Nem megterhelő 2 éves gyerek mellé kistestvért vállalni?
Köztünk a tesommal 2 év van. Igaz, 80as években születtünk, akkor ez még természetes volt. Ahogy az is, hogy moshato pelenka volt amit kézzel (ill. részben keverőtárcsás géppel) mosott anyu.
De manapság eldobhato pelus és automata mosogep és mosogatógép mellett megterhelő 2 év korkülönbség.
Az egyke pártiaknak csak azt üzenem hogy annak idején volt egyke játszótársam. Sokszor panaszkodott hogy bárcsak lenne tesója és milyen jó nekünk hogy ketten vagyunk.
Értem én hogy kettőnek nem jut annyi csak épp lehet pont emiatt szenvedi a legnagyobb hiányt.
Már tényleg régi a topik, de én is leírom az eddigi tapasztalataimat.
A lányom 2,5 éves és most vagyok 30 hetes terhes a hugával. Így 2 év és 9 hónap lesz közöttük. A lányom már egy okos "nagylány", tökéletesen beszél, és a maga szintjén mindent el lehet neki magyarázni. Várja a tesót, és még azt is megkérdezni, megfoghatja-e a hasamat (nemhogy belerúgjon). Néha megemelem ha szükséges,de már ő is gyönyörűen bemászik egyedül a kádba (a fellépő segítségével), az autóba (rálép a küszöbre, és már csak kicsit kell segíteni neki a gyerekülésig), felveszi egyedül a cipőjét, leveszi a kabátját stb... Tudom, kicsit necces lesz az újszülöttel (főleg mert téli baba lesz), de majd megoldjuk valahogy. Segítségem nekem sincs, és inkább attól tartok, hogy a nagylányom problémássá válik amiatt, hogy már nem csak az övé vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!