Kértél epidurálist szüléskor?
Az epidurálásba csak egy rossz van, az ha béna aki beadja.
Nekem szerencsém volt...EGY szúrás volt, semmi érzéstelenítő nem volt köré szúrkálva...fiatal srác volt az anesztes,amitől először kicsit megijedtem:).
A fiammal kértem volna, nem volt...
A lányommal nem kellett.
második vagyok
Engem ez a mindenképpn "fájjon, mert az természetes" nem 8inspirált, mind a kétszer nagyon megviselt, szülés és az az utáni dolgok (szakadás belül, erős vérzés, varrás, hosszú megfigyelés? vért kaptam
De legalább a vajúdás kibírható volt:-((
amúgy mind a 2x kb 1 perc voltm míg berakták akanültú
az elsőnél egy anesztes, amásodiknála saját dolkim
Szia!
Én azért nem akartam, mert mint minden fájdalomcsillapítás átmegy a baba szervezetébe (kivéve a gáz), és az ő kis "kezdő" anyegcseréjüknek kb 2-4 hét mire kiüríti a szervezetéből!Így úgy gondoltam nem bántom ezzel is, hisz van mihez alkalmazkodnia így is!
De nekem is volt egy pont mikor mondtam, hogy akármit is mondtam, adjanak valamit....DE azt mondta a szülésznőm, már ki vagyok tágulva teljesen max 2 fájás és jönnek a tolók!Igaza volt!Így én a másodiknál sem fogok kérni! :)
Minden nélkül teljesen természetesen sikrült megszülnöm a lányom!Még oxit sem kaptam! :)
Pedig ő sem volt kicsi 3950gramm és 61cm!
Mert nem akartam feleslegesen szenvedni, mert a fájdalommal szülőknek nem jár kitüntetés, mert nem akartam elfáradni a kitolásra, mert meggyorsíthatja a folyamatot.
Nagyon jó döntés volt, ellazultam, lebegtem, pihentem és bár hatott az EDA a kitolás alatt, nagyon könnyen megszületett a kislányom, harmadik fájásra. Hozzá kell tennem, hogy Dianatal gélt is használtunk, szerintem rengeteget segített.
2 hetes kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!