Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a kitolási...

Nagyon félek a kitolási szakasztól. Első babás vagyok. Leírnátok, hogy mit éreztetek akkor?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 1. 18:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj tőle! Nagyon nagy fájdalom (bár van kivétel), de mikor a babád meglátod, minden fájdalom elmúlik! Nehéz igazán leírni, ezt át kell élni. Készülj életed legfájdalmasabb órájára és annál csak jobb lehet, legalábbis én így csináltam. Ha mégis meg kell határozni, olyan mint amikor szorulásod van, erős székelési inger és iszonyatosan kell nyomni. Hidd el, utána nevetni fogsz ha visszagondolsz a mostani félelmedre! Én az azt követő éjszaka sokkal jobban szenvedtem a gátsebem miatt!

Könnyű és gyors szülést kívánok!

2009. ápr. 1. 18:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Iszonyú feszítő érzést érzel.

Érzed, hogy van ott valami, ami alig fér el, és ki kellene nyomni :) Elég szar. Nekem jobban fájt, mint a vajúdás.

2009. ápr. 1. 18:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

szia

En is tartottam tole, de meg kell mondjam neked a vajudas sokkal roszabb volt mint a kitolas. A ket perces fajasoknal azt hittem lebontom a korhazat :)(23 oran keresztul tartott a szulesem az elso fajastol, a kisfiam kezembe veteleig)

Nalam a kitolasi szakasz 2 ora 49 percig tartott. Tehat mitan mar kozel 3 oraja nyomtam bujt ki a kisfiam. Ja amugy en is elso babas vagyok.

Az erzest en is ugy tudnam leirni mintha nagyon durva szorulasod lenne es nagyon kemenyen kell nyomni hogy kijojjon...aminek ki kellene jonnie :) Egy osszehuzodas alatt en 3-4 alkalommal nyomtam. Nagyon sokat segitett hogy a ferjem ott volt, es fogta a tarkomat, igy o nyomott engem, nekem azzal nem kellett foglalkoznom hogy magamat tartsam, en meg minden erommel nyomtam a babat kifele.

Es az is igaz, hogy ahogy ramtettek a babat egybol minden bajom elmult. Igaz hogy a gatseb miatt kb 3-4 napig ugy mentem mint aki bek..kilt, es az ules is elegge nehezkes volt, de megerte...es barmikor ujra csinalnam.

Kellemes babavarast, es konnyu gyors szulest kivanok

4 hetes kisfiu anyukaja

2009. ápr. 1. 18:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem a fájdalom szóval illetném.

Olyan, mint egy baromi erős székrekedés. Iszonyat erősen kell nyomin, annyira, hogy azt el sem lehet képzelni. (pedig én világ életemben székrekedéses voltam, de ilyet még nem nyomtam...:-)

Feszít, az tény, de kb 4-5 nyomsára megvan a kicsi, ez kb 10 perc.

A fájások közt nem fáj, pihenj, koncentrálj.

Ne félj, nem szabad félni. Ha féljsz, jobban fog fájni.

Várd, mert ez egy jó darabig visszahozhatatlan élmény:-)

Én bármikor újracsinálnám!

2009. ápr. 1. 18:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj.Nekem egyáltalán nem fájt.Feszített nagyon,de nem fájt.Megkönnyebbülés volt, és a 4.fájásra kint is volt a buksija.Hallgass a szülésznőre,mindent mondani fog.Örök hála neki,mert a gátmetszést is megúsztam...
2009. ápr. 1. 18:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
én is első babás voltam nekem a szülés összesen háromnegyed óráig tartott. a kitolási szak nem fáj, kellemetlen, csak annyit érzel hogy nagyon nyomni kell és nem tudod visszatartani. (homeos bogyó, málnalevél tea)nekem 4 nyomásra lett meg. könnyű szülést
2009. ápr. 1. 20:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Hááát,látod,mindenki másképp éli meg,van aki szerencsésebb,van aki kevésbé.Anno rengeteget agyaltam ezen én is,és aztán olyan gyorsan történt minden,hogy sosem gondoltam volna,hogy így is lehet szülni!Sok-sok rémtörténetet hallottam,ezek alapján a rosszabra számítottam...Szóval visszakanyarodva a kérdéshez,tényleg erős kakilási ingerhez hasonlít,de mégsem olyan...áááá,nem is lehet körbeírni.

Furcsa volt,mert amint előbújt a babus,teljesen jól éreztem magam....sok szerencsét neked is!Ne izgulj!

2009. ápr. 2. 09:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nekem a kitolás nem fájt,elötte a vajúdásom sokkal keményebb volt,pedig nagy babám lett,3950gr.Könnyű szülést!

11 hetes kislány anyukája

2009. ápr. 2. 09:09
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok!!! Elég szűk a medencém, ezért is tartok a kitolástól, de hááát remélem nem lesz semmi komplikáció. További szép napot kívánok nektek!!!
2009. ápr. 2. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!