Hány évesen vállaltál volna/vállalnál legkorábban és hány évesen legkésőbb?
Szerintem is a legideálisabb 20 és 30 éves kor között gyermeket vállalni.
A karrierépítés fontossága miatt, a nők egyre későbbre időzítik a gyerekvállalást, ami magában hordozza a veszélyeztetett terhesség magasabb kockázatát.Saját maguknak állítják elő a problémát azzal, hogy idősebb korukig várnak a kismamák a szüléssel. Ez egy nagyon összetett és mély probléma.
Ráadásul sajnos a rendellenességekre is nagyobb az esély egy idősebb nőnél.
26, ill. 28 évesen szültem (holnapután leszek 29 :) Nem tervezünk 3. babát (szívünk szerint talán, de sok a "de"). Ha mégis úgy alakulna, én 35 éves koromig szülnék.
Egyébként 2 ismerősöm is van, akik 42 évesen szültek, mindketten 3. gyereket. Nagyon megfiatalította őket a gyerek, pedig már mindketten iskolások!
Azt olvastam a neten, hogy 20 alatt és 35 év felett sokkal nagyobb az esély hogy beteg baba szülessen, de ez nem olyan sokkal nagyobb az esély, hogy ez miatt ne vállaljon valaki.
Nézed a tv2 a 9 hónap című műsort, a kismama jelölteknek készült. Kb. lement már 5 rész, ha érdekel ide linkelem neked és visszanézheted.
5 hónapja szültem, 30 évesen. Előbb nem vállaltam volna gyereket, mert nem volt meg hozzá a hátterem (legfőképp párom). De ha lett volna komoly kapcsolatom, a főiskola befejezése után - 22-23 évesen - már biztos megtartottam volna.
4-5 év múlva szeretnénk, ha jönne a 2. baba. Akkor leszek 34-35 körül. Most úgy gondolom, h 40 éves koromig még bevállalnám.
A családunkban van egy 4 gyerekes anyuka, aki most 42 évesen várja az 5.-et. Ő azt mondja, h neki a gyerekek 15 évet adtak hozzá az életéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!