Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pécsen az Édesanyák úton...

Pécsen az Édesanyák úton szülő kismamák leírnátok a tapasztalataitokat?

Figyelt kérdés

Főleg az érdekelne, hogy milyen volt a szülőszoba, sétálhattatok e, milyen "szülési lehetőségek" vannak?(lehet e pl, ülve szülni)

Fogadott orvosod volt? (ki?) Megköszönném, hogyha elmesélnétek, hogy hogyan indult meg a szülés, vajúdás, maga a szülés és a kórházi napok. "Kötelező-e" a beöntés, gátmetszés(vagy lehet gátvédelemmel szülni?), borotválás, oxitocin, esetleg érzéstelenítő? Apának mit kell vinni?

Akik Paksról mentek oda szülni, mikor indultak, miért pont Pécsen szültek? Miért nem Szekszárdon?

28hkm.

Kérlek mindent írjatok le, ami ezzel kapcsolatos! Köszönöm!!

2011. nov. 4. 10:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

hmhm... :)

Intim részem leborotfáltam elötte 1-2nappal.

Szülés aug.01-én kezdödött 01.32-kor magzatvíz elfolyással.

Az úgy volt, hogy befeküdtem, felraktak NST-re aztán kiderült, hogy manómnak lelassul a szive, ha összehuzodás van (nyaka köré tekeredett a köldökzsinor), de mivel utána helyre állt így hagytak tovább szenvedni minket. Kaptam 3 gerincest (elsőt mellé bökték -> negyed óráig nem fájt, aztán 1 hétig szinte lezsibbadt a fél baloldalam). Még az elején kimehettem pisilni, utána már nem. Mikor pisilni kellett kaptam egy szexi ágytálat. Jah és 2xer hánytam, mert nagyon fájt (hányásomba szültem)... Tele voltam drótokkal: infuzió, NST, gerinces, meg vmit feldugtak a babához, hogy jobban tudják követni a sziv verését. Utána szoltam a páromnak, hogy szoljon az orvosnak mert nagy wc-zni kell,közölte hogy az a baba lesz. Jött 2 orvos ügyeletes Szűgyi Donát és sajna amásik nevét nem tudom. Mondták, hogy toljak,toltam,de rásegitett az idősebb akinek a nevét nem tom, nála nem fájt (gátmetszésem is volt), de mikor jött a Szőgyi... a kezét törtem volna le, azt hittem, hogy szülés után vihetnek el borda töréssel -.-. És "csak" 8órát vajúdtam. 10.28kor megszületett a kisfiunk.

Apának nem kell semmit vinni max.lélek jelenlétet meg fényképezőt:)

Aztán 72órát bent kellett tölteni,ami halál volt (a mellettem lévő nő horkolása jobban zavart,mint a baba sírás)

2011. nov. 7. 23:08
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2011. nov. 9. 19:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én gátvédelemmel szültem, első baba. Nem próbáltak lebeszélni, meg semmi, de rájuk bíztam a döntést, ők tudják, ők látják... Szerencsére nem volt rá szükség. A 9 hónapos interjút KAMU, az a szoba elérhetetlen a földi halandóknak, van olyan szoba amihez nincs fürdő... A szakmai része viszont nagyon magas szintű tényleg. A többiek leírtak mindent!

tényleg kedvesek, segítőkészek :) Én abban a szobában szültem, ahol nincs semmi, de mikor bementem már tudtuk, hogy max 1-2 óra és megszületik, nem volt szükség se sétára se fürdőzésre. Beöntést sem kaptam.

Szerintem jól döntöttél, hogy Pécset választottad, Szekszárdról én is csak rosszat hallottam.

2011. nov. 17. 17:58
 14/16 A kérdező kommentje:
Igen, miután megnéztem a videót utána már tudtam, hogy mi az igaz és mi nem, mert én is voltam lent 11-12 hetesen 3 napot. Akkor az egyik szobatársam, aki visszatartáson volt ő volt fent a szülőszobán, mert nem voltak biztosak benne, hogy bent marad a babája, ő elmesélte, hogy mi volt, de kíváncsi voltam több anyuka véleményére is:) Köszönöm a válaszod!:)
2011. nov. 18. 11:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A szülőszobák tényleg szépek és jók,de amit a videóban mutatnak egy ágyas szobákat az csak a kiváltságosoknak jár jó pénzért,lent a csecsemős osztályon!Ezzel azért legyél tisztába..Hiába van fogadott dokid,ahhoz hogy olyan körülmények között legyél a baba születése után mint az az anyuka aki a videóban van,az azért nem ingyen van..Nekem minden szobatársamnak volt fogadott dokija mégis egy 6 ágyas szobában voltunk pont a csecsemők szobája előtt eggyel...Nah ott aztán nem lehet ám aludni!:)
2011. nov. 18. 12:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez sem igaz, pénzért sem lehet bekerülni, Bódis betegeié az a szoba.
2011. nov. 18. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!