Ha beindulna a szülés mit csináljak? Bővebben lent!
Férjemnek minimum 1 óra mire hazaér.
A szüleim 40 percre laknak.
Van egy gyerekem délelőttönként az oviban, van egy gyerekem itthon velem :)
Méhszáj nyitva, a doki szerint tuti korábban szülünk.
Az első 38 a második a 37. hétre érkezett.
Nagyon gyorsan szültem. A második szülés cakk-pakk az első tünettől kezdve 80 perc volt :)
Kicsit izgulok, hogy ha beindulna napközben amikor nincs segítség mit csináljak, hová kapjak? :)
Szomszédok nincsenek itthon napközben, egyébként Bp-től 20 percre lakunk. A kórház ahol szülni fogok min. 40 perc.
Mentő még nem érkezett időben a védőnő szerint...
Kellene gyártanom A-B tervet...
Az utolsó hetekre nem tud valamelyik nagyszülő odaköltözni?
Egyébként, az egy dolog hogy a védőnő szerint mentő nem érkezett még időben,de gondolj bele.
Akárkit hívsz is családból vagy a mentőket, adott idő az odaút. CSAKHOGY ha a család ér oda érted akkormég valamennyi idő beérni a kórházba orvosi felügyelet nélkül, és a gyerekekre is kell vigyáznia valakinek.
Ha pedig mentőt hívsz, akkor legalább ott helyben lesz orvosi segítséged, ami fontos lehet!
Az is kérdés,hoyg mekkora a kicsi aki veled van.
Esetleg egy bébiszitter nem tud jönni,mondjuk egy nyugdíjas hölgy a környékről aki szivesen vigyáz addig a kicsire, amíg te elmész és nem ér haza valaki?
Úgy gondolom kellene gyártanod, lehet még C-t is,ha tudsz. :-)
Reméljük gyors szülés lesz, és az előzőekből kiindulva az lesz, így viszont kicsit rizikós, hogy nem érsz be. Miért nem ér ki a mentő időben?
Férjed nem tud hazajönni szabira? Nem lehet megoldani, hogy a családból valaki mindig ott legyen veled? Egy hetet kivesz a férjed, pár napra jöhet anyukád, aztán apukád, ha van, tesód, stb. Akkor nem lennél egyedül, ha valami történik.
Amúgy ha az első tünetnél hívod a mentőt, vagy legalább a taxit, hogy bevigyen a kórházba és otthon van valaki, akire hagyhatod a gyereket, meg a másikért is elmegy az oviba, akkor nem lehet nagy gond. A férjeddel meg legfeljebb a kórházban találkoztok, oda megy melóból, stb.
Köszi a válaszokat!
Nehéz ez, nehezebb,mint gondoltam.
A nagyobbik 4 éves, de csak fél napot van oviban, ebéd után hozom el. A kicsi 2,5 éves.
A mentő...áll. nincs a közelben mentőállomás így mire a hívást megkapja meg ideér...lehet, hogy szabad kocsi sincs, mert ugye nem Pest :(
Nagyszülők aktívak, dolgoznak, tesók szintén.
Jaj, de nem egyszerű ez :(
Férjem vállalkozó, folyamatos megrendelések vannak, örülök ha a szülés után itthon tud majd maradni egy hetet :)
Tényleg ha van valami hasznos ötlet szívesen várom!
Az öreg néni a faluból még jó is lehet...ezen gondolkodom!
Köszönöm!
ugyan én pesti vagyok, de ugyanez volt a felállás, mint nálad. szerencsére a babám tudta ezt és hétvégére jött. nekem az volt a tervem, hogy. találtam két nagyon gyors taxisofőrt,aki este 8-ig hívható volt (utána mindig itthon volt már a párom). ezek a taxisok hajlandóak voltak száguldani, meg is beszéltem velük.
A dokival is beszéltem és mondta, hogy más is volt már úgy,hogy a gyerekét behozta szülni, ilyenkor nincs semmi baj, a nővérek/szülésznők vigyáznak rá addig - így csomagoltam neki is egy hátizsákot játékokkal, kekszekkel, ivólével. én nagyon féltem ennek ellenére attól, hogy elveszik a gyerek a kórházban, így csináltam neki egy karkötőt névvel/címmel/telefonszámmal, hogyha elindulna a szülés és velem kell jönnie rá tudjam azt tenni.
Az egyik barátnőm a taxisra bízta a gyerekét, az is ottmaradt vele vigyázni, persze pénzt kellett neki adni. mondjuk ő ismerte a taxisát, mert gyakran vele utaztak.
ja, és eszembe jutott,hogy az első babámnál meg az utolsó hetekben jártam a férjemmel dolgozni... Baromi uncsi volt, ültem a kocsiban kint a mh.-e előtt,de legalább tudtam, hogy ott van, ha valami beindulna. Az első babám túl is hordtam, lehet, hogy az utolsó hetek nagy ücsörgései miatt a kocsiban (jól kipihentem magam :D ), viszont nagyon gyors szülés volt.
Kedves utolsó válaszoló!
A férjem a "maga ura" DE ha reggel elmegy akkor min. 1 óra kell nemi mire hazaér.
Most. vagyok 38 hetes tehát bármikor jöhet a kicsi, de akár kihúzhatom a 39.hétig is...akkor most 3 hetet legyen itthon, csak azért mert a "maga ura"???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!