Mit gondoltok, lehetséges elsőre gátmetszés nélkül szülni?
Lehet jót is rosszat is hallani...első babámat várom mindenben a természetes dolgok híve vagyok így a szülésben is. Jógázom, egy hete kezdtem intim tornát és szeretném majd az olajos gátmasszázst is csinálni. Van reményem gátmetszés nélkül szülni?
Persze, ha az orvos, vagy a szülésznő azt mondja, hogy kell a metszés én nem fogok tiltakozni,csak jó volna tudni mennyi esélyem van rá...van valaki aki várandósan kezdte el az intim tornázást és megúszta a metszést? Bár azt is hallottam, hogy az intim torna sokat segít a regenerálódásban ha még is vágni kell..
28 hetes km
Sok esetben hallottam, hogy ment gátmetszés nélkül is, de sok múlik az orvoson. SZerintem ha érzi Rajtad, hoyg ha azt mondja, legyen - belemész, akkor javasolni fogja, mert így tutira megy, kissebb neki a kockázat. Ha van választott dokid vagy szülésznőd, jó előre tisztázni, hoyg képben legyenek, mit szeretnél, hogy ne ott, a fájdalmak közepette kelljen bemutatnod elképzelésed.
Remélem Neked menni fog, nekem volt gátmetszésem, és semmi géz nincs, már a 2. napon tudtam ülni és most olyan, mintha nem is lett volna (csak maradjon is így).
6hós babó anyukája
Elsőre nekem sem ment gátmetszés nélkül. Sajnos annyira rossz élmény maradt, napokig ölni sem tudtam, jegelni kellett... Nem kérdeztem, hogy lesz-e gátmetszés, automatikusan végezték abban a kórházban.
Második gyereknél tudatosítottam az orvosomban (más orvos, más kórház), hogy ha lehet kerülje el a gátmetszést. Szerencsére sikerült anélkül szülnöm.
Sok ismerősöm szült elsőre gátvédelemmel, bár ez orvostól, szülésznőtől is függ. Szerintem beszélj erről az orvosoddal, ő mennyire támogatja, milyen tanácsot ad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!