Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miét érzem azt, hogy guggolva...

Miét érzem azt, hogy guggolva lenne a legegyszerűbb szülni?

Figyelt kérdés
Mikor jönnek a jóslók, le szoktam guggolni, és elmúlik. Lehet, hogy szülni is egyszerűbb lenne így? Vagy milyen "könnyebbítő" pózok vannak? Esetlen vízben szülésről van valakinek tapasztalata? 37hkm
2011. okt. 1. 13:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg - amikor még természetesen történt a szülés - akkor mindenki guggolva szült. Egyszerüen ez a legtermészetesebb helyzet, és a nehézségi erö is segiti a szülést. De idöközben a fekve szülés terjedt el, mert az orvosnak/szülésznönek igy kényelmes.
2011. okt. 1. 13:36
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha igy gondolod, akkor igy szulj. Ugy szulsz ahogy Neked jol esik. Itt rolad, a babarol van szo, Te vagy a kozpontban, nem doki, szuleszno stb.
2011. okt. 1. 13:38
 3/18 anonim ***** válasza:
46%

szerintem akárhogy is leszel nem lesz egyszerű szülni

rajtam azon a nagy labdán való ülés és ugrálás sem segíttet semmit

2011. okt. 1. 13:46
 4/18 anonim ***** válasza:

Ezt majd ráérsz közben eldönteni.

Én eredetileg azt hittm, hoyg használom majd az alternatív vajúdási technikákat - ehez képest sehoyg nem volt nekem jó csak fekve. Úgy el tudtam viselni.

Egyszer ki kellett mennem két fájás közt a wc-be, de sajnos nem értem vissza az ágyra a következő fájás előtt, és állva talált. Azt hittem össze esek, meg is rogytam, párom kapott el. A szülésznő rögtön mondta, hogy naná - a gravitáció miatt van, a baba jobban "nyomul előre", és ezáltal jobban fáj.

2011. okt. 1. 13:55
 5/18 A kérdező kommentje:
Persze, azt gondoltam, hogy se így, se úgy nem lesz könnyű a dolog. De valamiért mégis úgy érzem, hogy guggolva valamiben egyszerűbb lenne. Ezek szerint akkor ez ilyen ősi ösztön...
2011. okt. 1. 13:56
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezz körbe gyorsan, hogy ahol szülsz, milyen alternatív lehetőségek vannak.

Én mindkét gyerekemet alternatív szobában szültem, és van egy "szülőzsámoly" nevű kis szék, amivel tulajdonképpen guggoló helyzetben vagy, a kis szék alul középen "lyukas", így ott elvileg ki lehet tolni a babát.

Nekem mondjuk nem sikerült, nem éreztem kényelmesnek, illetve azt mondta a szülésznőm, hogy abban a helyzetben nem lehet túl sokáig maradni, mert könnyen ödémásodik az ember tőle odalent.

Vajúdtam vízben is: a víz maga nagyon jótékony volt, én a kádban nem tudtam úgy elhelyezkedni, hogy kényelmes legyen, valahogy a csúszós fala miatt nem tudtam megtámaszkodni sehogy.

Amit még csináltam: állva (férjem nyakába kapaszkodva), négykézláb, labdán és végül egy ágyon, de féloldalt fekve.

Amit legközelebb biztosan csinálni fogok (mert hogy útban a 3. :o) , az, hogy a bordásfal mellé teszem a labdát, mert a labda irtó jó, csak nekem a kezem fáradt el az egyensúlyozás miatt.

Az a jó, ha bátran tudsz közben változtatni, ahogy érzed.

Én most már tapasztalatból tudom, hogy mi esik jól és mi nem, de ez mindenkinél egyéni...

Persze nem minden pozíció alkalmas kitolásra, ami vajúdásra még jó, szóval mindenképp váltani kell!

Én ágyhoz szegezve biztos nem tudtam volna végigcsinálni...

Szép szülést!

2011. okt. 1. 13:57
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Meg fogom érdeklődni. Szerencsére az átlagnál fittebb kismamának mondanak, alig jött fel plusz kiló, sportos is vagyok, a fájdalmat is jól tűröm, szóval úgy érzem, bárhogy is lesz, kordában tudom tartani a testem. De ez majd úgyis akkor helyben dől el :)
2011. okt. 1. 14:01
 8/18 anonim ***** válasza:

Hát akkor hajrá! :o)

(Azt csak félve írom, hogy az irtóra sportos alkat nem annyira előnyös, mert a csupa izom kismamák nehezebben tágulnak a kötött izomzat miatt, de ne így legyen!!)

2011. okt. 1. 14:07
 9/18 A kérdező kommentje:
Tudom, egyedül ettől félek én is :( De nem szeretnék semmiféle beavatkozást, se metszést, se fájdalomcsillapítót, semmit. Valamiért mostanában egyre jobban rám tör ez az érzés, hogy annyira szeretnék természetesen szülni, amennyire csak lehet, mint az ősemberek :D Persze lehet, hogy ahogy elkezdek vajúdni, ez a hozzáállásom 180°-os fordulatot vesz...
2011. okt. 1. 14:15
 10/18 anonim ***** válasza:
Nekem a víz nem volt jó, de a labda isteni volt, gyorsan tágultam, elviselhető volt. Te fogod ott meglátni mi a jó neked. Én repedtem, vágtak, de nem így akartam, így alakult. Utat tört magának:-) Könnyű szülést!
2011. okt. 1. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!