Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az a problémám, hogy itt...

Az a problémám, hogy itt nálunk a kórházban az a szokás, hogy a babát a csecsemősök tömik teával. Mit mondjak? Hogyan szóljak érte? Szólhatok egyáltalán?

Figyelt kérdés

Most mentek haza a barátnőmék és a kicsi hasfájós. Itthon ugye nem kapja a teát és rájött, hogy több tej kell neki.

Én nem akarom, hogy tömjék teával! Ha van elég tejem, akkor minek? Vagy hülyén fogom fel? Állítólag ha szólok nekik, leszedik a fejem. :(

32 hetes kismama

2009. ápr. 8. 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően azt mondják, hogy a baba úgy jön a világra, hogy az első nap nem nagyon van szüksége táplálékra. Nekem ezt mondhatták, mert állandóan mellre tettem. Nálunk minkét gyermekemnél cukros vizet adtak, bár csak a feje mellé tették a kocsiban. Én sosem adtam a gyermeknek, hanem csak cicire tettem, mert a teától nem fog tejem termelődni! Első éjjel elvitték a gyermeket, akkor kapott utoljára cukros vizet, másnaptól csakis cicit! Onnantól éjjel nappal szoptathattam.

Ha olyan kórházban szülsz, ahol a baba egész nap veled van, akkor csakis mellből tápláld, hiszen ez mindkettőtöknek a legjobb. Neked beindul tőle a tejed, a babád meg megkapja a kolosztrumot, ami számára bőven elég!

2009. ápr. 8. 12:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Iegn, én is úgy vagyok vele, hogy ha velem lesz, akkor tuti csak cici. De ha erre nem lesz lehetőség, akkor a csecsemősök azt csinálnak, ami nekik jól esik. Én meg nem akarom, hogy tömjék mással. És igen, azért is, mert akkor nekem is később indulhat meg a tejem.

Csak azt nem tudom, hogy hogy szóljak nekik, hogy nem akarom, hogy bármi mással tömjék!

Már nem egy barátnőm panaszkodott!

2009. ápr. 8. 13:11
 3/7 A kérdező kommentje:
És köszönöm a választ! :)
2009. ápr. 8. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szólj nekik! Nagyon fontos, hogy kommunikáljunk a kórházi személyzettel, még akkor is, ha kilátástalannak tűnik. Érhet kellemes meglepetés, ha sikerül megértetned a szándékodat és az okaidat, de ha nem is leszel olyan szerencsés, miután egyre több kismama szól, talán elindul bennük valami, hogy "nem így kéne".

A szoptatásról olvass sokat, mert nagyon sok múlik a jó felkészültségen és a tarsolyban lévő szoptatási tanácsadókon (www.lll.hu). Olvashatsz szülésfelkészítő tanfolyamot is (www.maternet.ro)

2009. ápr. 8. 17:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a jó tanácsokat!!! :)
2009. ápr. 8. 17:43
 6/7 anonim ***** válasza:
alószinüleg a szülés másnapján belövell a tej, ha a baba éjszaka nincs veled, akkor érdemes lefejni a tejet és ezt oda kell adják neki nálunk igy volt. Szinte csak a korházban használtam a mellszivót, mert utána beállt a baba igényének megfelelően. Egy steril üvegbe kellett önteni a tejet, dátumot ráirni és ha jól emlékszem,12 órán belül használták el. Tehát késő este lefejtem és azt megkapta valamikor hajnalban, kora reggel pedig már hozták őket. De akinek később indult be a teje, az ő babája bizony teát kapott.
2009. ápr. 8. 21:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Igenis jogod van szólni, mert a Te gyereked!

Ne engedd szerintem!

Én 6 hónapos koráig szigorúan csak anyatejet adok neki, szerencsére tudok szoptatni, most 5 hetes a pici.

2009. ápr. 9. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!