Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kértél epidurálist szüléskor?

Kértél epidurálist szüléskor?

Figyelt kérdés
Ha igen miért,ha nem miért nem?Ha kértél volt valami rossz benne?
2011. aug. 15. 13:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az epidurálásba csak egy rossz van, az ha béna aki beadja.

Nekem szerencsém volt...EGY szúrás volt, semmi érzéstelenítő nem volt köré szúrkálva...fiatal srác volt az anesztes,amitől először kicsit megijedtem:).

2011. aug. 15. 14:39
 12/18 anonim ***** válasza:

A fiammal kértem volna, nem volt...

A lányommal nem kellett.

2011. aug. 15. 14:39
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem kértem. Úgy álltam a dologhoz, hogy ez egy természetes folyamat, sokan végigcsinálták már, hát nekem is menni fog! Volt egy pont vajúdás közben amikor mondtam a páromnak, hogy csináljon valamit, mert nem bírom tovább. Na akkor kaptam egy koktált popsiba, de jobban fájt, mint maga a fájás :P A kitolás is nagyon fájdalmas volt, de túléltem, és igazából arra tudtam csak gondolni, hogy hiába fáj minden nyomás, meg kell csinálni, mert akkor hamarabb vége lesz. De igazából már nem is emlékszem a fájdalomra :)
2011. aug. 15. 15:24
 14/18 anonim ***** válasza:

második vagyok

Engem ez a mindenképpn "fájjon, mert az természetes" nem 8inspirált, mind a kétszer nagyon megviselt, szülés és az az utáni dolgok (szakadás belül, erős vérzés, varrás, hosszú megfigyelés? vért kaptam

De legalább a vajúdás kibírható volt:-((

amúgy mind a 2x kb 1 perc voltm míg berakták akanültú

az elsőnél egy anesztes, amásodiknála saját dolkim

2011. aug. 15. 15:42
 15/18 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2011. aug. 15. 18:25
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azért nem akartam, mert mint minden fájdalomcsillapítás átmegy a baba szervezetébe (kivéve a gáz), és az ő kis "kezdő" anyegcseréjüknek kb 2-4 hét mire kiüríti a szervezetéből!Így úgy gondoltam nem bántom ezzel is, hisz van mihez alkalmazkodnia így is!

De nekem is volt egy pont mikor mondtam, hogy akármit is mondtam, adjanak valamit....DE azt mondta a szülésznőm, már ki vagyok tágulva teljesen max 2 fájás és jönnek a tolók!Igaza volt!Így én a másodiknál sem fogok kérni! :)

Minden nélkül teljesen természetesen sikrült megszülnöm a lányom!Még oxit sem kaptam! :)

Pedig ő sem volt kicsi 3950gramm és 61cm!

2011. aug. 15. 22:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Mert nem akartam feleslegesen szenvedni, mert a fájdalommal szülőknek nem jár kitüntetés, mert nem akartam elfáradni a kitolásra, mert meggyorsíthatja a folyamatot.

Nagyon jó döntés volt, ellazultam, lebegtem, pihentem és bár hatott az EDA a kitolás alatt, nagyon könnyen megszületett a kislányom, harmadik fájásra. Hozzá kell tennem, hogy Dianatal gélt is használtunk, szerintem rengeteget segített.

2 hetes kislány anyukája

2011. aug. 16. 13:57
 18/18 anonim ***** válasza:
Én nem kértem mert eszembe sem jutott, mert nem fájt annyira. Nem azt mondom hogy egyáltalán nem fájt, de fájt a tágulási fájások fájtak, a kitolás maga volt a csoda! Én márcsak a szülés élményéért is végigcsinálnám 100szor. Ne aggódj, ott majd te tudni fogod hogy kell e vagy nem. Kellemes és gyors szülést! Jah 9 óra alatt lett meg a lányom.
2011. aug. 16. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!