Akinek ennyire fáj a menstruációja, annak a szülése is?
Néha 1. nap, mikor megjön, olyan őrülten fáj a hasam, hogy nem bírok megmozdulni, de még hangot sem kiadni.
ez így egy napon keresztül szokott tartani ált., és olyan, mintha szabályosan kést forgatnának a hasamban.
akinek ennyire görcsölni szokott, annak a szülése is sokkal rosszabb, mint az átlegé? eléggé félek ettől, hogy nem bírnám ki.
(ahhoz képest alig bírom ezeket a görcsöket, hogy magas a fájdalomküszöböm, többször törtem már csontom, volt balesetem, és messze nem fájt semmi így, mint ez. )
Nekem a menstruáció nem volt soha nagyon vészes, de a szülés!!!! Szerintem nincs összefüggés.
Nekem menstruációkor nem a hasam, hanem a derekam szokott fájni és ezzel szüléskor is így voltam, csak akkor azt hittem megpusztulok! :S
egyébként nem is fáj mindig, csak néha v.miért nem jön meg a szokott napra, és akkor fáj ennyire.
de akkor egy nap alatt "kész".
és a legrosszabb, hogy nemcsak a hasam fáj, hanem kisugárzik a derekamra, és a p.ncimhoz is.
egyedül talán az "vigasztal" hogy szülés közben azért vannak a fájások közt szünetek, itt pedig nem.
Kedves kérdező, nekem annak idején olyan menstruációs fájdalmaim szoktak lenni, hogy volt amikor elájultam!!! És érdekes, nekem is akkor, amikor pár napot késett...
Szüléskor nekem UGYANOLYAN fájdalmaim voltak - majd leszakadt a derekam. Egyszer a dokim elmagyarázta, hogy ha vkinek alacsony a fájdalomküszöbe, és az is ténylegesen fáj, ha a hajszálerek összehúzódnak menstruációs görcsökkor, akkor a méhösszehúzódásokat valószínűsíthetően hogyan fogja megélni... de a fájdalmat mindenki másként éli meg. Lehet hogy Neked meg se fog kottyanni! És különben is, a menstruációs görcsök értelmetlenek, szüléskor pedig tudod, hogy van értelme! Egyébként légzéstechnikával és koncentrációval simán át lehet vészelni. Nem azt mondom szándékosan, hogy leküzdeni, mert küzdeni nem szabad a fájdalom ellen, az a legrosszabb, amit vki tehet, ha ellene hadakozik: sodródni kell.
De milyen vicces, a második szülésemre már légzésből felkészülten mentem, szinte nem is fájt, csak az a rész, amikor már nyomnál, de még nem szabad, és szentül megfogadtam, hogy a légzéstechnikát a menstruációkor is alkalmazni fogom. Viszont azóta nem volt rá szükségem, mert egyáltalán nem fáj...
Nem tudom...
A mensim első napja nekem is mindig pokol volt. Majd beszakadt a derekam, alig bírtam felállni, és nagyon sokszor volt hőemelkedésem is. De csak az első nap, utána észre se vettem, hogy menstruálok...
A szülésnél pedig abszolút nem voltak fájásaim, és nem tágultam 8 órányi oxitocin ellenére sem, császározni kellett.
Úgyhogy nem tudom, hogy mennyire fájt volna a szülés, de ha van összefüggés a kettő között, akkor lehet, hogy jobban is jártam a császárral...
Szia!
Nekkem is olyan kb a mensim első napja mint amiket leírtál!Néha ülni sem bírok annyira fáj a p.ncim!
A szülés 8 órát tartott nálunk, és az első 5-6 óra kb olyan volt mint a mensis (derék has p.nci....fájdalom),csak volt közte szünet!Rögtön 5 percesekkel indult 1,5 óra múlva már 3 perces volt, de nagyon jól tűrtem!Nem volt semmivel erősebb mint mensikor!
Utána 1 óra volt maga a pokol,(de csak 1 óra) és utána 50 perc a kitolás!De én sokkal rosszabbra számítottam!Mondjuk lehet az is jó volt, hogy csak az utolsó 3 órát voltunk bent a kórházban!
De én utána(még a szülőágyon) mondtam, hogy holnap szülném a következőt!Nem hittem el hogy vége!Fájdalomcsill nélkül szültem!Hátha Te is így jársz majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!