Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ugyanolyan ellátás ha fizetünk...

Ugyanolyan ellátás ha fizetünk ha nem, akkor sokan miért fizetnek zsebbe az orvosnak?

Figyelt kérdés

Főleg szülésnél van ez, azért ide tettem a kérdést.

Mostanság sok poronty született az ismerősök körében, volt aki 80ezret fizetett, volt aki ennél is többet, volt aki semmit, mégis mind ugyanazt az ellátást kapták. Miért hiszik sokan hogy ha fizetnek egy csomót attól bármi is másképp lesz? Persze felőlem fizessenek, csak én nem értem mert én nem tenném. Az orvosnak vannak kötelességei, ha úgy látom nem teljesíti mert nem fizetek akkor azonnal jelenteném is. Nem még pénzt dugnék a zsebébe. Még az is más ha egy ápolónőnek adok valami ajándékot miután látom hogy foglalkozik velem, de neki sem pénzt, nem a főnöke vagyok.

Nem vitát akarok, csak érdekel ti hogy látjátok mindezt?

2011. júl. 12. 14:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Persze ezt én sem vitatom,de sajnos nem mindenhol,szóval szerencsés vagy,meg valószinűleg egy szimpatikus ember :) hidd el ez nem mindenhol alap,pedig annak kellene lenni!
2011. júl. 12. 15:14
 12/22 anonim ***** válasza:
az útólsó előttinek szólt :)
2011. júl. 12. 15:15
 13/22 anonim ***** válasza:

Én vagyok az "utolsó előtti"

Tudom, én eléggé szerencsésnek mondhatom magam, de szerintem kis utánajárással lehet találni bárkinek egy lelkiismeretes, ellenben nem pénzéhes orvost.

Én is 3 dokit elfogyasztottam, mire megtaláltam őket, telefonáltam is nem keveset, de nem bánom, nem érzem, hogy bármit máshogy kellett volna tennem.

Persze aki megteheti, hogy magánorvosnál hagy súlyos tízezreket, arra én csak irigy vagyok, de persze nincs közöm, ki mire költi a pénzét :)))

2011. júl. 12. 15:18
 14/22 anonim ***** válasza:

én pl. ingyen csak a dél pestiben szülhetnék. így olyan dokit kerestem, aki az istván kh-ban van. így ő a fogadott dokim.

igazából remélem, hogy pont szabin lesz, amikor szülök - mert így szülhetek az istvánban - mert végülis sztem is tök mindegy, ki áll a lábam között. :)

2011. júl. 12. 15:21
 15/22 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem szerencsére természetes szülésem volt. Sógornőmnek és nővéremnek viszont császár.

Jelzem: sógornőm fogadott orvosnál szült, nővérem nem. Mindkettőjüknél úgy fordult a baba, hogy bikinivonalban nem tudtak vágni, csak függőlegesen, köldöktől lefelé. Csakhogy amíg sógornőmnél ez nem annyira vészes, nővéremnek a köldöke alatt van egy jókora bemélyedés (mintha két köldöke lenne!!!)

A durva az, hogy anyósomnak a 80-90-es években 2 császárja volt, az ő hasa nem olyan - már bocsánat - ronda.

2011. júl. 12. 15:53
 16/22 anonim ***** válasza:

Ja, nekem is fogadott orvosom volt, magánrendelésre jártam, és NEM HAGYTA, HOGY SZÓBA HOZZAM, MENNYIBE KERÜL A SZÜLÉS. Mikor a 6 hetes kontrollon a férjem egy tényleg csekély, nem pénzbeli ajándékot adott neki, akkor is zavarba jött...

Tehát orvosa válogatja.

Egyébként viszont a kórházban tényleg úgy voltak az orvosok, hogy ó, ő XY kismamája, megvizsgáljuk és konzultálunk vele...

2011. júl. 12. 15:56
 17/22 sumergo ***** válasza:

Csak és kizárólag amiatt szeretnék orvost fogadni, mert véletlenül sem szeretnék valami tapló kezébe kerülni! Ahol szeretnék szülni van 1 orvos, akit mindenképp szeretnék elkerülni, és amilyen peches vagyok tuti abba futnék bele, ha nem választanék orvost. A többi, akit ismerek, bármelyik jöhetne, de ugye úgy nem mehetek be szülni, h ott azt mondom, bármelyik doki jöhet, csak a Somogyitól kíméljenek meg, ha lehet!

23+1 hkm

2011. júl. 12. 18:13
 18/22 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó elvben lehetne de ha éppen nem ér rá más orvos akkor gáz van.

Én azért volt fogadott orvosom mert fontosnak tartottam, hogy a szülésemnél legyen egy olyan szakember aki átlátja a terhességemet ismer és megbízok benne. Ja és nekem fontos volt az is, hogy nő legyen. Férfi nőgyógyászokkal nincsen jó tapasztalatom.

Ha bármi gáz van azért nem mindegy, hogy egy orvosnak van még rajtad kívül 10 szülő nő betege vagy éppen még kettő.

Fogadott orvossal csomó mindent megtudsz beszélni a magán rendelésen.

Mivel a terhességemet végig dolgoztam fontos volt, hogy délután is tudjak menni.

Bármikor beszélhettem vele és ha kellett akkor mehettem is hozzá soron kívül is.

Az orvosom volt az egyetlen aki nem kötött bele abba, hogy vidéken van a tartózkodási lakhelyem, mert még akkor nem tudtunk bejelentkezni a pesti lakásunkba.

Nekem ezért volt fontos a fogadott orvosom.

uí: Ahogyan valamelyik komentbe írták számomra is nagy megnyugvás volt amikor bejött az orvosom a szülőszobába és amikor a babám szívhangja kezdett lassulni akkor nem kínzott hanem megcsászározott és megnyugtatott, hogy nincsen baja a babának de ne várjuk meg, hogy legyen.

2011. júl. 12. 19:58
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Nekem fogadott orvosom volt, azt akartam, hogy ő legyen ott velem. Ezt nem is ragozom, mivel már előttem leírták az indokokat.

Viszont egy kis egészséges kételyt szeretnék ébreszteni benned, mivel úgy olvasom a soraidból, hogy te bárkiben 100%-osan meg fogsz bízni, aki bemegy a szülőszobád ajtaján és azt mondja ő az ügyeletes orvos. Nyilván, az esetek többségében minden rendben megy. De! Barátnőm most szült az az orvos volt bent pont, akihez járt terhesgondozásra-de a szülésre nem kérte fel. A baba szülés közben beragadt a szülőcsatornába, újra kellett éleszteni-ezt a zárójelentésből tudták meg, illetve eltört a kulcscsontja-ezt pedig egy UH vizsgálatból.

Hát ennyi. Nem részletezem tovább, de szinte biztos vagyok benne, hogyha van fogadott orvosa, akkor az előzmények miatt-mert voltak-császározták volna.

Egyébként nagyon aranyos ahogy írsz, hogy majd jelented, ha valami nem úgy van ahogy. Hidd el, ha valami nem is úgy megy, ahogy te elképzelted ott abban a szituban szerintem örülni fogsz, hogy létezel, és nem lesz arra erőd, hogy jelentgessél dolgokat.

2011. júl. 12. 22:16
 20/22 anonim ***** válasza:
Francokat kapják ugyanazt az ellátást a doki nélküliek! Ha így lenne én sem fizetnék!
2011. júl. 13. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!