Ha a szules gyors lefolyasu,1,5-2h, gyakrabban van gatrepedes?
Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 17:21
1/5 anonim válasza:
Valószínűleg igen,de sztem ezt nagyban befolyásolja az egyéni alkat.Én nagyon gyorsan szültem,és amikor nem volt gátmetszés ,akkor kisebbet repedtem mint amekkorát az előző szülésemnél vágtak-alig 2 cm-t-.(A gyors szülés nálam kb 1,5 órát jelent az első fájásoktól számítva.)
2/5 A kérdező kommentje:
Nekem az elso szulesem 4h tartott az elso fajasoktol szamitva, de mivel gatmetszeses volt nem repedtem.Most varom a masodik babat 39h, es elegge felek hogy milyen gyors lesz, kepzelem mennyivel jobban faj ha gyorsabb a szules...
2011. júl. 11. 17:37
3/5 anonim válasza:
Nekem 10 hete volt, 1,5 óra alatt meglett a kisfiam. Gátmetszés volt, viszont a méhszáj repedt, állítólag azért, mert nem tudott ennyi idő alatt megfelelően kitágulni.
4/5 anonim válasza:
Nekem ugyan nem voltak ennyire "turbo" szüléseim, 6 és fél, illetve 5 órásak. De mindkétszer nagy babáim voltak, és gátmetszés mellett is repedtem sajnos.
A másodiknál a tolófájások jöttek nagyon hirtelen és nagy erővel, a méhszáj még nem volt 100%-an eltűnve, így sajnos ott is repedtem, (kislányom majdnem csinált magának másik kijáratot).
Én megmondom őszintén, nem értem ezt az egész gátmetszés-gátrepedés parát, szerintem ez egy kicsit túl van lihegve mostanság. Én sosem agyaltam ezen, se szülés előtt, se szülés után, a dokim tette a dolgát, vágott-varrt, és köszönöm, két 4 és fél kilós gyerek után olyan ott lent, mintha új lenne :)
5/5 anonim válasza:
Én 16 éve szültem a 38. héten,semmi bajom nem volt de egy tanyán laktam akkor ahol nem voltak szomszédok és telefon sem,ezért megbeszéltük a dokimmal hogy inditott szülésem lesz,bementem a kórházba 11.kor megrepesztette a burkot és 12 45-kor megszületett a lányom.Alig repedtem,a lányom 3kg volt.A fiaimmal ugyan igy csináltuk,bementem a kórházba a 38 héten,11-kor burokrepesztés,az egyik fiam 14-kor született 2700g volt a másik 14 15-kor 2750g volt ,mindkét fiúnál szétrepedtem és a szülés is fájdalmasabb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!