Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik szakasz fáj jobban: a...

Melyik szakasz fáj jobban: a vajúdás, vagy maga a kitolás?

Figyelt kérdés

Párommal nemsokára szeretnénk kisbabát, de szó szerint rettegek a szüléstől. A fájdalmat nem tűröm olyan rosszul, inkább csak azt, hogyha nem tudom, mikor mi fog történni velem, és nincs idő lelkiekben felkészülni rá.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, akik már "túléltétek", melyik szakasz milyen érzés/élmény volt?

2011. aug. 17. 11:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szia.Én pánikbeteg is vagyok,rettegtem a szüléstől,de amikor odakerültem...hihetetlen tényleg,hogy egy nő mire nem képes.A vajúdás fáj valóban,de ki lehet bírni,a kitolást pedig tényleg nem is érzed.Én nekem legalábbi így volt.Nagyon szép emléknek éltem meg.Most 8 hetes vagyok és alíg várom a szülést :) A félelem ne tartson vissza,ahogy megszülsz el is felejted azt a fájdalmat!
2011. aug. 17. 12:58
 12/18 anonim ***** válasza:

11:10.

Tényleg minden szülés más, mindenki máshogy éli meg, valakinek a vajúdás,valakinek a kitolás fáj jobban, felkészülni nagyon nem lehet rá, mert első szülés esetén ismeretlen mi vár rád, tényleg át kell élni ezt a csodát! nekem maga a szülés 1 óra volt, első baba, ahhoz képest gyors volt, és szép emlék marad örökre, és simán szülnék most is, de majd fogok is még! :)

2011. aug. 17. 13:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem a vajúdás nagyon jó volt, találtam egy kényelmes pozíciót, alkalmaztam a légzésteknikát, ami nagyon sokat segített és így maga a vajúdás jó élményként maradt meg. viszont a kitolás nekem egy borzalom volt, már éretem h nyomni kellene de még nem lehetett, aztán a toló fájások elmúltak a méhem meg úgy fájt majd ki szakadt. Szóval az nagyon rossz volt és ez másfél óráig tartott.

Sajnos én még másfél év után sem felejtettem el a fájdalmat, szóval nálam nem működött az, h amint megláttam a babát el is felejtettem.

De ezt előre nem lehet megmondani, h neked milyen lesz , ahány szülés annyi féle.lehet neked könnyű lesz koncentrálj erre én is ezt teszem, mert 3 hónap múlva én ismét szülök.27hkm

2011. aug. 17. 13:44
 14/18 anonim ***** válasza:
Fáj mindkettő, de nekem a kitolás maga volt a pokol, 40 percig tartott, elfolyt magzatvízzel indítottunk és fájásgyengeséggel,majd oxitocin, és az 55 cm 4 kg-os babám nagyon nehezn bírt megszületni,pedig a doki végig a hasamban könyökölt,hogy segítsen.
2011. aug. 17. 14:04
 15/18 anonim ***** válasza:

Nekem a vajúdás fájt nagyon, a kitolás már könnyebb volt. Akkor már igazából fájdalomra nem is emlékszem, csak feszített a babám feje míg ki nem jött. A vajúdás viszont nagyon rossz volt. Nekem kb az utolsó 4 óra volt elviselhetetlen.

De utána úgy voltam vele, hogy jöhet a harmadik baba is (persze pár év múlva) és természetes úton szeretném megszülni -bezzeg a vajúdás alatt megmondtam hogy ezt soha többet.... (az első programozott császár lett, akkor nem is vajúdtam).

2011. aug. 17. 20:13
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a vajúdás fájt nagyon de csak a vége volt (kb 1óra) ami káoszos volt! :( de azért kibírtam fájdalomcsillapítás nélkül!

A kitolás nekem megváltás volt!Az nem fájt egyáltalán, pedig 50 percig tartott, és iszonyat erős nyomási kényszer...Leírhatatlan, de nekem nem fájdalom volt!A lányom 61 cm és 3950 gramm volT!

Nekem mikor beindult a szülés, olyan szintű nyugalom tört rám!Én magam is alig hittem el!Szerencsére a páromra is:) Még hülyeségből elolvastuk a felicitasos könyvben mit érez szülés közben egy nő...

De szerrintem a kulcs az, hogy halgass a belsődre!Ösztönösen egy intuitív ember (nő) megérti a teste jelzéseit!Figyelj majd a testedre, magadra , a bbelsődre!Mindent súgnak...Ezt a gyermeknevélsre csak tanácsolni tudom!Halgassd meg a történeteket tanácsokat, legyenek alternatíváid, de a belsőd megsúg mindent!Csak figyelni kell!

Sok boldogságot kívánok!

20 hós még szopizó kislány anyuja, aki reméli hamarosan jön a tesó is

2011. aug. 17. 20:56
 17/18 anonim ***** válasza:
2 hete szültem és nagyon fájdalmas a vajúdás és a kitolás is talán a kitolás annyiból jobb hogy az nem tart sokáig!!Hát szerintem meg csak szöveg ez a kijön a baba és elvágták a fájdalmat hát nekem akkor is fájt nagyon a varrás meg iszonyat volt nekem ez fájt a legjobban!!Igaz én belül is szakadtam úgyhogy belül is varrtak de iszonyat volt!!Kaptam érzéstelenítőt de a végén már nem hatott szinze minden tű szúrást éreztem!!1 óra hosszáig vartak nekem ez volt a legrosszabb!!És utánna is nagyon fáj kb most érzem hogy egész jó!!
2011. aug. 18. 13:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezt én is kérdeztem sokszor, míg nem volt gyerekem. Azt gondoltam, ha szülésben az a fájdalmas, mikor áthalad a baba, és vmi "szétszakadok" jellegű éles fájdalom lesz. Hát nem. A vajúdás fáj, azok a görcsök. Én a kitolást már nem is éreztem.
2011. aug. 19. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!