Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megindulhat a szülés, úgy,...

Megindulhat a szülés, úgy, hogy a nyákdugó nem távozott?

Figyelt kérdés
Bármely órás kismama vagyok! reggel óta fáj a hasam, mint amikor menstruál valaki, időnként bele bele nyílal, ingerült vagyok!! De az erős fájás nem jön, a nyákdugó sem ment el! Azt hallottam van akinek nem távozott előtte! Ezért érdekelne a dolog kivel, hogy volt.
2011. júl. 19. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen távozik, hisz az a méhszáj "csapja". Nem mindenkinek előtte, van akinek csak a szülőágyon. Finishben vagy, figyeld a fájásokat. Könnyű szülést!
2011. júl. 19. 21:04
 2/8 anonim ***** válasza:

A nyákdugó akkor távozik, mikor a belső méhszáj is kezd kinyílni. Ez általában csak a szülés beindulásakor történik meg, persze, kivételek mindig akadnak. Én 4x szültem, a nyákdugóval csupán egyszer "találkoztam", akkor is a vajúdás alatt a kórházban :)

Szóval a szülés megindulásának legtutibb jele az, ha rendszeres fájásaid vannak. Eleinte valóban mensigörcs-szerűek, de ahogy halad az idő, erősödnek. Minden jót!

2011. júl. 19. 21:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Az első babámmal nekem sem ment el a nyákdugó. Most 39+5 hetes vagyok és még nem ment el. Szerintem nem is fog elmenni.

A szülés pedig hirtelen jött. Egyáltalán nem tudtam kiszámolni vagy előre megérezni. Reggel még semmi bajom nem volt, 12-kor hirtelen megindultak a fájások, 5-re a kezemben volt a babám.

Gondolom, hogy a második is hasonló lesz. Bár néha nem ártana előre érezni, hogy mikor indul meg...

2011. júl. 19. 21:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyaltalan nem "kell" hogy a nyakdugo elmenjen, sokszor szules kozben v a vizzel jon ki.

Hat nemsokara anyuka leszel (hacsak nem vagy mar az), kitaratast, szoritok :)

2011. júl. 19. 21:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam sem távozott a nyákdugó, csak a kórházban, első vagy a második vizsgálat után!

Nekem úgy kezdődött mintha meg jönne, fájt a derekam, és időközönként görcsöltem! De ez még nem volt mérhető! Aztán egy pár óra múlva már erősebbek voltak a görcsök, és kb8-10 percenként jöttek. Akkor hívtam fel a szülésznőmet és egy óra múlva mentünk a kórházba! A magzatvíz se ment el csak a szülőszobán!Reggel negyed 6kor ébredtem fel a derékfájásra és délután négy órakor született meg a lányom! Délben már nagyon rosszul voltam!De szerencsére sétálgathattam és csak 2 körül mentünk fel a szülőszobára!

Jó egészséget kívánok nektek, és "fájdalommentes", gyors szülést!

2011. júl. 19. 21:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Valakinek csak a szülőszobán távozik!

Hívd fel a dokidat,hogy menj e be a kórházba,de ha nincs dokid akkor megér egy utat,ha mindenórás vagy!!

Gratula:)

2011. júl. 19. 21:15
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólásokat! Még mindig nem nincsenek elég erős fájásaim, de amik vannak azok nem múlnak! Várok és bizakodom! :)
2011. júl. 19. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem a klasszikus szülésem volt. Sem jósló fájások nem voltak, nem távozott a nyákdugó, 39+5 naposan indították a szülést, a doki repesztett burkot, úgy folyt el a magzatvizem, nem tágultam rendesen, így császár lett, komolyan mondom, hogy visszagondolva hiányoznak ezek a klasszikus szülési élmények.. Talán a másodiknál majd..
2011. júl. 22. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!