Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem kap támogatást? Ilyenkor...

Nem kap támogatást? Ilyenkor lehet kérvényezni, hogy mégis kapjon? (Ide nem engedte kiírni a kérdést, úgyhogy a lényeg lent. )

Figyelt kérdés
Ha valaki nem tudja, hogy terhes, és kihordja úgy, majd megszül, nem kap támogatást? Ilyenkor lehet kérvényezni, hogy mégis kapjon?
2011. júl. 30. 09:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Nekem csak a magánorvosom adott pecsétet, ő írta alá, mikor kienegedtek a kórházból, kérdezte hányszor voltam nála, mondtam 5-ször és aláírta.

Kétszer is így volt, nem kellett hozzá kiskönyv. Egyébként meg szerintem nem is voltam négyszer a védőnőnél, kétszer terheléses cukormérésre, SZTK-ban egyszer sem, magánorvoshoz jártam és ő vezette a kiskönyvemet és ő pecsételt bele.

Egyébként pedig magánorvosnak is van intézményi pecsétje, hiszen nyilván a kórházban dolgozik és ő vezette le a szülésemet is.

És itt olvastam, hogy simán aláírják a kórházban úgy, hogy vezetve sincs a kiskönyv. Az, hogy tőled kérték, nyilván megbízhatatlannak látszol és nem gondolták, hogy részt vettél a terhesgondozáson.

De tök mindegy, mert az anyasági igényléséhez orvosi igazolás kell, azt meg lehet szerezni kiskönyv nélkül is, a kiskönyvet nem kell bemutatni a MÁK-nál.

2011. júl. 30. 13:31
 12/13 anonim ***** válasza:

A fővárosi MÁK-nál a kórházban kiállított igazolást kérték, amit szülések után a zárómmal egyetemben adtak ki nekem.

Kiskönyvet senki nem kért tőlem.(vittem, azt is odaadtam, és azzal a lendülettel kaptam is vissza "ez nekem nem kell, van igazolása?" kíséretében. És két kórházhoz volt szerencsém, az egyikben az igazoláson csak a név változik, minden más egységes, aláhuzogatós, a másikban a doki közölte, hogy biztos ami biztos 6alkalmat írt az igazolásra...

No ezek után aki be tudja mesélni a dokinak, hogy milkalilája se volt a terhességről, sztem még az is kap egy 4alkalmas igazolást, némi ellenszolgáltatás fejében pláne...

Minden más igényléséhez a születési anyakönyvi kivonat lakcímkártyák, szigek, tajkártyák, házasságik kellenek... Szóval akár teljes ellátást is kaphat a szülő nő.

2011. júl. 30. 14:15
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:15

persze ha fizet az orvosnak, hogy utólag írjon igazolást.

De itt a kérdés nem az volt, hogy le lehet-e fizetni az orvost, ilyen esetben.

Ha nem jelent meg egy terhes gondozáson sem és 40 hétig azt sem tudta h terhes, akkor nem jár neki anyasági támogatás és kérvényezni sem lehet.

2011. júl. 30. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!