Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány évesen vállaltál volna/vá...

Hány évesen vállaltál volna/vállalnál legkorábban és hány évesen legkésőbb?

Figyelt kérdés
Főleg a legkésőbbi időpontról érdekelnének a vélemények. Mert van, aki még 50évesen is bevállalja, de pl. anyukám 35éves kora után már nem vállalt a kora miatt még egy babát.
2011. nov. 7. 19:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
26 évesen szültem a kislányomat.Most vagyok 28,3-4 év múlva tervezzük a kis tesót.De 40 felett már biztos hogy nem szülnék.Még ha nagyon jól állnánk anyagilag se.Azért azt a gyereket fel is kell nevelni.
2011. nov. 7. 20:30
 12/28 anonim ***** válasza:
Az elsőnél 25 voltam.2-nál 31. Én 33-ig szerettem volna a másodikat.De szerintem ez sok mindentől függ.Egyéntől,körülményektől stb.Lényeg hogy jó helyre szülessen a kisember és szeressék.
2011. nov. 7. 20:35
 13/28 anonim ***** válasza:
Én 20 évesen szültem az elsőt,35 évesen a 2.-at.Lassan 39 éves leszek,és a 3. babát tervezzük.Magamat nézve kb.40-42 éves korig vállalnám.
2011. nov. 7. 20:38
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

Ideálisnak olyan 23-28 között tartom, de ha most teherbeesnék, nem akarnám elvetetni (18 éves vagyok). Legkésőbb 32-33 évesen szülnék, sosem voltak szimpatikusak számomra a 40 körüli kismamák...

(Anyukám 20 éves volt, amikor én születtem, szal gondolom ez ilyen családi hozzáállás.)

2011. nov. 7. 21:10
 15/28 anonim ***** válasza:

első 28 éves szültem szerintem, nekem még az is korai volt, a másodikat 37

max 45 éves kormig szülnék, de 25 alatt semmiképpen, inkébb 30 felett

2011. nov. 7. 22:03
 16/28 anonim ***** válasza:
20-30 között inkább 20-25...
2011. nov. 7. 22:50
 17/28 anonim ***** válasza:

3 éve, 21 évesen szültem, s akkor már pár éve vágytam anyának lenni.

40 éves koromig gondolkodás nélkül vállalnék gyereket. 40 fölött sem vetetném el, ha becsúszik, de ahhoz, hogy tudatosan vállaljam, nagyon-nagyon nyomós ok kellene (mondjuk meghalt az egyetlen gyermekem, vagy a még gyermektelen, s gyerkmekre vágyó életem szerelmét akkor találom meg, stb.) 45 fölött már nem szeretnék. de ki tudja, akkor mit fogok gondolni.

2011. nov. 8. 00:36
 18/28 anonim ***** válasza:
23-35 30évesen szültem,először.
2011. nov. 8. 00:44
 19/28 anonim ***** válasza:
én 25 évesen szerettem volna az elsőt - ez össze is jött :) és rá 2 évre 27 évesen a másodikat, ami sajnos tolódott, így most 29 évesen jön a kistesó! mivel különböző neműek mi úgy gondoltuk hogy most tuti nem lesz több próbálkozás egy jó darabig, de én ha vállalnék még egyet akkor azt 35 éves korom előtt! nem szeretném ha túl nagy lenne köztem és köztük a korkülönbség, mert bár tudom másként állhat hozzá az ember idősebb fejjel, de jobban félnék attól hogy nem lehetek ott az esküvőjén, nem látnám az ő gyerekeit, és ilyenek! (családban volt hasonló, aki korán távozott és ezekről mind lemaradt!- ő 42 évesen szülte a gyereket és az érettségiét már nem élte meg.)
2011. nov. 8. 11:01
 20/28 anonim ***** válasza:
79%

Aki azt írja, hogy azért nem tartja előnyösnek a késői gyermekvállalást mert lehet hogy nem fogja megérni a gyermeke esküvőjét, ballagását vagy az unokái születését; az gondoljon arra is, hogy aki erre alapozva az egész gyermekvállalást akkor ilyen alapon felesleges gyermeket szülnie. hogy hány évig élünk arra sajnos nincsen semmiféle garancia!

Egyre több a rákos megbetegedések vagy a baleseti elhalálozások száma 20-30 éves korú nők körében is, akár a 40-60-as korosztály körében.

Nem beszélve a gyermek halandóságról is...

Inkább az emberekben azt kéne tudatosítani, hogy bármelyik életszakaszunkba bekövetkezhet a halál vagy egyéb tragédia éppen ezért az életünk minden egyes percét ajándékként tudjuk megélni és áttudjuk ezt az érzést vinni a szeretteinkre is.

Én úgy gondolom ha jó Isten megadja nekem 40 vagy 42 évesen a 3. gyermeket én már annak is örülni fogok ha megérem a ballagását. de minden esetre a gyerekbe már kiskorától tudatosítani fogom(természetesen az ő értelmi színvonalához mérten), hogy az életünk véges, nem leszünk mi szülők mindig mellette, de leszek testvére(i)akikre számíthat. És azt is tudom, hogy úgy fogom a gyermeket nevelni, hogy megbecsülje az élet minden egyes pillanatát ami később a múltat igen is megtudja szépíteni.

A másik! Nekem az elsőszülött gyermekem értelmi fogyatékosként látta meg a napvilágot. 21 évesen szültem. Nem ittam, nem drogoztam, nem dohányoztam. Mégis ezt a sorsot vagy néha eltűnődve úgy érzem, hogy kiváltságot kaptam Istentől. Az orvosok azt mondták, hogy 2 egészséges szülőnek 3% esélye van, hogy beteg gyermeke szülessen. Természetesen a kockázati tényező a szülő nő életkorával növekvően egyre nagyobb. Erre sincs semmiféle garancia. Nem beszélve arról a sajnálatos eseményről amikor teljesen egészségesen születik a gyermek és csecsemő vagy kisgyermekkorában kap gyógyíthatatlan betegséget vagy mi éljük túl a gyermekünket . Ennek tudatában akkor inkább ne is szüljünk gyermeket? Mert ez is bekövetkezhet!

Szerintem felesleges elméleteket gyártani a felől, hogy melyik korban az ideális a gyermekvállalás.

Kétféle dolog létezik!

1. Vagy mindenáron akar egy Nő gyermeket és ennek érdekében mindent megtesz,

2. Vagy mindent megtesz annak érdekében, hogy ne szülessen gyermeke!

2011. nov. 8. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!