Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fel lehet ezt dolgozni?...

Fel lehet ezt dolgozni? Hibásnak érzem magam és csalódás ért a szülésem miatt.

Figyelt kérdés
január végén szültem.sajnos nem úgy sikerült ahogy elterveztem,szerettem volna simán megszülni a kisfiamat,nem sikerült meg kellett császározni és ez nagyon FÁJ és BÁNT.pedig tudom,nem vagyok hibás.de nagyott csalódtam
2009. ápr. 18. 20:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
gondolj arra még igy jobb mintha a gyerekenek vagy neked valami komoly bajod lett volna. majd a következőt megszülöd. mások teherbe sem esnek, lehet hogy durvának tünök de akik hat éve próbálkoznak mit nem adnának egy császárért. tessék erre gondolni. majd elmulik a bánat.
2009. ápr. 18. 20:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
ui: azt sem árt végiggondolni hogy tényleg TE érzel igy vagy a környezetben valaki belédsulykolta hogy ettől kevesebb vagy.
2009. ápr. 18. 20:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előzőnek. Nekem tavaly volt a második vetélésem, és az sem érdekelt volna ha császároznak, csak ÉLJEN a kisbabám. Elhiszem, hogy csalódott vagy, de így még mindig jobb, mintha valami bajotok lett volna.
2009. ápr. 18. 20:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly augusztusban szültem. Nekem is nagyon-nagyon fájt a "császár". Én büszke vagyok magamra , mert egy egészséges babát sikerült a világra hoznom:--))) Ha nem császároznak meg mind a kettőnk élete veszélybe került volna.A 8 hónap amíg a baba a pocimban volt semmiben nem különbözött azoktól a k.mamáktól, akik természetes úton szültek.Jobb lett volna a természetes szülés, de itt két élet forog kockán és a császár csak egy mellékes dolog , amikor már a Manócskát ölelheted!!!!!
2009. ápr. 18. 20:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért érzed magad rosszul, mert a média, és a kismamák azt szajkózzák, hogy a császár rossz. Én mindkét fiamat simán szültem. Elítélem azt aki a saját ötletétől vezérelve kéri a császárt, hiszen a természet nem véletlen találta ki így a dolgot.(és azt hiszeik ezek az emberek, hogy a császár könnyebb, pedig szerintem sokkal nehezebb regenerálódni) DE! A legfontosabb a baba és a mama egészsége, és biztonsága! Ne legyél csalódott, adott helyzetben ez a megoldás volt az, ami a babád számára a legmegfelelőbb volt így te a legjobbat adtad neki akkor is, és fogod ezután is. Nem mindig úgy alakulnak a dolgok ahogy eltervezzük, de a legfontosabb, hogy a karjaidban tarthatod, és rádmosolyoghat!

Judy

2009. ápr. 18. 20:47
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért érzi bárki is a császáros szülés miatt "kevesebbnek, vagy hibásnak" magát. Az a lényeg, hogy a baba és a mama is egészségesek. Én nem is szoktam megkérdezni, hogy simán, vagy császárral született a baba, mert szerintem tök mindegy. Megszenvedtél érte fizikailag, lelkileg viszont nem kellene ettől szenvedned.
2009. ápr. 18. 21:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ennél nagyobb problémád soha ne legyen az életben, hogy sikerült egy egészséges babának életet adnod császárral!!!
2009. ápr. 18. 21:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlo érzésések kavaroktak bennem amikor 10 óra vajudás után megcsászároztak, mindig huztam az időt, mondtam a dokinak megtudom szülni, de a végén nem engedte. Bénának éreztem magam, hogy oly nagy várakozással vártam a szülést és nem adatott meg az az élmény, nagyon haragudtam magamra, de édesanyám azt mondta, gondoljak arra, hogy egészséges a kicsi és neki legalább nagyon könnyű volt a világra jövetel. Te is gondolj erre, hogy minden kinlódás nélkül jött a világra. és hidd el császáral nagyobb a megprobáltatás mint a simán szülni. Iszonyu fájdalmat élünk meg az után és esztétikailag egy kicsit megiscsorbit a dolog. Foglalkoz a kis manóval. Majd a következönél sikerül. Sok boldogságot
2009. ápr. 18. 22:09
 9/13 anonim ***** válasza:
63%

Ezek szerint akkor én vagyok az egyetlen, aki megért. Én tavaly szeptemberben szültem császárral, 2 hete túlhordtam megindították, de 2 óra alatt semmit nem tágultam 2 perces fájásokkal, így császár lett. Annyira felkészületlenül ért a dolog, hisz fel sem merült bennem a dolog, annyira a természetesség híve vagyok. Hónapokig bele voltam betegedve lelkileg, eleinte sokszor sírtam is, valahogy szégyelltem magam miatta, hogy nem voltam képes megszülni Őt.

Ahogy telt az idő egyre feledtem a dolgot, és nem mondom, hogy jó érzés, de a fantasztikus kislányom kárpótol mindenért.

Nekem talán azért volt ilyen nehéz, mert anyukám mindig azt mondogatta, hogy a szülései a legcsodálatosabb élményei az életben, nagyon vártam már, nem féltem tőle, de sajnos nem adatott meg.

De azért legalább nem vagyok egyedül ilyen lelkizős.

Neked miért lett császár?

2009. ápr. 18. 23:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is császárral szültem tavaly nyáron, és én is nagyon csalódott voltam (mondjuk hibásnak nem érezteem magam, de én is mindenképpen természetes úton akartam szülni). Hosszú időbe telt, amíg el tudtam fogadni, de sikerült. Tudom, hogy ez volt a legjobb megoldás az adott helyzetben, mert így én is és a babám is egészségesen kerültünk ki a dologból.

Szóval, eltart egy darabig, de szerintem el fogod tudni fogadni. És azt én is szívből remélem, amit már előttem írtak, hogy nem valaki más sulykolja ezt beléd, mert annak nagyon nincs igaza!

2009. ápr. 19. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!