. 13:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Nincs. Jó, hogy túl vagyok rajta. Sokat segített, hogy már a 30. héttől készített a doki a császárra lelkileg, így nem ért traumaként utolsó pillanatban. Engem altattak, első nap olyan kómás voltam, hogy fel sem fogtam volna szerintem, ha a kezembe adják a kicsit. Reggel műtöttek, este láttam először a fiamat, jó volt ez így.

Szerintem neked is azért van főleg hiányérzeted, mert - mint mondtad - kevésen múllott, hogy nem természetes lett.

2011. nov. 18. 14:28
 13/17 anonim ***** válasza:
Nekem nincs.Nekem a 42.héten indítottak,3 napon keresztül.A 4.-ik nap kiderült hogy rosszul tartja a fejét a kislányom és nagyon magasan is volt.Fájásaim nem voltak,megmondta a doki is hogy simán nem tudom megszülni.Én már úgy voltam vele nekem mindegy csak csináljanak már valamit,elegem volt a minden napos indítgatásokból.Az nagyon rossz volt hogy nem lehettem a kislányommal.Érzéstelenítést kaptam én is.20 hónapos a kislányom,de ha front jön akkor szokott fájni a hegem.Mástól is hallottam már hogy a császár nem olyan szülés meg stb.Én úgy gondolom aki császárral szül az jobban megszenvedi mint aki simán.Itt gondolok arra hogy utána alig bírsz mozogni,lehajolni,leülni.Én nem érzem magamat kevesebbnek mert nem simán szültem.
2011. nov. 18. 14:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem nincs hiányzérzetem, mert itt a babám mellettem. :D
2011. nov. 18. 14:58
 15/17 anonim ***** válasza:

Én természetesen szültem mind3-at és utána jó darabig még is hiányérzetem volt. Ott volt mellettem a baba és mégis belőlem meg hiányzott. Milyen jó a kengurunak. :)

És ami nagyon zavart engem is, hogy az utolsó szülésem utáni pár perc teljesen kiesett. Gyors szülésem volt, de a kitolás nagyon brutál volt, és nem emlékszem arra hogy felsirt a babám. Csak arra mikor odahozzák már a kezembe. És ezt nagyon sajnálom.

2011. nov. 18. 16:56
 16/17 anonim ***** válasza:

Én sem gondoltam még a szülőágyon sem, hogy császár lesz, az első kitpéásnál szólt a doki, hogy ha beleegyezem akkor operálnak, mert nem úgy bírja a baba, ahogy kellene.Mondtam, hogy oké (azon imádkoztam, hogy legyen már vége, mert az utolsó 4 órában lévő fájásaimat még a halálos ellenségemnek se kívánnám, pedig extrém magas a fájdalomküszöböm).

Aztán meglett a lányom, felsírt a világ legédesebb rekedt hangján és pár perc múlva láthattam is, egy óra múlva megölelhettem, megpuszilhattam.

Otthon már volt egy kis depim emiatt, főleg, hogy a párom a mai napig azt mondogatja, ha szóba kerül a szülés, hogy én nem is szültem meg, csak kivették belőlem és fogalma sincs róla, hogy ez nekem mennyire fáj.Szerintem a természetes szülés annak a folyamatnak a vége, amikor egy nő kínok közepette válik anyává és onnantól semmi nem érdekli, csak a gyönyörű babája.Ezt az érzést nem ismerheti olyan nő akit császároztak és nekünk ez hiányzik.

Már 10,5 hós a lányom (azért műtöttek, mert a kisasszony még az utolsó percben is igencsak izgága volt és össze-vissza gubancolta a köldökzsinórt)most makk egészséges és én örülök, hogy az orvosom így döntött, és, hogy meghagyta nekem a választás lehetőségét és, hogy jól döntöttem!

Imádom a gyerekemet, én vagyok az anyja és ezt az érzést nem veheti el senki tőlem, még akkor sem, ha csak kivették...

2011. nov. 18. 19:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Engem a 42.héten indítottak meg,mert semmi jelét nem adta a drágám,hogy kiakarna jönni:-)7-kor bekötötték az oxitocint,de alig voltak fájásaim,nem tágultam és a bébi feje sem akart lejjebb jönni,így 12 30-kor érzéstelenítéssel megcsászároztak.Imádom a drágát,ma már 12hetes,de mindidáig nehezen bírom kimondani azt a szót,hogy szültem...:-P
2011. nov. 19. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!