Kapok majd így anyasági támogatást?
Már megvan a 4pecséten, de a védőnőnél csak a 16.héten jelentkeztem,orvosnál az 5.héten. így jár?
Nem a pénz a lényeg csak most vagyok 33hetes és ha jár akkor megveszek pár "luxus" dolgot is a picinek, nem tartalékolok szülés utánra...
Az allamkincstar honlapja szerint igen! Nalam az orvos, aki levezette a szulest (nem fogadott doki volt), adta a papirkat, hogy jogosult vagyok az anyasagi tamogatasra. Csak az sztk-s nogyogyaszati belyegzoket nezte. Szoval szerintem igen, jogosult vagy ra, hiszen az a feltetele, hogy terhesgondozason reszt vegyel 4 alkalommal.
A honlap:
Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően
a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt (az anyasági támogatás a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született),
b) az örökbefogadó szülő, ha a szülést követő hat hónapon belül az örökbefogadást jogerősen engedélyezték;
c) a gyám, ha a gyermek a születését követően hat hónapon belül - jogerős határozat alapján - a gondozásába kerül.
Nem jár anyasági támogatás, ha
a szülők a gyermek születését megelőzően nyilatkozatban hozzájárultak a gyermek örökbefogadásához;
a megszületett gyermek a gyámhatóság jogerős határozata alapján családból kikerülést eredményező gyermekvédelmi gondoskodásban részesül.
"Még csak" 33 hetes vagy, még menned is kell nődokihoz, kapsz még pecsétet. :) De így is megvan minden. Sok helyen nem is nézik a kiskönyvet, kiállítják a papírt, amit be kell küldeni, aztán kész.
Úgyhogy nyugodtan vásárolj. :)
Egyébként a kórház fogja kiadni neked az igazolást a terhesgondozásról, együtt kapod majd meg a zárójelentéssel. Ergo teljesen mindegy, hogy a védőnőtől hány pecséted van a kiskönyvben, azt a kutya nem fogja nézni.
Majd te figyelj, ha veszed át a kórháztól szülés után a papírokat, hogy legyen közte ez az igazolás.
A te esetedben - szerintem - nem a pecsétekkel van a probléma, hanem hogy a 16. héten mentél csak a védőnőhöz.
Nekem azt mondák, hogy a 12. hétig feltétlenül fel kell őket keresni, és hogy addigra legyen kiskönyvem. (mármint a 12. hétben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!