Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Konkrétan szüléskor hány kiló...

Konkrétan szüléskor hány kiló "teher" száll le az anyukáról?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy mennyi az, amit az anya közvetlenül magára szed fel terhesség alatt, és mi az, amit a baba hoz magával? (magzatvíz, lepény...) Félreértések elkerülése végett: nincs semmi hátsó szándék a kérdésem mögött, egyszerűen csak kíváncsi vagyok.
2011. okt. 1. 11:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem össz,10 kg ment le a szüléssel, plusz a kórházi 3 nap alatt. Vagyis mikor hazamentünk, akkor mértem.
2011. okt. 1. 13:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
18 kg-ot híztam, de 12 lement :) a babám 4 kilós volt, és én borzasztóan vizes, a lábaim mint egy elefánté
2011. okt. 1. 14:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Pontos adatokat csak az utolsóról tudok: 7 kg ment le szülésnél,10 maradt rajtam-a mérleg szerint,de nem tudom hová bújt el az a + 10kg,mert senki nem mondta volna meg,hogy ennyivel többet mutat a mérleg a terhesség előttihez képest... a lábaim,karjaim ugyan olyan gebék,mint a terhesség előtt,a fenekem kb ugyan akkora,egyedül a melleim- szoptatok- lettek nagyobbak ideiglenesen, és a hasam,de ott sincs 5 kg-nál több...

Hogy kiről mennyi "teher" száll le,az nem csak attól függ,hogy mennyire vizesedett az anyuka,hanem a baba súlyától is! Na,meg persze az sem mindegy,hogy gyarapodott e egyáltalán az anyuka súlya a terhesség alatt: Van egy anyuka a környezetemben,aki azt hiszem 4kg-ot mondott,hogy fogyott a terhessége alatt.- egészséges babája született,nem egészen 3kg-val.

Általánosságban elmondható,hogy 7-9 kg (függően a baba súlyától és a vizesedés mértékétől) az amit a szülésnél "ledob" magáról az anyuka.

2011. okt. 1. 14:11
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
60 kg-mal estem teherbe, 76-al mentem szülni, másnap álltam a mérlegre, 69 kg voltam.
2011. okt. 1. 14:36
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
+18kg-al mentem be szülni (, rengeteg víz volt rajtam), a kórházat 5nap után +2kg-al és egy 4kg-os babával hagytam el.
2011. okt. 1. 15:12
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én császáros voltam és a műtét után jópár órával felkellett kelni,,,én egyből a mérlegre álltam és csodálkozva néztem hogy 10 kg ment le!!! :)
2011. okt. 1. 15:40
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Elso gyereknel 25 kilot hiztam, masnap reggel 12 kiloval voltam kevesebb, 3 honappal kesobb ujabb 15 kiloval.

Masodik gyerekkel 12 kilot hiztam, 3 nappal szules utan mertem magam es 8 kiloval voltam kevesebb, 3 honappal kesobb ujabb 5 kiloval, utana meg lement 10 kilo spontan.

Az elso gyereknel egyertelmuen vizesedtem is, mert a gyerekek kozott szuletesi sulynal csak 40 dkg kulonbseg volt (a 2. kisebb volt), de mint latod megis 4 kiloval tobbet veszitettem, ez tul sok, nyilvan ment el a viz tolem.

A 2. gyerek utani sulyvesztesnek meg nagyon nem orultem, mert en alapban is vekony vagyok es sajnos a nagy hajtasban spontan ment le az utolso 10 kg, durvan gebe lettem. Alig birom visszaszedegetni.

2011. okt. 1. 21:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
8kg-t hagytam ott a kórházban. Itthon még lement egyből 2, azóta meg csak 1. :( Most 3 hónapos a lányom
2011. okt. 2. 09:09
 19/19 anonim ***** válasza:

[link]

Átlagosan egy normál testalkatú nőnél optimális esetben: a baba ~3,4 kg, a méh 0,9 kg, a méhlepény 0,7 kg, a magzatburok és a magzatvíz 0,8 kg, az anyai vérmennyiség növekedés 1,2 kg, a folyadékvisszatartásból eredő többlet 1,4 kg, a zsírlerakódás 3 kg, és mell mirigyállománya 0,45 kg.

Van aki jobban vizesedik (lehet akár 6kg plusz, vagy még sokkal több), nagyobbak a cicijei, magasabb, így több vér is kering a szervezetében, nagyobb a baba stb.

2011. okt. 3. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!