Szerintetek szülni fogok végre?
40+3 napos vagyok, éjjel kb 10 percenként erősebb mensi szerű görcseim voltak kb 1.30-tól 6.30ig. De nem keményedett a hasam a derekam se fájt csak ennyi. Aztán ahelyett hogy sűrűsödött volna most már csak néha néha érzem nem rendszeresen de azért mindig visszatér, de nem is erősödik.Közben barnás lett a folyásom is pedig két napja voltam amnion tegnap már nem véreztem utána.Lehetséges hogy túlhordással is még csak jósló lenne, vagy szülhetek már végre? És ha 5 percesek lennének de ugyanilyen kevésbé fájdalmasak akkor már menjek a kórházba? Mennyi ideig legyenek 5 percesek mielőtt elindulunk?
Második babám, de az elsőnél elfojt a víz ott tudtam hogy menni kell.
Valószínűleg szülni fogsz hamarosan. A barnás valami az a nyákdugód. Nézd az időt, ha sűrűsödnek a fájások, akkor menj a kórházba. Előtte tusolj le, és ha elmúlik akkor jósló volt, ha nem akkor élesben vagy. Nekem vasárnap du ment el a nyákdugó, éjszaka fájásaim voltak, hétfőn 10.45-kor kint volt a fiam.
Neked is hasonló gyors és könnyű szülést!
Nem az a fontos,hogy keménykedjen a hasad,vagy a derekat leszakadjon a fájások alatt,hanem,hogy legyenek rendszeres mensi szerű görcseid-még ha enyhék is,de rendszeresek!- saját tapasztalatból írom!! az első gyermekünk születésekor ugyanis alig érezhető fájásaim voltak,sem keménykedni nem éreztem a hasam,sem a derekam nem éreztem,hogy fájna... csak enyhe mensi szerű görcseim voltak,azok viszont rendszeresen- elfolyat a magzatvíz is- és az egész "vajúdás" szüléssel együtt 1:57 perc volt! A kórházban pont felértünk a szülészetre,mire a tolófájások jöttek!
A másodiknál nekem sem folyt el a magzatvíz,viszont egyből 5 percesek lettek- mondjuk akkor már éreztem keménykedéseket egyik másik fájásnál.. (a doki nem volt valami kedves,azt mondta,hogy csak keménykedések,még nem szülünk.-mázli,hogy kórházban voltam akkor túlhordás címszóval) Rendszeresen,5 percenként,majd 3 percenként jöttek a fájások,majd hirtelen percesek lettek- fél óra perces fájás után vittek a szülőszobába,ott azonnal burkot is repesztettek,és már nyomhattam is!
Szóval csak óvatosan ezzel a "nincs keménykedés,nincs derékfájás" dologgal!
Szintén saját tapasztalatból írom! : ha fél órán keresztül vannak 5 perceseid,akkor ne habozz tovább!!!
(kb fél órán keresztül voltak 6 perceseim,majd hirtelen 2 percesek,kb 10 ilyen 2 perces után pedig a tolók jöttek,a magzatvizet nem vettem észre,hogy bármikor is elfolyt volna!- én haboztam a 6 perceseknél,mentős szülés lett a vége,a ház előtt! -nekünk jól végződött,de azért jobb óvatosnak lenni!)
Üdv: Friss 3 gyerkőcös!
Köszi mindenkinek!
Nem mondom örülnék ha csak ennyi fájdalmam lenne, már lezuhanyoztam majdnem fél órát, el nem múltak de csak nem akar rendszeres lenni, össze vissza jön de jön mindig. Remélem nagyon hogy hamarosan itt az idő. az elsőnél mivel elfojt a magzatvíz csak tusoltam és irány a kórház, kb 6 óra kellett még mire fájások is lettek, viszont azok is nehezen rendszereződtek. És mindig meg akarták magyarázni hogy ez még nem az mert nem úgy fájt akkor sem hogy derékfájás és keményedés, aztán meglepődtek mikor mondtam, hogy nyomnom kell. Monjduk azt érzem, mintha alulról ki a akarnék szakadni de ez sem a derekamban érzem hanem a szeméremcsontnál
szia:)
17 napj aszültem és nekem is ugyanígy volt mint neked reggel 4,40től rendszertelen gyenge fájásokkal voltam hol erősebbek hol gyengébbek aztán délután 4től erősödtek este 7kor már eléggé fájt lementem sétálni mert ez segít a tágulásba aztán amiko rhaz jöttem mondták hogy fürödjek le mert ebből baba lesz...én mondtam nekik ez csak jósló hisz rendszertelen na azt tusolás után egyből 4 percesek....go kórház...11re előkészítettek bő 2 ujjnyi voltam.apával mehettünk is a szülőszobára 02,47kor kibújt a kislányom:)
próbálj sétálgatni tenni venni
gyors könnyű szülést :):) szerintem nemsokára babázol:)
Szia!
Ne higyj a tankönyveknek! Bár nekem nem volt könnyű szülésem (19 órán át vajúdtam, és 6 órán keresztül voltak 4 perces fájásaim), azért írnék. Magzatvízzel indultunk, szóval nekem rögtön maradnom kellett a kórházban. Éjfélkor mentünk be, délután négykor már igen nyavalyogtam, hogy ezt nem bírom csináljanak valamit. Erre kérdezték, hogy a hasam tetejéből fáj-e..mondom nem, a derekam fáj és mensi szerű görcseim vannak..ááá akkor ez még nem szülés..kerestem egy orvost, megnézett, 3 ujjnyira voltam tágulva, méhszáj eltűnt, küldtek a szülőszobára, este 18:50-re lett meg a kicsikém, úgy hogy én egyszer nem éreztem a tankönyvi hastetejétől induló fájásokat...szóval erről ennyit!
könnyű szülést!
Sziasztok!
28-án megszületett a fiacskám, hát maradtak az enyhe de rendszeres fájások, aztán a dokim úgy döntött ez nem elég, ezért oxitocint kaptam, na onnantól azt hittem nem élem túl, de egy óra alatt egyetlen tolófájásnál kibújt a bébi.
Gratulálok!!
Sok boldogságot és jó egészséget!!!:-D
Üdv: Friss 3 gyerkőcös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!