A beinditott szulés fájdalmasabb, mint a magatol beindult?
Igen kicsit jobban fáj, de 1 hetet szoktak várni, nekem is annyit vártak mielőtt beindították. De előző este kaptam egy méhfal lazítót, mert teljesen zárt voltam.Viszon mikor befektetnek kapsz oxitcint, megfigyelnek, hogy hogyan reagál a baba a fájásokra, és folyamatosan emelik,amíg azt nem mondod hogy ez fáj, akkor megállíják a fájásokat. És várnak. Ha nem indúl még mindíg, akkor indítják. Nekem a lazítótól megindultak a fájások, de nem tágúltam, majd elfolyt a mazatvizem 11óra alatt kb 2 újjnyira tágultam, akkor kaptam oxitocint amitől jobban fájt, de a baba szívhangja gyengült, így császáros lett. Nem kell félni, a doki ugy is fogja tudni, hogy mit kell csinálni, ha van bent veled valaki, az tud segíteni, a levegővétel és segít kicsit, jó szülést!
8hetes kisfiú anyukája
Szia,
nekem is inditottak a szulest, de sajnos nem torvenyszeru, hogy oxitocint is adnak. nekem egesz nap gorcsolt a hasam, este 8-kor bementunk, szepen nyitva voltam, a mehszaj is elsimulva, az orvosom burkot repesztett, es vartunk. hajnalig enyhe gorcseim voltak, de mar hulla fardt voltam.4 korul kezdodtek a nagy fajasok, de akkor mar semmi erom nem volt, 12-ig szenvedtem, nem kaptam fajdalomcsillapitot sem, mert azt mondtak, akkor mar tuti csaszaroznak. szegeny kicsim 16 orat volt magzatviz nelkul (lett is belole kesobb problema, fertozes stb.)12:06-kor megszuletett, de infuzion kivul semmit sem kaptam. (Bp. II. Noi Klinika, es fogadott orvos)
ma mar teljesen maskepp csinalnam, de ami a legfontosabb, sokkal hatarozottabb lennek, es kernek fajdalomcsillapitot mar az elejen.persze a fajdalom erossege mindenkinek mas.
Konnyu szulest, es Boldog Babazast kivanok!
5 hos kisfiu anyukaja
Nekem is indították, mert 1 hetet késett a babám. Burokrepesztés után 1 órával kaptam meg az infúziót és hamarosan másfél perces egyre erősödő fájásaim lettek, majd 7 órát vajúdtam mire megszületett a babám, de nagyon jó élményként maradt meg az egész. Nem bánom, ha a következő is indított szülés lesz.
Ja, nálunk is lassult a szívhang az oxitocin bekötése után, de szerencsére hamar visszaállt így ment minden a maga útján.
Szia!
Nekem az első szülésemnél a kiírt ídőponthoz képest 2 hét után inditották meg a szülésem és császár lett a vége mert a baba beakadt amit nem vettek észre az elején :( Remélem neked gyors szülésed lesz sok síkert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!