Ugye ez nem igaz amit olvastam? Ugye nem?
Miért jobb, ha cukros löttyel itatják? Nem, akkor inkább vizet adjanak neki.
Amúgy meg ha anyának nagyon sokáig nincs teje, akkor kérésre esetleg tápszert. Sok kismamának eleinte úgyis nagyon kevés teje van - ezért is esik születés után a babák súlya -, de az elegendő, míg rendesen beindul.
Péterfyben még a vízért is könyörögni kellett 2 napig. Aztán amikor 3. napon kiengedtek, és vihettük vissza a babát egy emelettel lejjebb (oda irányítottak amikor betelefonáltunk, ott vannak a beteg újszülöttek) ott azt mondták, kiszáradás szélén áll a babám, nem is értették hogy adhatták haza és miért nem adtak neki vizet 36 fokban, csak 3 kanálnyit két nap könyörgés után. Szóval ez "nem adunk semmit a babának mert a szoptatás az első napokban akkor is elég ha csak kettőt szív" nálunk majdnem a gyerek életébe került.
Mivel a szülészet szuper, ezért a második is ott fog születni, de hogy viszek be tápszert és igen is adok ha kell, az ziher. Nem fogok a második gyermekem életéért is napokig sírva imádkozni a beteg újszülött osztályon, csak mert divat lett a kórházakban a "csak szoptass, szoptass, szoptass, más nem kell még akkor sem meleg van és a gyerek üvölt mert nem elég még a tej"
Ahol én szültem, ott cukros vizet adtak és eldönthettük, hogy adunk a babának vagy sem. Én nem botránkoztam meg ezen, adtam neki, elfogadta, egyébként meg cicin volt, amikor csak akart. (október végén szültem, nem volt már kánikula) 3. napon lövellt be a tejem, addig csak kevés volt, de nem volt semmi gond. Ne kezdd tápszerezni, ha nem muszáj, mert gyorsan megszokja ám, hogy a cumiból ömlik a tápszer, még a ciciből való kajáért meg kell ám kűzdeni!
Egyébként egy újszülött gyomra cseresznyemag méretű, tényleg nagyon kevéssel beérik és az előtej a legértékesebb dolog a világon egy újszülött számára!
Csak ügyesen, ne aggódj, minden rendben lesz!
Én meg attól voltam kiakadva, hogy cukros vizet adnak neki és nekünk is, hogy egész nap azt adjuk a babának.
A kislányom egész nap a mellemen volt, nem sárgult be, nem száradt ki, pedig a tejem a 3. napon lövellt be. Én nem adtam neki napközben, amíg együtt voltunk semmilyen folyadékot.
A kórteremben nagyon meleg volt, mert tél volt és fűtöttek.
úgy látom, tényleg a te döntésed kell legyen. NEm értek egyet azzal az anyukával, aki a tápszerezés ellen van, de én saját tapasztalatból beszélek.
1. Nem tudhatod, lesz-e egyáltalán tejed és ha igen, az mikor lövell be.
Én várhattam volna, ömlött belőlem a tej, de szopizni csak alid tudott a fiam. Be is sárgult, rengeteget is fogyott, leesett a vércukra is, az sem volt kizárva, hogy attól aluszékony. Ki tudja, mi történhetett volna! NEkem ez az utolsó gondolat mindent jelentett: semmilyen anyatej kedvéért nem fogom még egyszer kockára tenni a gyermekem testi épségét.
Ezeket neked is számításba kell venni, főleg, ha első gyerek. Mifelénk tápszerezik a babát rendesen, nem vizet meg cukros vizet kap. De engem felháborít, hogy néhol képesek éheztetni a babát csak azért, mert a szentséges anyatejre várnak...
Na mind1, ez kijött belőlem, de attól függetlenül - saját tapasztalat alapján - tartom magam a véleményemhez. Az én tejem be sem lövellt, a fiam kezdettől tápszeres volt, csinálhattam akármit. Mégis felnőtt, nem beteges, szóval nem értem az anyatej körüli felhajtást...
Második voltam.
Utolsóval értek egyet,aztán lehet ezért engem lepontozni.
Bababarát kórház,ahol még inni se adnak a gyermeknek?
Fiammal hasonlóan jártam,mint a második válaszoló. Lányomnál már vittem a tápszert,nem játszottam.
Hiába volt cicin,ha semmi nem jött,besárgult a gyermekem,kiszáradt és lehetünk 1 hetet a PIC-en,csak azért mert bababarát...hát ja az...
Nem iagz!cukros vizet adnak neki!
Ne szülj ott ha teheted!
idén januárban szültem ott, nem volt tejem egyáltalán, császároztak, és nem indult meg, családba senkinek nem volt, gondolom genetika is benne van ebben.
a babám 3100grammal született, könyörögtem hogy adjanak neki tápszert 2.nap kapott cukros vizet, fejték a mellem, próbált szopizott )próbálkozott)... szóval mindent megtettünk.
De mindegy is, 3,napon betoltam a figy
előbe még lezuhanyoztam, ekkor mentem érte és mondták nem vihetem el mert vizsgálja a doki, 2770gramm a súlya és ez fura, rá 10percre behivattak hogy menjek mert alá kell írni a papírokat, mentem is, és közöte az orvos hogy kiszáradás szélén van a gyerek, átviszik a csecsemőosztályra, kapinfúziót, be is sárgult,
és képzeld áthivattak oda hogy kiszáradástól összesetek a vénái így nem tudnak neki adni infúziót, sajnálják, EKKOR MONDTÁK HOGY KÉNYTELENEK NEKI TÁPSZERT ADNI!
3óránként jártam szoptatni, tejem nem volt, csak rágta a melem, a mellbimbóm sebes volt...
7.apon engedtek haza, addig kapta a tápszert.
azt a kínt és szenvedést amit ott átéltem senkinek nem kívánom
mikor hazaéertünk kijött hozzánk a védőnénink, aki hozzátenném abszolut tápszer ellenes, szoptatás és szoptatás...
mondta tegyem rá mellre, rátettem, és mondta hogy ezt fejezzük be,mert a gyerek egy grammot nem eszik belőle, csak fárasztom őt, magamat meg kínzom
ha van valami kérdésed írj privibe.
Szóval ha én még szülök valamikor 1000% hogy Vácot nagyívben elkerülöm
utolsó vagyok,minden nap azzal paráztattak ha így folytatódik megy pestre a gyerek... kínok kínját éltem ott át!
borzalmas volt....
Persze halottam már elenpéldát is, de a tapasztalatomat írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!