Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem megterhelő 2 éves gyerek...

Nem megterhelő 2 éves gyerek mellé kistestvért vállalni?

Figyelt kérdés
Tudom, bután hangzik a kérdés, mert nyilván ütközik nehézségekbe az ember. Kérdésem leginkább arra irányul, hogy pl 8-9 hónapos terhesen hogyan tudom megemelni a kisfiamat? Most 1 éves, 11 kg, nem is tudom, mennyi lesz 2 éves korában...Hogy zajlik ilyenkor a pelenkázás, mikor esetleg kapálózik, nem rúg bele a hasamba? Hogyan szaladok utána nagy hassal? Megosztanátok velem ehhez kapcsolódó tapasztalatokat?
2011. aug. 14. 19:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem 3 éves lesz mire megszületik a tesó. Tudod, ez attól is függ, hogy milyen gyereked van. Nekem "jó" gyerekem van órákig elvan egyedül időnként van persze hiszti de végül is dackorszakban van. Már szépen beszél, és félig-meddig szobatiszta szerintem mire megszületik a kicsi már teljesen az lesz. Így én be mertem vállalni pedig csak a férjem tud (tudna) segíteni mert mindenki a családban tőlünk 200km-re él. Az emelgetés nem gond nekem csak akkor emelem ha muszáj megérti, meg egyébként sincs ölbe szoktatva ez valahol szándékos is volt.
2011. aug. 15. 18:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Én komolyan mondom mindent jobban bírok, mint amikor nem voltam terhes. most 40 hetes vagyok, 2 éves múlt a fiam, de komolyan fitt vagyok. Ugyanúgy mentem vele, emelgettem ha kellett, de azért figyeltem, az eleje volt nehéz, mert akkor sokat hánytam, de eddig minden oké volt. Most már azt várom, hogy milyen lesz két gyerkőccel. Eddig nem bántam meg hogy így döntöttünk, de szerintem nem is fogom
2011. aug. 16. 10:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki válaszát! Az ötletek és jó tanácsok jól fognak jönni!
2011. aug. 16. 16:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Már nem aktuális, de hátha valaki olvassa: Számomra nem a terhesség volt így megterhelő, hanem ami utána jött. 2 év a korkülönbség. Ha visszamehetnék az időbe tuti várnék még, hogy legyen 3-3,5 év korkülönbség. Hogy miért? A terhesség alatt végig emelgettem a 15 kg-os gyereket, futottam utána, játszóházban, játszótéren csúsztam- másztam vele. És végig szoptattam a terhesség alatt. Teljesen probléma mentes volt. A gond a kórházzal kezdődött. 3 nap után a kisfiam, akivel addig össze voltunk nőve, teljesen összezavarodott, alig akart megismerni. Amúgy itthon irtó kedves volt a kistesóval, mindennap simogatja, szeretgeti. Ami fájó, hogy nem tudok vele annyit foglalkozni, mint előtte, és a kicsivel sem tudok annyit foglalkozni, mint amennyit a a nagyobbikkal foglalkoztam csecsemőkorában. Ha már ovis lenne a nagy, talán könnyebb lenne, nem tudom. Imádom a gyerekeimet, és egyiknek se tudom megadni a 100%-ot, mert ennyi a maximum, nem tudok jobban szétszakadni. Nagyon nehéz ez lelkileg. A többit át lehet hidalni. Szerencsére amiatt, hogy szoptatom mind a kettőt, nincs féltékenység, sőt, a nagy kedvesen simogatja a picinek a fejét, sosem bántotta.Viszont velem és a férjemmel szemben már nem ilyen, haragszik ránk, amiért úgy érzi "elhanyagoljuk" pedig imádjuk, otthon vagyok velük, nem adtam bölcsibe, nehogy sérüljön, ne érezze magát lerázva stb. szóval nagyon nehéz. később biztos előjönnek az előnyök, de ahhoz idő kell. (2 éves és 1 hónapos mamája)
2014. júl. 31. 12:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Köztünk a tesommal 2 év van. Igaz, 80as években születtünk, akkor ez még természetes volt. Ahogy az is, hogy moshato pelenka volt amit kézzel (ill. részben keverőtárcsás géppel) mosott anyu.

De manapság eldobhato pelus és automata mosogep és mosogatógép mellett megterhelő 2 év korkülönbség.

Az egyke pártiaknak csak azt üzenem hogy annak idején volt egyke játszótársam. Sokszor panaszkodott hogy bárcsak lenne tesója és milyen jó nekünk hogy ketten vagyunk.

Értem én hogy kettőnek nem jut annyi csak épp lehet pont emiatt szenvedi a legnagyobb hiányt.

2015. ápr. 3. 22:38
 16/16 anonim ***** válasza:

Már tényleg régi a topik, de én is leírom az eddigi tapasztalataimat.

A lányom 2,5 éves és most vagyok 30 hetes terhes a hugával. Így 2 év és 9 hónap lesz közöttük. A lányom már egy okos "nagylány", tökéletesen beszél, és a maga szintjén mindent el lehet neki magyarázni. Várja a tesót, és még azt is megkérdezni, megfoghatja-e a hasamat (nemhogy belerúgjon). Néha megemelem ha szükséges,de már ő is gyönyörűen bemászik egyedül a kádba (a fellépő segítségével), az autóba (rálép a küszöbre, és már csak kicsit kell segíteni neki a gyerekülésig), felveszi egyedül a cipőjét, leveszi a kabátját stb... Tudom, kicsit necces lesz az újszülöttel (főleg mert téli baba lesz), de majd megoldjuk valahogy. Segítségem nekem sincs, és inkább attól tartok, hogy a nagylányom problémássá válik amiatt, hogy már nem csak az övé vagyok.

2015. szept. 15. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!