Másodszor szülök és elsőnél már nem tudom hogy volt de én nem ruháztam be anno mellszívora anyám ezer évesét haszháltam, jol tettem mert nem is indult be a tejem tehát nem dobtam ki rá pénzt.De most még inkább rajta vok hogy szoptatni tudjak, nem fognak más kismamák lenézni ha én beviszem a kb.18 éves mellszívót amit anyám anno öcsémnél használt? Nem vennék addig amig nem biztos hogy lesz.
Az igazság az, hogy kb. a 3. napon indul be a tejtermelődés. Mindenkinek beindul, olyan nincs, hogy Neked nem indul be. Max. valamiért kevésbé tudod sikeresen szoptatni (befelé forduló mellbimbó, gyógyszer szedése, stb...), pont ilyen esetekben nagyon nagy segítség egy jó mellszívó, nem hiszem, hogy egy 18 éves szerkentyű tud olyan hatékony lenni, mint egy mostani korszerű, akár olcsóbb kategóriás. Ha beindulna a tejed és jól szopik a babád, sikerül hazamennetek a harmadik napon, akkor esélyes, hogy nem kell csak otthon. Én biztos, hogy vennék egyet, akár használtan is lehet. Max. eladod ha nem kell.
2010. nov. 20. 15:38
2/11 A kérdező kommentje:
Hát hidd el hogy nem indult meg rendesen és bizony soknál van ilyen hogy nem lesz elég teje és ennyi. A mellszivom régi gyogyertáras és most is majdnem ugyan ilyenek amit nálunk lehet kapni a gyogyszertárban , csak alakban más kicsit meg szinben.
2010. nov. 20. 15:57
3/11 anonim válasza:
En a zuhanyzoban fejtem, nem latta mas kismama, hogy mit csinalok. Nekem nagyon bedurrantak a melleim a szules utani (!!!) napon, ezert volt szukseg, hogy mar akkor fejjek. Egyekbent a korhazban is van mellszivo, ha nem akarod vinni a sajatod, csak ott magyarazkodni kell a csecsemosnovereknek, es lehet, hogy nem engednek fejni. Szoval jobb, ha nalad van a sajatod, biztos ami biztos.
2010. nov. 20. 23:52
4/11 anonim válasza:
Ne másokkal foglalkozz, hogy mit szólnak.
Én három hétig próbálkoztam cickóból etetni, nem ment, utána kezdtem fejni. Először picit sikerült, aztán beindult nagyon. Sokszor kell csinálni 3-4 óránként is éjjel nappal. Előtte borogasd meleg vizessel. Illetve ami nekem a legjobb volt főleg mikor begyulladtam a jégzacskó kiengedve, azt felmelegíteni és rárakni, az meleg is marad. Ne süsd meg magad, ne legyen túl meleg.
Tarts ki, próbálkozz egy hónapig legalább gyakran. Aztán lehet visszavenni az időből, majd látod.
2010. nov. 21. 02:10
5/11 anonim válasza:
Nekünk a kórházban az egyik csecsemős nővér mondta, hogy amíg nem indul be rendesen a tej, addig nyugodtan 2óránként tegyük 20-20percre cicire a babát-hátha ez majd segít Neked. Amúgy a kórházba én nem vittem mellszívót, teljesen fölösleges lett volna.
2010. nov. 21. 11:14
6/11 anonim válasza:
Szia! Nem tudom, hol szülsz, de a salgótarjáni kórházban van "fejőgép". Brutális, úgyhogy inkább megkértem a csecsemős nővért, tanítsa meg a kézi fejést. Aztán itthonra már beszereztünk mellszívót. (Ma már nem használom, beállt a "kereslet-kínálat". Ha mégis picit tovább alszik, és feszül a mellem, a kézi fejés még mindig "kéznél van".)
2010. nov. 22. 08:16
7/11 anonim válasza:
Én vetettem egyet, mert nagyon bedurrant a mellem még a kórházban. Behozta a párom, a csecsemősök sterilizálták nekem. Senki nem nézett le, több anyukának is volt bent. Ha pedig még jó a régi mellszívó, minek vennél újat?!
2010. nov. 24. 14:03
8/11 anonim válasza:
Nekünk azt mondták a csecsemősök meg a kórházi védőnők is egytől-egyig, hogy az első napokban az ödéma miatt nem igazán javasolt a mellszívó. Amúgy is be van dagadva minden, ezek a szerkentyűk meg a működési mechanizmusuk miatt még egy kicsit rá is tesznek. Inkább kézzel fejtük ki, illetve fejték ki nekünk (első babásak voltunk mind, megkértük őket, segítsenek) eleinte.
Nekem pl kb az 5. napig alig volt tejem, nem is lett volna mit szívni a géppel. Mondjuk én inkább a gyerekre bíztam, eleinte lényegében 24 órában a cicimen lógott.
Ha amúgy jó az a kütyü, akkor használd nyugodtan, de szerintem inkább majd otthon. Már ha kell majd egyáltalán - én vettem egyet, de kb 5-ször használtam, mert csak a gyereknek ad a cicim tejet, a gépnek nem. :)
2010. nov. 24. 21:01
9/11 anonim válasza:
Szerencsés bevinni. Ha zavar, hogy régi, akkor elvonulsz vele. Az enyém 10 éves (én is rokonoktól kaptam) és bementem vele a zuhanyzóba. Ha nincs tej, akkor is kelhet, ha van, akkor meg még inkább. 1. babámmal használtam még bent, a 2-at meg annyit raktam mellre, hogy a mellszívó elő sem került.
2010. nov. 25. 15:06
10/11 anonim válasza:
Én vittem be, de nem használtam,
A mai napig van tejem, már 9 hónapja szültem.
Ha valamelyik kismam azért néz le, mert 18 éves mellszívód van, annak én úgy behúznék.... Nem kell a sznob kismamákkal foglalkozni :);)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!