Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érvek szólnak a császár...

Milyen érvek szólnak a császármetszés és melyek a természetes úton való szülés mellett?

Figyelt kérdés

Úgy értem a kérdésem, hogy igazából term. úton szülnék, de elgondolkoztam mi van, ha nem tehetem vmilyen okból.

Ha "császárra kényszerülnék", lenne-e annak pozitív oldala is? Szólhat vmi amellett is?

Tapasztalatokat várok, köszönöm!

2009. ápr. 1. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Szia, én már szültem simán, azt hittem ott halok meg, én semmi szépet nem láttam benne, csak amikor oda adták a babám. Császárnál a baba szempontjából kevesebb a komplikáció, nálad viszont több lehet. Császárnál nem lehet oxigén hiányos, nem szorulhat be, nem kap el fertőzést kijövet közben.

15 hetes

2009. ápr. 1. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Én is arra készültem aztán császár lett. A pozitiv oldala: nem nyomódik a baba feje, gyönyörű formás lesz :), nincs gátseb, se aranyér :)
2009. ápr. 1. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Mindenképp a természetes út, hisz a természet így van kitalálva.

Ha meg gond van, akkor úgyis császár lesz, akkor nem lesz választásod, akkor azt kell elfogadnod!

Ezt nem te döntöd el, majd ahogy alakul, de ne stresszeld magad ezen,csak készülj fel minden eshetőségre.

2009. ápr. 1. 20:50
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Ez az egész a te állapotodtól és a baba állapotátol függ. A dokid maximális tudását használva fogja eldönteni mi a legjobb nektek. A császár is szülés. A szülés nem arról kell hogy szóljon hogy ki mit bír fájdalomból,és attól hú de penge ember vki. Nekem programozott császárom lesz,de már most elmondta a doki hogy kell hogy legyenek fájásaim mert a baba tüdejének és mindenének az tesz jót,mert ettől kezd el termelődni benne vmi ami stramm picurrá teszi.A vége tuti császár a beteg szivem miatt. mindent meg lehet ondokolni,és el is lehet cseszni,a lényeg hogy maximális bizalmad legyen a dokid felé és tudjatok együtt működni. sima vagy császár...egy a lényeg...mindketten a legkevesebbet "szenvedjetek"

33 hetes pocis

2009. ápr. 1. 21:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Először is azt szögezném le, hogy nyilván nem kell mindenáron ragaszkodni a spontán szüléshez, mert igenis lehetnek komoly komplikációk szülés közben, amik indokolják a műtétet. DE, a hüvelyi úton történő szülés közben a babád igaz, hogy találkozik bacikkal, de ez pont az ő immunrendszerének fejlődésébne játszik fontos szerepet. Továbbá pszichológiából tanultuk, hogy a szülőcsatornán való átjutás traumája a baba életének egyik meghatározó tényezője, ami később is hatással lesz rá. Valamint többségében igaz az is, hogy hamarabb indul meg a tejtermelődés, ha az ember spontán szül (persze vannak ellenpéldák is, de előbbi a jellemzőbb).

A spontán szülés nem mártírság, ahogy sokan lebecsmérlően titulálják, hanem természetes dolog. De ha indokolt a császár, egy percig se gondolkozz azon, hogy mit tegyen a dokid!

Könnyű szülést!

2009. ápr. 1. 21:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki pontozta le a válaszokat, de számomra egytől-egyig hasznosak voltak, köszönöm szépen!
2009. ápr. 1. 21:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha a szülés utánni gyógyulást vesszük alapul, akkor a természetes szülés után sokkal hamarabb felgyógyul az ember. tényleg, kellemetlen a gátseb, meg az aranyér, de sokkal hamarabb gyógyul, mint a császáros seb. Én már szültem, most várom a második babámat, és természetesen szeretnék szülni, még ha nagyon fáj is.

2009. ápr. 2. 09:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én császárral szültem 6 hónapja.

2-3 hétig kemény volt, de ki lehet bírni. Nekem az lebegett a szemem előtt, hogy a kisfiamnak így volt a legjobb. Ő már a születésekor nagyon gyönyörű baba volt. Nem volt ráncos, gyűrött, meggyötört. Nem volt lila sem, és gyönyörű formás kisbuksija volt. De elsősorban életben volt.

Varratszedéskor mondta a doki, hogy ha szertnék még babát 95% eséllyel az is császár lesz. Mondtam neki, nem baj, még találkozunk. (Előbb fog visszatartani a 2. babától a válság miatti gyed lerövidítése, mint a császár)

2009. ápr. 2. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!