Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miét érzem azt, hogy guggolva...

Miét érzem azt, hogy guggolva lenne a legegyszerűbb szülni?

Figyelt kérdés
Mikor jönnek a jóslók, le szoktam guggolni, és elmúlik. Lehet, hogy szülni is egyszerűbb lenne így? Vagy milyen "könnyebbítő" pózok vannak? Esetlen vízben szülésről van valakinek tapasztalata? 37hkm
2011. okt. 1. 13:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Tényleg ott dől majd el, én el sem tudom képzelni hogy hogy lehet NEM fekve-félig ülve szülni. Én kvázi lebénultam kitolás elejétől, biztos nem tudtam volna guggolni. Ezt a testünk szabályozza szerintem, hallgatni kell rá. Ha a jósló elmúlik tőle amúgy, lehet a szüléskor pont nem könnyítene :)

Izmoknak és (méhszáj)tágulásnak semmi köze egymáshoz, én is irtó gyorsan tágultam - hamar szültem, erősen-sokáig tudtam nyomni, rá is kérdeztek hogy sportoltam-e. Úgyhogy csak előnye volt a "kockahas"-nak.

2011. okt. 1. 21:45
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha a jóslófájásokat,(amik még jól tűrhetőek és rövid ideig tartanak) nem szünteted meg a guggolással,akkor szépen lassan kinyílsz mire szülni kell és sokkal könnyebben vészeled át.Tapasztaltam.
2011. okt. 1. 23:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Nálam ezek a fájások képesek fél óráig-óráig is eltartani. Nyugodtan tudok tőle aludni, akkor elmúlik, nem kelek fel fájdalomra. De amint felkeltem és mozogtam egy kicsit, elkezdődik. Állandó menszi szerű fájdalom és már napok óta szenvedek vele. Ez mi lehet, ha nem jósló? És guggoláskor tényleg nagyon sokat enyhül, van, hogy el is múlik.
2011. okt. 2. 10:22
 14/18 anonim ***** válasza:
Ez nem jósló fájás, amit tapasztalsz, hanem tágul a medencéd nagyon lassan (ettől a derékfájás), szülés felé közeledve normális! A jósló fájás méhösszehúzódással jár és vagy görcsöl is, vagy van akinél fájdalom még nem társul hozzá, és kb. 10-30 másodpercig tart. Helyzetváltoztatásra, mozgásra elmúlhat.
2011. okt. 2. 10:48
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A jósló ennél elviselhetetlenebb lesz?
2011. okt. 2. 10:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem, a jósló nem, vagy nem nagyon fáj. Nálam úgy volt mindkétszer, hogy ahogy egyre közelebb volt a szülés, úgy egyre inkább fájta a jósló is, de a "rendes fájás" nálam mindig összetéveszthetetlenül erősebb volt.

De ez egyénileg igen eltérő lehet, szóval nehéz lenne megmondani, hogy Nálad hogy lesz...

Izgulni lehet, félni nem kell, szerintem! :o)

És ami fontos, mindig engedd át magad a fájdalomnak, ne küzdj ellene, ha laza tudsz maradni olyankor, akkor a babád könnyebben halad előre, mint ha minden idegszáladdal "tiltakozol"!

Szép szülést!

2011. okt. 2. 11:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Hát én irigylem azokat akik választhatank pózt szüléskor, nálunk nem lehet guggolva szülni, meg sehogy sem, csak fekve. Nekem még a háttámlát is alig akarta feljebb emelni a szülésnő, mert nem bírtam hanyatt feküdni. Úgyhogy azért tájékozódjál hogy nálatok lehet-e guggolva ha úgy akarsz, mielőtt beleéled magad :(
2011. okt. 2. 12:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Én állva szültem mindkét lányomat:)

Ez volt kényelmes,és a doki is javasoltam,mivel így jelentősen lerövidíthető a szülés.

2011. okt. 2. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!