Mit tesztek/tettetek, hogy szülés után, a kórházban is csinos anyukák legyetek?
Szia!
Három babát szültem.
A kórházban ugyan úgy csináltam mindent, mint otthon. Hajat mostam naponta (nagyon zsírosodott a terhesség alatt) reggel-este zuhanyoztam.
Pici szempillaspirál, hajam rendbe téve.
Nem földig érő sárkány centeres hálóingben voltam, hanem csini pizsiket vittem estére, nappal török gatya-póló.
Láttam a sok anyuka arcán az elismerő és irigykedő pillantásokat amikor a férjem megdicsért :)
Nem a babámtól vettem el az időt, Ő volt az első. Csak fürdetni vitték el, végig velem volt.
Bár én soha nem hagytam el magam, ez szülés után is így volt.
Lábon mentem fel az osztályra, rögtön zuhany, hajmosás.
Sokkal, de sokkal jobban érzi magát az ember...
Azért ez szerintem több dologtól is függ.
1.Aki császárral szül szerintem örül ha menni bír.
2.Ez kórház függő is,mert pl.ahol én szültem ott csak hálóingben lehetett lenni.
3.Én előtte se szoktam sminkelni magam,max.szempillaspirál.
Ezt nem hiszem el. Frissen szült anyának ez a gondja.
Reggel ébredéskor vastagon alapozd le az arcod,és fesd ki magad, hogy a babád rád se ismerjen:))
Szerintem ápolt és tiszta minden anyuka, és kb.1%-nak jut eszébe ilyen.
Az első csemetével örültem, ha zuhanyozni eljutok, úgy, hogy nem esek össze, és a csecsemős se vágja hozzám a gyereket. Na meg a körülmények... Sokat visszavett az életkedvemből a putris kórterem, a rohadó fürdőszoba:(
Másodszorra másik kórház, nagyon szépen rendbe tették, a csecsemősök reggel és este 2órára begyűjtötték a babákat, addig nyugiban lehetett tusolni, szépítkezni. Arctisztítás, fésülködés, zuhany, fogmosás, kényelmes melegítő csini kényelmes felső. Máris jobb volt a kedvem. Hála égnek elég fitt voltam hozzá.
Tenyleg fugg a korhaztol is!!!
Nalunk nemhogy pizsi de meg bugyi is tilos volt, 5 napig lotyogo vattaval kell jarkalni a labad kozott, nem betettel meg kenyelmes bugyival.
Reggel, delutan a kedves noverke a " mososzobaban" lefertotleniti a cuccot :) aztan a zuhanyzas a te dolgod.
Ettol fuggetlenul lehet szepitkezni, de megmondom oszinten kisebb bajom is nagyobb volt annal :)
Masodik babamnal maskepp lesz sok dolog az tuti, felteve ha problemamentes szules lesz, mint az elso :)
SEMMIT. Örültem, hogy a növérke kivezetett a wc-re pisilni, annyira gyenge voltam első nap. Másnap valahogy lezuhanyoztam...ez volt a nagy öröm. Harmadik nap, amikor már volt egy kis energiám fél órán keresztül fésültem ki a szüléstől összekócolódott hajamat és mielőtt kiengedtek volna a kórházból sikerült hajat is mosnom.
Egyszóval örültem, hogy túléltem a szülést, tudtam vécézni és zuhanyozni és legfőképp, hogy jól volt a babám és tudtam etetni, vele foglalkozni stb.
Bababarát kórházban első nap még fogat mosni sem tudtam. Se zuhanyozni. Nem tudtam kire hagyni a babát. De gáz volt!
Másnap mikor jöttek a látogatóink, gyorsan lepasszoltam nekik, mert volt mit pótolni.
Egy jó wc-zés, fürcsi, evés, ivás, fésülködés...
Állandóan szoptatni kellett, úgyhogy hiába volt szép hálóingem, derékig le volt engedve rajtam, és a paplan huzatot tettem a vállamra takarónak.
Katasztrófa voltam :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!