Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg vinni kell már a...

Tényleg vinni kell már a kórházba a mellszívót?

Figyelt kérdés
Azt olvastam egy helyen, hogy minden szoptatás után le kell fejni az összes tejet, ami csak maradt, nehogy begyulladjon a mell. És ezt már az első napon el kell kezdeni. Ez tényleg igaz? Kinek melyik mellszívó jött be?
2009. máj. 8. 08:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem kötelező vinni, de jó ha már ott van a kórházban is a mellszívó. Nem is csak a csomósodás miatt (persze amiatt is), de a fejéssel késztetheted a szervezeted a több tej termelésére, főleg, ha esetleg a babád kicsit lustább, besárgul. Emellett, ha esetleg éjjel nem lesz veled a baba, a lefejt tejet a csecsemős nővérek oda tudják adni a babádnak, így nem kell neki tápszert adni.
2009. máj. 8. 08:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

nekem is azt mondták, hogy le kell fejni, de én egyáltalán nem fejtem, és egyik rokonom se és nem gyulladt be a mellünk

amikor a kórházban vagy, akkor még csak előtej van, ami elég kevés, nem nagyon marad mit fejni, úgyhogy szerintem a kórházban még amúgy sem kell

2009. máj. 8. 08:34
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem sem kell!Szólhatsz az ápolónőnek,h ha este felébred a baba akkor nyugodtan vigye be hozzád és ébresszen fel!Már ha az ő igényei szerint szeretnél szoptatni!Akkor amikor csak ő éhes!De a kezeddel is kifejheted a tejet,nem muszáj hozzá mellszívót vásárolni!Mert szerintem felesleges,de ez csak az én véleményem!!!Könnyű szülést és jó babázást nektek!!! ;)
2009. máj. 8. 08:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt. 1 hétig voltunk a kórházban, a kisfiam be is sárgult, nagyon aluszékony volt, ezért sokat kellett szoptatnom. Velem volt éjszaka is, amikor csak ébren volt etetni próbáltam, mert max. 10 perc alatt úgy bealudt, hogy nem lehetett felébreszteni. Néhány nap alatt tejlázam lett, de azt mondták a csecsemős nővérek, hogy nehogy fejjem, mert akkor több lesz a tejem. Vizes törölközőt kellett a mellemre tenni, hogy lemenjen a hőemelkedésem és a csomók a mellemből. A zárójelentésemre viszont azt írták, hogy itthon már fejést javasolnak.
2009. máj. 8. 08:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs is mellszívom, itthon 6 hétig kézzel fejatm, de már nem fejek.
2009. máj. 8. 08:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az első író véleményéhez.

Szerintem érdemes vinni.Én Avent kézit vettem.Ha nem lett volna velem akkor pótlást adtak volna a babámnak,ugyanis nem tudott szopizni csak pár cseppet.Így meg fejtem és bevittem a nővéreknek.Sőt,ha nagyon bedurran a cicid és a baba nem tudja bekapni,akkor fejsz belőle egy kicsit,ami a bimbót is kiemeli és máris könnyebb dolga lesz:))

2009. máj. 8. 08:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan helyen szültem, ahol volt egy szoba, ahol elektromos mellszívók voltak, és hozzá mindenki annyi steril szereléket vett el, amennyire szüksége volt. Sajátot nem lehetett használni, mert a kórházban nem igazán lehet megoldani a sterilizálását. De ezek szerint mindenhol másképp van.
2009. máj. 8. 08:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én 32 hetesen kórházba kerültem, a kórteremben csupa megszült anyuka volt, csak azt tudom mondani amit láttam, akinek volt mellszívója gyönyörűen be tudta indítani a tejét, mert próbálkozott a fejéssel, még akkor is ha nem sok jött, volt aki kézzel próbálkozott, de az sokkal időigényesebb volt. Aki nem fejte le, nem is tudott nagyon szoptatni és a baba nem is gyarapodott úgy, benn kellett maradniuk tovább a kórházban. Én ezt láttam, el is döntöttem hogy már a kórházba vinni fogok, biztos ami biztos! Üdv: 36 hetes kismama
2009. máj. 8. 10:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is vinni kell! Én is vittem, hiába nem volt csak előtejem az is csak pár csepp az első három napban, de utánna mindíg ráfejtem és ennek köszönhetően már a 3. nap beindult a tejcsi, pedig a császárosoknak később szokott azt mondják. És azután is mindíg fejtem és most 9 hós a babám és még mindíg van tejem és már a fagyóm is tele. Szóval szerintem vigyed és már ott kezdd el.
2009. máj. 8. 12:11
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Avent kézi, nagyon jó!
2009. máj. 8. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!