Szülés után a megfigyelési idő alatt amikor már összevarrtak akkor ott fekszem egyedül 2 órán keresztül? És hogyan? Felrakott lábbal hogy folyik belőlem a vér? Vagy adnak alám valamit?
Az első babám után lemosott a védőnő, tiszta lepedőt tett alám, egy másikkal letakart, és én ott vacogtam 2 órán át. Pedig szeptember eeleje volt és inkább meleg idő. Bizti a fáradtságtól.
A másodiknál infúziót kaptam, mert túl nagy volt a baba. Akkor is lemostak, tiszta lepedő alám és fölém. Én pedig szépen elaludtam és kb. 2 órát aludtam a szülőágyon. Jah, és csak 4 óra megfigyelés után vittek a szobába, mert kicsit lassan húzódott vissza a méhem.
Én úgy tudom, hogy ahol nem szokás a 2 óra alatt a babával lenni, ott is kérheted, mert jogod van hozzá. Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz. Ha nagyon negatívan állnak hozzá, válts kórházat, ha van még rá lehetőséged! A babának is fontos az első órákban az összebújás és a szopizás!
De hogy én is leírjam az élményemet: Amíg varrtak, a hasamon volt a babám maszatosan, ahogy kibújt. (Bár nem is volt igazán maszatos, én meglepődtem, milyen tiszta) Benne gyönyörködtem, így aztán csinálhattak velem bármit... :) Aztán elvitték mosdatni, meg felöltöztetni, ezalatt átfeküdtem egy tolható ágyra. Letakartak, kaptam betétet. Ide hozták vissza a fiam és együtt voltunk a 2 óra alatt. Ő szopizott, én meg csodáltam. Fel sem tűnt, hogy eltelt 2 óra. Aztán elvitték, vizelet (nekem sikerült), áttoltak a szobába és újra visszakaptam Őt.
Ez egy bababarát kórházban szokásos rendszer, remélhetőleg Nálad is így lesz!
Én a Máv-ban szültem. Varrás közben mellettem volt az apukájánál a baba. Szülőágyon voltam 2 órát, sűrűn jöttek megnézni, miden okés e. Meleg pléddel betakartak, és odahozták szopni a babit. Hármasban töltöttük azt a 2 órát. Felvittek a szobába, hoztak enni-inni, a babát elvitték fürdeni, és szólt a nővér, hogy szóljak, ha kell pisilni, kikisér, egyedül ne álljak föl. Nem sokra rá kellett pisilnem, megvárta, hogy valóban jött e pisi, és kész. Nem volt ágytálazás, sem katéter. Nem folyik vér, és letett lábakkal fekszel!
Szép szülést! :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!