Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyit adnátok ebben az...

Mennyit adnátok ebben az esetben a nőgyógyásznak? Hosszú leszek, bocs.80ezer a hivatalos tarifája, de mikor rákérdeztem, azt mondta, adok, amennyit gondolok, nem lesz ebből probléma.

Figyelt kérdés

Császár volt (harántfekvés miatt), előre megbeszélt időben, tehát a munkaidejében végezte a műtétet. Utána mindennap rámnézett pár percre.

A probléma: hazajöttünk a babával a kórházból, másnap én kórházba kerültem, felületi trombózist kaptam, 3 éjszakát bent kellett lenni, egy hónapon át kell szúrni magam és erős gyógyszereket szedek, egyfolytában fáj a fejem tőlük.

A következmények:

- nem szoptathatok, a szedett gyógyszerekkel kapcsolatban mindenki mást mond, hogy lehet-e, mikor stb szoptatni

- mikor másodszor hazajöttem a kórházból, a kicsi lányom sikítva elrohant mellettem, nem akart szóba sem állni velem, szörnyű volt, azóta javult szerencsére a helyzet. Nagyon megviselte a 2. eltűnésem, a szüléses kórházasdiból nem lett volna gond, arra készítettük, de ezt a 3 napot nehezen tudja feldolgozni.

- a vérnyomásom napokig az egekben volt, nagyon kiborultam, hogy nem lehetek itthon a gyermekeimmel

- a patikában eddig kb. 30ezer forintot költöttünk, erős fásli, szuri, bélvédő, antibiotikum, tabletták stb.

- ez eléggé járulékos, de csak idetartozik: a 2. kórházasdinál összevissza karcolták a kocsink ajtaját, míg a férjem bent volt, az se kevés se lesz megcsináltatni.

Azóta beszéltem 5 császáros ismerőssel, mindenki kapott császár után alvadásgátló szurit több napon át. Én csak a császár napján kaptam. Tudom, nem biztos, de lehet, ha én is kapok, elkerülhettük volna ezt az egészet.

Úgy látom, kórházanként változik az álláspont ezügyben, de én kicsit hibáztatom a dokimat, hogy a visszeres lábamra való tekintettel sem kaptam kaptam meg a szurikat.

Mit gondoltok?

Van olyan ismerős, aki szerint a különböző zárójelentéseket kellene borítékba tenni és odaadni neki.

2011. aug. 26. 11:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
A hálapénz kérdése meggondolandó. A rendelőben kiírt "tarifáról" pedig ne beszéljünk (szépíthetjük, de ez megítélésem szerint kimeríti a vesztegetés fogalmát....). Valóban nem adnak mindenkinek automatikusan véralvadásgátlót, csak azoknak, akiknél trombózis-veszély áll fenn. Nekem eléggé visszeresek a lábaim, én kaptam, a másik három kismama a szobában viszont nem.
2011. aug. 26. 12:45
 12/26 A kérdező kommentje:
A sok okos császáros egészen konkrétan fraxiparint kapott, az pedig nem méhösszehúzó. Megnézték a zárójelentésen.
2011. aug. 26. 12:47
 13/26 A kérdező kommentje:
Többüknek semmiféle visszérproblámájuk nincs, családban sem volt trombózis, ezeken a helyeken automatikusan adják az alvadásgátlót.
2011. aug. 26. 12:49
 14/26 anonim ***** válasza:
Az f@sza, jó hogy nem véreztek el...
2011. aug. 26. 12:52
 15/26 anonim ***** válasza:

Nem adják automatikusan a császár után a véralvadásgátlót! A műtét után x órával van egy vérvétel, (nálam kézfejből vették) annak eredménye dönti el, hogy valaki kapja-e vagy sem.

Az egy dolog, hogy 10-ből 7 császáros tuti megkapja...

3 napig szúrták a kórházban, a méhösszehúzóval egyetemben, utána még 2 hétig kellett tabletta formában szednem itthon. Sose volt trombózis a családban...

2011. aug. 26. 13:29
 16/26 anonim ***** válasza:
Én is kaptam 3 napig szurit de azt mondták, hogy méhösszehúzó meg egy kis fájdalomcsillapító van benne de nem értek hozzá.
2011. aug. 26. 13:29
 17/26 anonim ***** válasza:

Én beszélnék a dokival,hogy Ő mit reagál

Egyébként a debreceni klinikán szültem tavaly progis császárral és 6 hétig szúrtam magam utána itthon clexan injekcióval.

2011. aug. 26. 13:42
 18/26 anonim ***** válasza:

Én sem kaptam fraxit csak méhösszehúzót.

Magánrendelésre jártál?

2011. aug. 26. 14:26
 19/26 A kérdező kommentje:
Igen.
2011. aug. 26. 14:29
 20/26 anonim ***** válasza:

De szűlni nem magánrendelésen szült,hanem kórházban.

Képzeld,ha a szívsebész ajtajára ki lenne írva,hogy tarifa: 80.000 Ft,mert különben csak kiveszem a szivét,és vissza nem rakom.

Amit a nőgyógyászok megengednek maguknak,az felháborító.De meg is érdemeljük!!!Mert mi csináljuk.

Én azonnal keresnék tarifamentes orvost,ahogy meg is tettem.Ne döntse már el helyettem,hogy mennyire legyek hálás.

2011. aug. 26. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!