Ha valaki eda-t ker szulesnel egeszen pontosan mit erez?
14.45-kor adták be a teszt adagot 15.00-kor az éleset. Az alhasam jobb alsó részén alig hatott, az újabb adagnál, 16.30 körül megfordult és a bal alsó részen nem hatott. Ennek ellenére nagyon jó volt, félálombam voltam 18.15-ig, nagyon jót pihentem, relaxáltam, alg emlékszem erre az időszakra.
18.15-kor jött ki a dokim a műtőből, megnézett, és azt mondta, hogy majdnem 5 ujjnyi. 18.30-kor eltűnt a méhszáj, a dokim és a szülésznő vakargatták a fejüket, hogy mi lesz itt, ugyanis még teljesen hatott az EDA. Tolófájàsokat nem éreztem, de nyomnom kellett egyet próbából, ami nagyon jól sikerült. Aztán mintha valami nagyon-nagyon enyhe nyomást éreztem, valószínűleg az volt a tolófájás. Elkezdtem tolni, 18.46-kor megszületett a baba. Utólag úgy gondolom, hogy a Dianatal gél nagyon szépen segített neki kifele bújni, nem is úgy született, hogy előbb a feje bújt ki, hanem kirobbant az egész kiscsaj, csak néztek, hogy csináltam ezt EDA-val...
Én tavaly szültem, nem terveztem fájdalomcsillapítást, de mégis az lett belőle. Iszonyatosan fájt a derekam, azt hittem megőrülök, fáradt voltam, lassan haladt a dolog, féltem nem lesz erőm a végére. Kértem. A lábam elzsibbadt kellemesen, nem fájt a derekam, tudtam aludni egy kicsit. (Nem tudom mennyit, az időérzékem teljesen megszűnt.) Az edától nálam megszűntek a fájások, ezért kaptam oxitocint is. Mire jöttek a tolófájások, az eda hatása elmúlt, a derekam milliószor jobban fájt, de ekkor már nem kaphattam újabb adagot. A varrásra nem emlékszem, hogy adtak-e, akkor én már a gyönyörű kisfiammal voltam elfoglalva, meg azzal, hogy nem szabad elájulnom (nagyon sok vért vesztettem).
Nem úgy szültem, ahogy szerettem volna, emiatt haragszom magamra, de akkor ez egy szükséges rossz döntés volt nekem. Fejfájás, ilyesmi nem volt. Semmi utóhatás.
Szerintem próbáld meg eda nélkül, ne félj a fájdalomtól, ez nem olyan, mintha rávágsz egy kalapáccsal a kezedre. Figyelj befelé, lélegezz, ahogy tanfolyamon tanították, s ha nem megy, akkor kérj edát. De szerintem ne ezzel indíts! A szülés egy szép, bensőséges és természetes folyamat (kellene, hogy legyen). Remélem segítettem valamit.
2. vagyok
Nekem sem volt fejfájás. A pisi nekem sem ment, de megúsztam a katétert, mert rendes volt a szülésznő. Egyébként nekem 2 óra helyett 2,5 óra kellett és ment a dolog :)) Még jó hogy kivárták.
en is kaptam,nagyon jo volt,ereztem a kemenyedeseket,de nem fajt,3adagot kaptam,majd a vegere a tolofajasoknal mar ment ki a hatasa,de meg ekkor sem fajt csak kellemetlen volt.ereztem azt is h nyomnom kell.meggyorsitotta a tagulast,meg aludtam is kozben,tudtam nevetni is....minden szepen haladt.a varrasnal en is kaptam meg egy adagot,meg lentre is szurit a biztonsag kedveert,aztan ket ora mulva pisilnem kellett volna de en sem tudtam,katetert kaptam,de nem is ereztem,majd azt ki is vettek,utana mar tudtam pisilni,kakalni is.:)
Es nem volt mellekhatasa.a masodikat is igy szeretnem szulni.plussz gatvedelemmel.remelem sikerul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!