Miét érzem azt, hogy guggolva lenne a legegyszerűbb szülni?
szerintem akárhogy is leszel nem lesz egyszerű szülni
rajtam azon a nagy labdán való ülés és ugrálás sem segíttet semmit
Ezt majd ráérsz közben eldönteni.
Én eredetileg azt hittm, hoyg használom majd az alternatív vajúdási technikákat - ehez képest sehoyg nem volt nekem jó csak fekve. Úgy el tudtam viselni.
Egyszer ki kellett mennem két fájás közt a wc-be, de sajnos nem értem vissza az ágyra a következő fájás előtt, és állva talált. Azt hittem össze esek, meg is rogytam, párom kapott el. A szülésznő rögtön mondta, hogy naná - a gravitáció miatt van, a baba jobban "nyomul előre", és ezáltal jobban fáj.
Kérdezz körbe gyorsan, hogy ahol szülsz, milyen alternatív lehetőségek vannak.
Én mindkét gyerekemet alternatív szobában szültem, és van egy "szülőzsámoly" nevű kis szék, amivel tulajdonképpen guggoló helyzetben vagy, a kis szék alul középen "lyukas", így ott elvileg ki lehet tolni a babát.
Nekem mondjuk nem sikerült, nem éreztem kényelmesnek, illetve azt mondta a szülésznőm, hogy abban a helyzetben nem lehet túl sokáig maradni, mert könnyen ödémásodik az ember tőle odalent.
Vajúdtam vízben is: a víz maga nagyon jótékony volt, én a kádban nem tudtam úgy elhelyezkedni, hogy kényelmes legyen, valahogy a csúszós fala miatt nem tudtam megtámaszkodni sehogy.
Amit még csináltam: állva (férjem nyakába kapaszkodva), négykézláb, labdán és végül egy ágyon, de féloldalt fekve.
Amit legközelebb biztosan csinálni fogok (mert hogy útban a 3. :o) , az, hogy a bordásfal mellé teszem a labdát, mert a labda irtó jó, csak nekem a kezem fáradt el az egyensúlyozás miatt.
Az a jó, ha bátran tudsz közben változtatni, ahogy érzed.
Én most már tapasztalatból tudom, hogy mi esik jól és mi nem, de ez mindenkinél egyéni...
Persze nem minden pozíció alkalmas kitolásra, ami vajúdásra még jó, szóval mindenképp váltani kell!
Én ágyhoz szegezve biztos nem tudtam volna végigcsinálni...
Szép szülést!
Hát akkor hajrá! :o)
(Azt csak félve írom, hogy az irtóra sportos alkat nem annyira előnyös, mert a csupa izom kismamák nehezebben tágulnak a kötött izomzat miatt, de ne így legyen!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!